Mistä on rentouttava viikonloppu tehty? Hiljattain en ole tehnyt mitään erikoista viikonloppuisin, mutta silti olen palannut maanantaina sorvin ääreen levänneenä ja onnellisena.

Minulle hyvä viikonloppu koostuu näistä pienistä asioista:

 1. Rankka treeni.
  Paras tapa aloittaa viikonloppu on kunnon höykytys kuntosalilla, kahvakuulajumpassa tai lenkkipolulla. Se irrottaa ajatukset totaalisesti työkuvioista ja siirtää kehon ja mielen vapaalle.
 2. Kiireetön lauantai ilman ohjelmaa.
  Meillä on lasten harrastuksia eli kuljetusta viikolla, perjantaisin ja sunnuntaisin. Lauantai on tyhjä päivä - periaatteessa ei tarvitse poistua talosta koko päivänä, ellei halua. Toki lauantaille on omat hommansa, mutta tämä illuusio vapaudesta on huojentavaa.
 3. Viikkosiivous.
  Meidän perheessä ei kukaan ehdi siivota arki-iltaisin, joten siivous jää viikonloppuun. Vaikka en ole siivousfani, joskus myös imuri kädessä iskee flow päälle. Ja sottapyttyjen huushollissa siivous on äärimmäisen palkitsevaa - kaaoksesta syntyy järjestystä, hähmäiset pinnat kirkastuvat ja hetken ajan on tunne, että koko elämä on kontrollissa.
 4. Oma aika.
  Viikonloppuisin minulla on tapana nollata pää ja pohtia missä olen, mihin suuntaan olen menossa ja minne haluaisin mennä. Yritän harjoittaa tätä ajatustyötä säännöllisesti, ja viikonloppuisin siihen löytyy helpommin aikaa. Meditaatio on paras keino tähän, mutta myös kävely metsässä toimii.
 5. Iltajooga.
  Sunnuntai-iltaisin yritän livistää joogaan aina, kun mahdollista. Se pidentää viikonloppua ja on monta kertaa parempi tapa viettää viimeinen vapaailta sen sijaan, että silittäisi työvaatteita ja jo siirtäisi ajatuksia seuraavan viikon hommiin.

Rentouttavaa viikonloppua! Millä keinoilla sinä irrottaudut arjesta tänä viikonloppuna?

Kommentit (3)

Karusellin Anni
1/3 | 

Meidän elämä on tällä hetkellä suht säännöllistä, joten viikonloput ylipäänsä ovat aina hyvin samanlaisia ja ennalta-arvattavia. Tämä on minusta jo itsessään tosi rentouttavaa, koska arki tahtoo olla täynnä erilaisia isompia ja pienempiä yllätyskäänteitä.

Perjantai-iltaisin olemme kaikki kotona viiteen mennessä. Laitamme jotakin helppoa ruokaa, lapset katsovat ehkä jonkun elokuvan, minä kaadan lasillisen viiniä ja nautin siitä, ettei tarvitse lähteä minnekään. Koska lapset heräävät arkiaamuisin aina puoli seitsemältä, he eivät perjantai-iltaisin jaksa valvoa kovin myöhään. Yhdeksän jälkeen talo hiljenee, ja minä joko luen tai katson itsekin jonkun elokuvan. Toisinaan puolisokin pysyy hereillä eikä nukahda samalla kun odottelee kuopuksen simahtamista. :-)

Lauantaiaamut ovat hitaita. Lapset katsovat telkkaria, minä luen lehteä. Aamiainen muuttuu brunssiksi. Mies saattaa lähteä käymään kaupungilla, minä menen korkeintaan omalle pihalle kuopuksen kanssa - mutta usein vasta iltapäivän puolella. Silloin kun meillä vielä oli päiväunia nukkuvia lapsia, vetäisin aina viikonloppuisin parin tunnin päikkärit. Nykyäänkin nukun joskus ihan vain omaksi ilokseni. Päivän mittaan lapset puuhailevat kuka mitäkin. Huoneensa he siivoavat ennen kuin saavat viikkorahat ja karkkipäivän herkut. Kotitöitä tulee tehtyä verkkaiseen tahtiin pitkin viikonloppua. Illalla laitellaan usein yhdessä jotakin hyvää ruokaa ja katsotaan luonto-ohjelma. Loppuilta menee samalla kaavalla kuin perjantainakin.

Sunnuntai ei eroa lauantaista oikeastaan muuten kuin siten, että minä käyn silloin salilla. 

Joskus mulla tai miehellä voi olla viikonloppuisin jotain omaa menoa. Joskus ehkä lapsillakin jotain, mikä vaatii meiltä vanhemmilta kuskaamista. Toisinaan tapaamme tuttavaperheitä tai lähdemme vaikka uimaan. Mutta tärkeintä on lepo ja kiireetön hissuttelu kotona ja lähikulmilla.

Meillä elettiin vuosikaudet vuorotyöarkea, jolloin viikonloput eivät koskaan olleet näin eheitä. Pakko sanoa, että nautin nykytilanteesta tosi paljon.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kuulostaa ihanan rennolla, kun teillä ei ole pakollisia menoja! Meillä lomat ovat tuollaista leppoisaa oleskelua, kun lasten viikonloppuharrastukset ovat tauolla. Joskus tytön luistelu tuntuu riesana, kun niillä reissuilla menee kaksi tuntia perjantai-iltaisin ja kolme tuntia sunnuntaisin (tuplatreenit 30 km päässä kotoa). Kuljetan kuitenkin häntä mielelläni, onhan luistelu niin monipuolista liikuntaa, johon tytöllä on aito innostus. Viikonloppuharrastukset ovat myös siitä käteviä, että arki-illoista ei tule lapsille niin raskaita kuin jos koulupäivän & läksyjen päälle pitäisi vielä ehtiä treeneihin.
Ihanaa viikonlopun jatkoa! <3

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Karusellin Anni

Rauhalliset arki-illat ovat kyllä hyvä juttu nekin. Me on ratkaistu niin päin, että kun arki-iltaisin aina joka tapauksessa jollakulla on menoa, niin parempi pitää kaikki mahdolliset harrastukset siellä. Rauhassa kotona ei ehdittäisi olla kuitenkaan. (Me vanhemmat siis. Lapsista aina joku ehtii, sillä eivät he sentään joka päivä harrasta.) Joten arki olkoon vahdikasta ja viikonloput sitten taas täydellistä lepoa. :-)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram