Olen jälleen kirjaillut viikon varrelta pieniä ja isoja hyviä asioita. Tämä viikko oli jotenkin niin arkinen ja tavallinen, että meinasin ensin jättää postauksen tekemättä. Sitten Scavenger Hunt Sunday kannusti katselemaan linssin läpi maailmaa eri vinkkelistä. Pian hoksasin myös, että Valokuvatorstaissa on teemana yllätys ja tajusin, että tavallinen viikkoni olikin täynnä pieniä ja isoja yllätyksiä.

Maanantaina töiden jälkeen haukkasin vähän happea ja hain pojan kävellen naapurin luota. Allaoleva peltomaisema yllätti jälleen kauneudellaan. Päivän pieniin onnistumisiin kuului se, että sain viimein vaihdatettua autoon kesärenkaat.

Tiistaina omien asioiden hoitamisessa jälleen edistysaskel: muistin varata itselleni kampaajan. Kävin töiden jälkeen juoksulenkillä lempireitilläni, pienen metsälammen rannalla. Sää oli yllättävän lämmin ja kesäinen ja ylläolevat maisemat jälleen sykähdyttävät. Lenkin jälkeen ehdin vielä lukea pojalle pitkän iltasadun.

Keskiviikkona minua odotti kotona varsinainen yllätys: Hipu laitoi keittiössä ruoaksi jauhelihakastiketta! Sain rauhassa laittaa koneellisen pyykkiä pyörimään ja yllätin itseni, sillä keksin lähteä kuntokeskukseen venyttelyjumppaan. (Kukkarossani on pyörinyt jo pari vuotta kuntokeskuksen 10 kerran jumppakortti, josta oli yksi kerta käyttämättä. Nyt sain viimen käytettyä sen pois.)

Torstaina aloitimme aamun sylitellen pojan kanssa, vaikka oli arki ja normaali kiire. Hoppu iski täysillä vasta työpäivän lopussa, sillä oli jälleen minun vuoroni hakea poika iltiksestä, vaikka päivän viimeinen palaveri päättyi vasta klo 16.20.
Moottoritiellä oli normaali neljän ruuhka... Ehdin iltiksen ovelle vasta kaksi minuuttia yli viiden. Poika oli siellä jo vastassa ulkovaatteet päällä. Olin kyllä varoitellut tiukasta aikataulusta jo edellispäivänä ja soitin matkalta iltapäiväkerhoon, joten myöhästymisen ei olisi pitänyt tulla yllätyksenä, Kurjalta se kuitenkin tuntui, varmaan meistä kaikista.
Iltiksestä kurvasimme hakemaan tyttöä kaverin luota, olihan jo kiire viedä tyttö näytelmäkerhoon. Päivällinen hoitui lähi-pizzeriassa. (En käsitä, miten muut vanhemmat onnistuvat hoitamaan ruoan pöytään ja lapset harrastuksiin alle tunnissa - vai onnistuvatko?)
Illalla kävimme järvessä uimassa tytön kanssa. Yllätyksekseni tyttökin dippasi itsensä kaulaan asti!

Perjantaina vein tytön kouluun ja pulahdin taas järveen. Käytin etäpäivän lounastunnin reippaaseen juoksulenkkiin. (Pidin tämän viikon "lepoviikkoa" salitreenistä eli viikkoon mahtui aika monta juoksu- ja kävelylenkkiä. Välillä lihaskuntoharjoittelusta kannattaa pitää taukoa, ettei mene ylikuntoon.)
Iltapäivällä oli tytön kasvatuskeskustelu koululla opettajan kanssa ja sieltä päin lähdin tapaamaan mentoroitavaani. Toimin mentorina Helsingin Diakonissalaitoksen Amigo-hankkeessa, jossa mentoroidaan syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Minä ja mentoroitavani olemme hyvin erilaisia, ilman mentorointiohjelmaa meillä ei olisi mitään tekemistä toistemme kanssa.
Olen seurannut kiinnostuneena vaalien jälkeistä kupla-keskustelua. Suosittelen vapaaehtoistyötä jokaiselle, joka haluaa omasta kuplastaan ulos! Itse aloitin alun perin vapaaehtoistyön juuri sen vuoksi, että kyllästyin elämänpiirini kapeuteen: olin tekemisissä ainoastaan samanikäisten, samassa elämäntilanteessa olevien, saman koulutustaustan ja -yhteiskuntaluokan omaavien ihmisten kanssa. Mentorointi on ollut yllättävän antoisa elämys.
Töiden jälkeen imuroin ja pesin lattiat. Poika järjesti jymy-yllätyksen, koska suostui ruutuaikaa vastaan järjestämään laatikoihin läjän talvivaatteita, jotka olivat lojuneet samassa paikassa jo muutaman viikon. Tyttö yllätti myös, koska pesi vessan ja vaihtoi sinne pyyhkeet.
Väsäsin iltamyöhään yllätyslahjaa äidilleni, jolla on syntymäpäivä ensi viikolla.

Lauantaina saimme mieluisan yllätysvieraan: tutun villakoiran hoitoon melkein kahdeksi viikoksi. Sitä ennen kävimme kirjastolla katsomassa harvinaista esitystä eli oman tyttömme käsikirjoittamaa näytelmää!
Esityksen jälkeen jatkoin siivoamista, sillä isovanhemmat olivat tulossa vierailulle. (Olen nyt viikon sisällä tehnyt yllättävän paljon kotitöitä. Mieskin oli pannut tämän merkille. No, varmaan tilanne normalisoituu pian.) Naapuri soitti ja yllätyksekseni pyysi pitkästä aikaa lenkille. Laitoin qvorn-kiusauksen uuniin, ripustin pyykit ensimmäisen kerran tänä keväänä ulos kuivumaan ja lähdimme baanalle, jossa seitsemän kilometriä sujahti ohi yhdessä hujauksessa.
(Käytän edelleen aktiivisuusmittaria, mutta olen vaihtanut Fitbit Flexiin ja luopunut Polar Loopista. Fitbit on ranteessa niin kevyt, ettei sitä edes huomaa. Nyt kun meillä on koira hoidossa, pääsen taatusti askeltavoitteeseen ihan helposti joka päivä!)

Tänään sunnuntaina yllätyksekseni tyttö käytti koiran aamupissalla. Minä lähdin otuksen kanssa aamupäivällä vielä uudestaan metsään, ennen kuin oli taas aika lähteä kirjastolle: tänään oli vuorossa pienten kerholaisten näytelmän esitys!
Esityksen jälkeen pesin lisää pyykkiä, laitoin ruokaa, vaihdoin sänkyihin lakanat ja lähdimme vielä naapurin kanssa tunnin iltalenkille metsään.

Nyt minulla on mukava yllätys Blogger-käyttäjälle nimeltä Siili: onnea - voitit blogini synttäriarvonnassa paketin kosmetiikkaa ja hiustenhoitotuotteita! Lähetän sinulle sähköpostia.

Ihanaa uutta viikkoa myös kaikille muille blogini lukijoille!

 

This week has been just an ordinary week, yet full of small and big surprises. The weather and the nature have surprised us with its beauty, my children have surprised me in many ways and the best of all - we got a surprise guest to our home: a big poodle which we've taken care earlier, too.
Have a lovely new week!


Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin | Blogilista |  Blogipolkuvlog @Vlogia.

Kommentit (15)

4/15 | 

Ihania maisemakuvia ja olihan kyseessä varsin tapahtumarikas viikko, joka sisälsi positiivisia juttuja. Ihanasti lapsesi ovat auttaneet kotitöissä.

5/15 | 

Thank you for your comment! Yes, she's big poodle. Unfortunately she's not our dog, we are just taking care of her for two weeks. We are looking forward to have a puppy in October...

6/15 | 

Kiitos kommentistasi, mukavaa kun jaksoit lukea pitkän sepustukseni! Joo, yllättävän paljon sitä kuitenkin mahtuu ihan tavalliseen viikkoon...
Olemme nyt pilotoineet sitä meidän uutta kotityösysteemiä pari viikkoa ja se tuntuu kyllä toimivan oikeaan suuntaan - lapset auttavat kotitöissä paljon enemmän kuin ennen! Teen siitä lähiaikoina oman postauksen, jossa selitän juurta jaksaen, mikä on humpan juoni.

7/15 | 

Sulla on ihanat lapset! Tuo mentorointi kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja antoisalta, sama teema nousi perjantaina toista kautta esille... Pistää pohtimaan... Ja tuo arkiruokaongelma: Ruoka edellisenä iltana valmiiksi ja töistä kotiuduttua mikroon. Ruoka kunkin lautasella parissa minuutissa ilman hosumista. Aika usein olen kiusausta tai soppaa laittanut iltakymmeneltä.

12/15 | 

Kuvissasi ja viikon läpikäymisessä on pirteyttä ja iloa. Kyllä se koira näyttää teille sopivan. Ja totta edellisen kommentoijan sanonta, edellisenä päivänä uuniin ja seuraavana mikroon. Sääkuvasi on kauniita.

T. Täysin arkista

13/15 | 

Joo, olen ymmärtänyt että juurikin noin niissä perheissä hoidetaan pika-päivälliset, joissa organisoidaan arki hyvin. Meillä minä en ole vastuussa arkiruoanlaitosta vaan mies pääasiassa kokkaa... Olisin toki voinut edelisiltana hoitaa hommani, mutta tulipahan tällä kertaa tuettua paikallista yrittäjää =)
Tuo mentorointi on tosiaan ollut antoisaa. En olisi uskonut, kun siihen lähdin. Itselläni on se harvinainen etu, että voin käyttää siihen työaikaana eli se on osa työtäni. Näinhän monella Amigo-mentoreilla ei ole, vaan he tekevät puhtaasti vapaaehtoistyötä, vapaa-ajallaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram