Niin se vaan taas on, että syyskuu on täällä ja kesästä on jäljellä vain hyvät muistot ja rusketusraidat. Oli kyllä mainio kesä ja lämpöä riitti. Pääsi käymään mökillä ja sai viettää siellä aikaa. Se on kyllä hieno homma, että meillä on suvun yhteinen kesäpaikka, josta käytämme ennalta sovitusti. Se tarkoittaa siis myös sitä, että kustannukset ja työt jaetaan kaikkien kesken tasapuolisesti. Ei tarvitse siis työleirillä raataa, kun menee mökille. Tekee vain sovitut hommat, niin voi keskittyä nauttimaan. Ehtihän sitä ulkomaillekin tänä kesänä. Tie vei Thaimaahan saakka ja Bangkokiin. Sinne pääsi äkkilähdöllä todella halvalla. Kuitenkin sesonki on talvella, niin oli koneessa paljon tyhjiä paikkoja. Usein kuulemma koneet ovat talvisin tupaten täynnä.

Bangkok oli kyllä huikean hieno kaupunki. Ensimmäistä kertaa tuli käytyä siellä. Se kuulemma jakaa mielipiteet aika selkeästi kahteen kastiin. Joku tykkää ja toinen ei. Kyllä sen toisaalta ymmärtää, jos Bangkok tuntuu kaoottiselta. Sitähän se nimittäin on. Kaupungissa kun tuntuu olevan liikaa kaikkea. Nähtävää riittää ja mielenkiintoisia ravintoloita on loputtomasti. Tosin sateella ei juuri halua hotellista astua ulos, vaikka mieli tekisin. Vettä kun sataa, niin sitä sitten todella sataa. Liikenne puuroutuu todella pahasti ja kadut tulvivat. Ilmaiskierrokset tulivat tarpeeseen, kun tuli hotellilla pelailemalla tapettua aikaa sateen loppumista odotellessa.  

Bangkokista vielä, niin täytyy nostaa muutama kohde esille, jotka ovat todella käymisen arvoisia. Grand Palace eli Suuri Palatsi on sellainen, jota ei kannata jättää väliin. Siellä riittää ihmeteltävää ja myös läheltä löytyvät temppelit ovat ehdottomasti käymisen arvoisia. Muutenkin niin sanottu vanhan kaupungin alue on tulvillaan kiintoisia paikkoja ja käymisen arvoisia kohteita. Lähellä sijaitseva kansallismuseo on syytä jättää toiseen kertaan, koska nähtävää on liian paljon. Mikäli yrittää liikaa mahduttaa yhteen päivään, niin menee vain juoksemiseksi. Silloin ei ehdi kunnolla nautti ja pysähtyä ja menee ohitse paljon asioita. Itse olen pyrkinyt valitsemaan kaksi juttua per päivä ja kenties suunniteltu illallinen siihen päälle. Silloin pysyy aikataulu sopivan rentona. Tosin kukin tyylillään, mutta itse olen todennut tuon kahden kohteen päivätahdin olevan toimiva.

Toinen kohde, jota ei kannata Bangkokissa sivuuttaa on pilvenpiirtäjien katoilta löytyvät kattobaarit ja ravintolat. Niistä on vaikea valita yhtä ylitse muiden, koska vaihtoehtoja on niin mielettömästi. Löytyy kallista ja todella kallista sekä myös hieman maltillisemman hintaista. Ruokavalikoimaa riittää aina espanjalaisesta keittiöstä japanilaisen ja perulaisen keittiön fuusioon ja kaikkeen siltä väliltä. Tarjontaa siis todella riittää. Sen vuoksi en viitsikään tähän nostaa yhtä paikkaa ylitse muiden, koska ne ovat niin erilaisia, että vertailu on hankalaa. Ainoa yhteinen nimittäjä on se, että jokaisesta aukeaa huikeat näköalat. Suurkaupungin valoja katsellessa silmä lepää ja kaupungin silhuetti jaksaa hämmästyttää mistä tahansa kulmasta sitä sitten päätyykään tarkastelemaan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Sisältö jatkuu mainoksen alla