Tiedättekö, tänä vuonna Habitare tarjosi minulle upean kokemuksen. Olen iloinen Suomalaisten muotoilijoiden ja yritysten panostuksesta. Erityisesti tietysti niiden uusien/nuorien ja pienten yritysten puolesta. Hienoja oivalluksia ja uusia niin kauniita tuotteita kodin sisustukseen.

Nyt on pakko todeta, kuten monessa TV-ohjelmassa, "tämä Blogi-kirjoitus sisältää tuotesijoittelua" :-). Tämä on poiminta, omasta mielestäni, niistä kiehtovimmista uutuuksista.

BLOUN. Uunituore yitys joka, valmistaa valaisimia lasista. Lämpimasti tervetuloa markkinoille kauniit kotimaiset herkät, viehättävät ja värikkäät valaisimet. Keveitä ja ajanhenkisiä minusta. Maltan tuskin odottaa että vastaan tulee kohde jonne voisin näitä valaisimia suositella.

 

LOIMU DESIGN, kuulemma omaan tarpeeseen alunperin suunniteltu ja siitä tuulta siipiensä alle tuotteeksi asti ottanut idea, Terassitulisija Aava. Tämä on todellinen minimalistin unelma! Tyylikäs ja jykevä -saisinpa tämän omalle pihalleni...!

 

TAPIO ANTTILA, yksi suosikki muotoilijoistani. Tänä vuonna uutuus on Pedron valmistama vuodesohva (kuvassa keskellä). Tämä on tuote jollaista yksinkertaisuudestaan huolimatta tai juuri siitä johtuen ei ole aikaisemmin ollut markkinoilla. Niin perusteltu valinta kesäpaikkoihin tai nuoreen perheeseen, vierashuoneeseen (oikeasti kaksi kunnollista sänkyä myös iäkkäämmälle yövieraalle), nuoren huoneeseen tai vaikka suureen aulatilaan. Siro ja varmasti aikaa kestävä niin muotoilultaan kuin rakenteeltaankin. Aivan suomalaisen kodin näköinen tuote. Kiitos Tapio!

 

AALTO-YLIOPISTO/ AIRAM/ OLED. Se tuleeko OLED (OrgaaninenLED) joskus ohittamaan suosiossaan nykyiset LED:t jää nähtäväksi, mutta erittäin mielenkiintoinen tuttavuus se on. Olen tähän törmännyt jo muutama vuosi sitten Frankfurtin LIGHT&BUILDING messuilla (Euroopan suurimmat valaistusalan messut, järjestetään joka toinen vuosi) ja onkin hienoa että nyt se on tuotu myös muotoilun kautta kauniissa muodossaan, meille ihailtavaksi ja tutustuttavaksi. Keskustelin messuilla pikään, Saara Kantelen kanssa, hän on suunnitellut (näistä protoista suosikkini) kirjaakin muistuttavan KIVI valaisimen. Kuulin tarinan valaisimen takana ja se innostus mikä nuoressa suunnittelijassa on tarttui myös minuun. Kunnioitus luontoon ja kotimaiseen työhön on ihailtava arvo muotoilijalla. Toivon että tämä tuote ei jää proton asteelle ja saamme valmiin tuotteen markkinoille tulevaisuudessa.

 

INNOFUSOR. Lopuksi on pakko mainita että, kuvana messuille on päässyt mukaan myös yksi osanen omaa suunnitelmaani jo muutaman vuoden takaa. Viimevuoden Habitaressa lainassa ja esillä ollut akustiikka teos on Anna E. Vaaralan tuotteen pohjalta Sairaanhoitajaliiton logoon perustuen suunniteltu uniikki akustoiva tilateos.

Minulle oli hauska yllätys että pikkuinen osa myös omaa suunnitelmaani on mukana Habitaressa.

 

Ihania messuhetiä ja nauttikaa siitä mitä näette ja nähkää niin tarina kuin ihminen tuotteen takana.

Kommentit (0)

Seuraa 

Erja Taipale on valaistus- ja sisustussuunnittelija. Blogissa kerrotaan valosta ja sisustamisesta niin ammattilaisen, kuin kolmen pojan äidin silmin.

Blogiarkisto

Kategoriat