Ammatillisesti inspiroivin ja visuaalisesti kiehtovin (suomessa järjestetty) messutapahtuma jossa olen vieraillut. WAU! Paljon sanottu mutta L3 Muotoilumakasiinitapahtuma on todella tämän ansainnut. Messuosastot olivat kauniita ja harkittuja. Miljöö oli mahtava ja antoi oman tukensa, karuudessaan, esilä olleille tuotteille. Kotoisa ja taiteellinen yhtäaikaa. Mietin onko se mahdollista, mutta kyllä näin voi sanoa. Kerrassaan upea kokonaisuus siis.

Se mikä lämmitti eniten oli kotimaisuusaste. Pieniä uusia suunnittelutoimistoja ja muotoilijoita jotka tekevät omat tuotteensa itse! Pieniä verstaita siis jotka voivat myös muokata helposti vakiotuotteistaan juuri asiakkaalle sopivia mitoitukseltaan tai materiaalivalinnoiltaan. Mahtavaa että käsityö elää ja toivottavasti tulevaisuudessa myös voimistuu. Käsin puusta tehty tuote kun on melkein ikuinen, vaikka se saisikin elämän kolhuja, se vanhenee arvokkaasti. Samaa ei voi sanoa lastulevyhyllystä, joka ratkeilee liitoksistaan viimeistään jos olet sen joutunut kerran purkamaan ja uudelleen kasaamaan esimerkiksi muuton yhteydessä.

Parasta messuilla oli paitsi visuaalisuus myös tunnelma, jonka loivat omalta osaltaan näytteilleasettajien esittelijät. He kertoivat laajasti tuotteistaan ja itsestään. He kuuntelivat avoimena myös vierailijan ajatuksia. En voinut käsittää kuinka kauan saisinkaan kulumaan aikaa, tunteja, kuitenkin pienillä messuilla.

 

Yhden hyvän keskustelutuokion vietin myös taiteilija Tuulia Penttilän kanssa. Ensisilmäykseltä hänen käyttöesineistään huokui rauhallisuus ja suomalaisuus, hyvä laatu näkyi ja tuntui. Oivaltavasti rytmitetyt tuotteet tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen. Vaikka nämä tuotteet ovat puhtaasti design-pohjaista uudistuotantoa on alkuperäinen ajatus näihin lähtenyt puusepänverstaan ylijäämäpalojen hyödyntämisestä. Pienestä oivalluksesta siis tuotteeksi kasvanut :-).

Hiukan samanhenkisenä yrityksenä on nostettava esiin myös Studio HH, Lahdesta. Valaisimia, pukkijalkoja ja pöytiä. Kuinka yksikeratasen kaunis ja monikäyttöinen hyvin suunniteltu pukkijalka voikaan olla (jutun pääkuvassa ylhäällä). Ideat lähtivät heti jatkokehittymään mitä kaikkea siitä voisikaan toteuttaa jatkossa, naulakon kenties ... inspiroivaa muotoilua, se on parasta!

Tässä oli aloituspala L3:sta, kuvia on valtavasti ja todellakin kirjoitan tästä vielä lisää. Toivottavasti viihdytte mukana ja minuun tarttunut kokonaisaltainen ja postiivinen innostus välittyy myös teille.

Kommentit (0)

Seuraa 

Erja Taipale on valaistus- ja sisustussuunnittelija. Blogissa kerrotaan valosta ja sisustamisesta niin ammattilaisen, kuin kolmen pojan äidin silmin.

Blogiarkisto

Kategoriat