Kaupunkimatkojen vuosi - sellaiseksi voisi omalla kohdallani kulunutta vuotta kutsua! 

Minä olen tänä viikonloppuna muistellut vuoden reissuja. Kävin useamman kerran työmatkalla Tanskassa, kahdenkeskisellä reissulla tyttöni kanssa Lontoossa sekä poikani kanssa Tukholmassa, kesällä automatkalla Virossa, syksyllä synttäriviikonloppumatkalla Tallinnassa ja vielä lokakuussa syyslomalla Budapestissa. 

Juttelimme juuri lasten kanssa siitä, mikä oli vuoden paras matka.

Ihastuimme perheen kanssa Tarttoon, siellä kun oli yhtä aikaa keskieurooppalainen ja historiallinen tunnelma. Tarttohan on Viron vanhin ja Pohjois-Euroopan vanhimpia kaupunkeja, peräisin jo 1000-luvulta asti. Hauskinta siellä oli mielestämme Ahhaa-tiedekeskus, jossa olisi kulunut helposti useampikin päivä.

Tarton kauppahallin edessä on hauska, historiallinen possupatsas joka nauratti meidän lapsia.

Jo Ahhaa-tiedekeskuksen aula antoi vinkkejä siitä, kuinka hauskaa sisäpuolella tulisi olemaan!

Tiedekeskuksen peililabyrintti ei olisi ahtaanpaikankammoiselle sopinut.

Tiedekeskuksessa havainnollistettiin monin, mieleenpainuvin keinoin höyryn, sähkön ja magnetismin voimaa.

Syyslomamme Budapestissa sen sijaan oli toisentyyppinen, me kun olimme matkassa kahden kesken miehen kanssa, ilman lapsia. Kävelimme kilometritolkulla, istuskelimme kahviloissa ja ravintoloissa, shoppailimme ja juttelimme.

Budapestiin voi tutustua monin tavoin: jalkapatikan lisäksi esimerkiksi jokiristeilyllä tai kiertoajelulla. Kakkosen ratikka tarjoaa edullisen kiertoajelun tärkeimpiin nähtävyyksiin Tonavan varrella.

Gerbaud on eräs Budapestin vanhimpia ja kuuluisimpia kahviloita. Herkuttelin siellä valkosuklaaleivoksella...

Ketjusillalle moni lemmenpari on jättänyt lukon muistoksi lemmenvalastaan..

Budapestin juutalaiskortteli on täynnä ihania ravintoloita ja baareja. Me satuimme illalliselle sellaiseen, jossa oli elävää musiikkia.

Kaikki tämän vuoden matkat olivat mukavia mutta voiton vie mielessäni kyllä Tartto. Siellä kun oltiin koko perheen voimin.

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram