Kesä tulla tupsahti tällä viikolla niin kotiin kuin pihalle. Lenkillä löysin itseni hämmästelemästä, kuinka puiden lehdet ovat yhtäkkiä kasvaneet niin suuriksi, ruoho tien pientareella korkeaksi ja ojanpohjatkin puskevat kukkaa.

GRASS

FLOWERS 
©Uraäidin Ruuhkavuodet

Kukoistavan luonnon myötä myös fiilikset ovat olleet kesäiset. Hyviä hetkiä oli monta.

Maanantaina tein edellisen kiireisen viikon vastapainoksi koko päivän etätöitä, ja valehtelematta puolet tuosta ajasta työskentelin sängystä käsin! Avasin rästimeilit heti aamukahdeksalta ja vasta puolenpäivän aikaan vaihdoin aamutakin oloasuun. Ihanaa.

Tiistaina tapasin mentoroitavaani, joka myös oli valoisissa fiiliksissä. Keskiviikkona ehdin ennen töitä metsään lenkille. Päivä kului työreissulla Hämeessä. Kerrankin sain sovittua kokouksen päälle treffit ystävien kanssa, jotka asuvat siellä päin, ja pääsin tutustumaan aivan ihastuttavaan pieneen petoeläimeen, heidän 7,5-viikkoiseen koiraneitiinsä, joka yritti syödä kenkäni ja repiä sukkahousujani. Siinä tiimellyksen lomassa oli mukavaa vaihtaa kuulumisia ystävien kanssa pitkästä aikaa.

Torstai alkoi eräällä oikein inspiroivalla tapaamisella, josta sain energiaa koko päiväksi. Sen voimin jaksoin myös iltapäivällä kuolettavan tylsän koulutuksen yli. Illalla pikkutyttö lähti kanssani metsälenkille ja jaksoimme ennätysmatkan: 7,5 kilometriä!

ABSTRACT

©Uraäidin Ruuhkavuodet

Perjantaina oli ohjelmassa maittava, tukeva työlounas keskustaravintolassa. (Dieetin olen taas oikeastaan hylännyt. Paino on pysynyt samoissa lukemissa riippumatta siitä mitä syön. Välillä farkut kiristävät enemmän ja välillä vähemmän. Syytän siitä hormonivaihteluita...)

Lauantaina oli sitten suuri päivä - lapset saivat todistuksensa. Kyyneleeni olivat herkässä. (Itse asiassa itkin jo siinä vaiheessa, kun kuopuksen opettaja piti puheen uudesta opetussuunnitelmasta - koska nuo tulevat tokaluokkalaiset olivat niin pieniä ja söpöjä ja istuivat ihmeen nätisti.)

Molemmat lapset saivat hienot todistukset: pelkkiä hyviä ja kiitettäviä arvosanoja. ♥  Lisäksi esikoinen sai Hymytyttö-patsaan! ♥ 


BLACK AND WHITE

©Uraäidin Ruuhkavuodet


TOGETHER

©Uraäidin Ruuhkavuodet

Lauantaina lähdimme lasten kanssa juhlimaan todistuksia pikku kylpyläreissulle Turkuun, josta palasimme vasta äsken. Nyt olen liottanut itseäni niin monissa poreissa ja vesiliukumäissä ja syönyt niin paljon pizzaa, hamppareita ja jäätelöä, että näiden voimin jaksaa vaikka koko ensi viikon.

Tajusin juuri, että ensimmäiseen lomapätkääni on vain pari viikkoa. Olemme ajatelleet lähteä autolla Baltiaan: käydä Tallinnan lähellä olevassa seikkailupuistossa, Vembu-Tembu-maassa, Haapsalun keskiaikaisessa linnassa, piipahtaa ehkä myös Saarenmaalla, poiketa taas ihanassa Pärnussa, jossa vietimme viime kesänä viikon, käydä Tartossa lasten tiedekeskuksessa ja suunnata siitä kenties vielä Latvian puolelle, Riikaan ja Jurmalaan. Aikaa tähän kaikkeen on reilu viikko (noin 9 päivää, ei ainakaan enempää).

Löytyisikö keneltäkään vinkkejä, mihin kannattaisi mennä ja mikä jättää välistä? Mitään majoituksia tai edes laivalippuja emme ole vielä varanneet.

Osallistun kuvilla jälleen Scavenger Hunt Sunday -valokuvahaasteeseen.

Ihanaa uutta viikkoa!

P.S. Muistathan osallistua uusimpaan arvontaani, jossa kolme voittajaa saavat palkinnoiksi poikkeuksellisen satukirjan nimeltä "Kullanhohtoisia unelmia"! Aikaa 10.6. saakka.

------
The summer arrived in Finland this week. Suddenly the leaves of trees grew big, the grass by the road grew long and there were flowers everywhere. The week was full of things which made me happy.
There were several inspirational moments at work. I got to go running in the forest a few times. On Saturday my children finished school for this semester and both of them got very good grades.
In addition my 11 year old daughter got a special, traditional Finnish award, A Smiling Girl statue which is given every year to few children selected by their classmates. The girl selected is considered fair and trusworthy by her classmates.
We spent the weekend in a spa in Turku to celebrate the end of school year with the kids. The water was warm, the slides were wild and pizza and hamburgers were tasty. We just returned home happy and full of energy for the new week!
With these photos I take part in Scavenger Hunt Sunday photo challenge again.

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolkuvlog @Vlogia.

Kommentit (17)

5/17 | 

Kauniita kuvia ja hauska tuo kattopeiliselfie. Onnea hymytytölle Minua kiinnostaa kovasti lomasuunnitelmasi Baltiaan. Ei ehkä vielä tänä vuonna, mutta varmasti lähivuosina pitäisi tuollainen reissu tehdä. Jäänpä siis kuulolle :).

6/17 | 

Sulla meni paljon vahvemmin kuin ystävälläni ;) , joka alkoi kyynelehtimään heti, kun koulun ovesta astui sisään -ainokainen päätti alakoulun ja siirtyy "isojen" kouluun. Poika totesi äidilleen, että "heti tyyppi alko vollaamaan vaikkei kukaan ole vielä edes mitään sanonut" =D Sellaisia me äidit olemme!

8/17 | 

So creative for your Together shot.
Darling BW
Nice interpretation of Abstract
Pretty flowers
Great perspective on Grass.

10/17 | 

Kiitos vinkistäsi! Tartossa näyttääkin olevan paljon kaikenlaista, mistä en tiennytkään. Itse olin lukenut vain tuosta Ahaa-tiedepuistosta. Hmm... Pitäisiköhän sittenkin varata Tarttoon suunniteltua enemmän aikaa...

15/17 | 

Kiitos kommentistasi! Me vietimme viime vuonna viikon Pärnussa ja kolusimme siellä lähes joka paikan: kävimme joka päivä tietenkin rannalla ja lisäksi Valgerannan seikkailupuistossa sekä Kihnun saarella, joka on Unescon maailmanperintökohde. Pärnua voi kyllä suositella, mutta meille jäi sellainen fiilis, että ei siellä uudestaan saa koko lomaa vietettyä, se on nähty jo. Siksi ajattelimme tällä kertaa tuollaista kiertomatkaa.

17/17 | 

Luin uusinta viestiä ja syöksyinpä tänne. Olemme torstaina lähdössä tyttöjen kanssa Silja Linen järkkäämälle blogimatkalle Viroon. Voin laittaa sulle vinkkejä sähköpostiin mitä kaikkea kivaa siellä voi touhuilla. Ohjelmalista on jo kätösissä ja esimerkiksi torstain osalta saimme valita yhden ohjelman neljästä. :)

Jurmalaa suosittelen enemmän kuin paljon, jos joskus sinne suuntaatte laitan sulle meidän vanhan kotiosoitteen ja parit ravintolavinkit. :) Niin paljon on vaan jo muuttunut, muutimme pois jo 2004, joten sieltä en osaa enää vinkkailla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram