Home sweet home. Oli kiva reissu, näimme paljon ja olimme tiiviisti yhdessä, vaan olipas mukavaa myös palata kotiin. Silloin loma on mielestäni onnistunut, kun lomailusta saa kyllikseen ja palaa iloisena takaisin arkeen.

Alun perin haaveilimme kiertomatkasta Viron kautta aina Latviaan asti mutta tällä reissulla oli todettava, kuten elämässä yleensä: joka paikkaan ei ehdi, eikä kaikkea voi saada. Niinpä matkareittimme kulki Tallinnasta Haapsaluun, sieltä Saarenmaan naapuriin Muhun saarelle sekä itse Saarenmaalle, sitten Pärnuun, Tarttoon, Mustveen kylään Peipsijärven rannalle ja Tallinnan kautta kotiin.

Ennakkoon varasimme majoitukset Muhuun asti sekä loppupäästä myös Mustveen majoituksen. Meidän piti tosiaan Saarenmaan jälkeen piipahtaa ihailemassa Jurmalan hiekkarantoja Latviassa mutta emme kuitenkaan halunneet ajaa niin pitkästi, vaan päädyimme viettämään yhden yön viime kesänä tutuksi tulleessa Pärnussa matkalla Tarttoon. Viimeksi mainittu yliopistokaupunki oli listallamme MUST-kohde, ja päädyimme punkkaamaan siellä kaksi yötä koska koko ajan emme viitsineet purkaa ja pakata matkalaukkuja.

Viime vuonna kokonainen viikko Pärnussa kävi mielestäni hieman tylsäksi. Kolusimme tuossa ajassa kohteen perin pohjin ja ehdimme vielä perusteellisesti velttoillakin. Siksi luulin että aktiivinen autoloma, jossa maisemat ja tekemiset vaihtuvat tiheään tahtiin, olisi enemmän minun mieleeni.

Jatkossa täytyy kuitenkin etsiä jonkinlainen kultainen keskitie. Näin vauhdikkaalla lomalla nimittäin näimme vain pintaraapaisun joka kohteesta, ja saimme tosiaan koko ajan olla pakkaamassa. Lisäksi - mikä pahinta - aktiivisina päivinä tekemisen, matkustamisen ja ruokailujen välissä en ehtinyt treenaamaan! Kävin yhtenä aamuna lenkillä ja toisena kuljin päivän kävelykierroksen nilkkapainot jaloissa mutta muuten loma lipsahti vain syömisen ja oleilun puolelle. Toki päivisin kertyi paljon kävelyä mutta silti: en malta odottaa että pääsen kuntosalille!

Scavenger Hunt Sunday -valokuvahaasteen teemat ovat tänään

        1. Special
        2. Habit
        3. Explore
        4. Me
        5. Sprinkle

Tässä viisi välähdystä lomaltamme. Matkakertomukseen seuraa jatkoa pikapuoliin!

 -----
Our trip to Estonia is over now. Home sweet home.... We visited several places during 8 days: the towns of Haapsalu, Pärnu, Tartto and Tallinn and the islands of Muhu and Saarenmaa.
Driving around was nice but next time I'll spare a bit more time for each destination. I will write a separate post about each town which we visited - stay tuned! The story will be continued soon...

This SPECIAL swing was in Muhu island in the front yard of Muhu winehouse guesthouse:

A special swing in Muhu island in the front yard of Muhu winehouse

My HABIT is exercising. It's great to have vacation but I missed my fitness exercise. When I saw this "fitness equipment" in a park in Tallinn, I couldn't resist the temptation to do some legwork.

Working out in a parki in Tallinn

This is ME after swiming in the cold sea in Pärnu. Swimming in freezing water despite the wind is another crazy habit of mine, I guess.

Me after a quick dip in the cold sea

In Pärnu we EXPLOREd the town by rented bikes:

Biking in Pärnu

During the trip we enjoyed great desserts. This pancake was served in Crepp café in Tartto with ice cream, whipped cream, hot chocolate sauce and SPRINKLEd with powdered sugar:

Crepe with ice cream, whipped cream, chocolate sauce and powedered sugar

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+ | Vlogia

Kommentit (12)

3/12 | 

Me vuokrasimme viime ja tänä vuonna huoneiston. Viime vuonna oli aivan ihana keli, täydellinen rannalla oleiluun. Sen lisäksi kävimme seikkailupuistossa sekä Kihnun saarella. (Ja tietenkin myös Terviis Paradisen liukumäissä.) Silti aika kävi vähän pitkäksi. Taidamme olla vähän levotonta sorttia :)

12/12 | 

Muissa paikoissa noista en ole käynyt kuin Pärnussa. Olen ollut siellä yhteensä kolme kertaa ja kieltämättä 3-4 päivää on maksimi, sillä jos sää ei suosi, niin silloin siellä ei ole paljoa muuta tekemistä, kuin laskea vesiliukumäkeä siinä rannalla olevassa hotellissa, Tervise Paradisessä, jossa olemme aina yöpyneet. Jurmala kieltämättä kiehtoisi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram