Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Lääkärikeskus Aava

Kehon koostumus tiedossa - ei tunnu hyvältä.

Ei ole mukavaa tietää numeroina, miten paljon minulla on huonoja rasvoja sisäkalujeni ympärillä. Sanonta Tieto lisää tuskaa pitää toden totta paikkansa. Saattaa olla, että olisin voinut elää aivan onnellisena ilman tietoa rasva-arvoistani. Mutta toisaalta elän nyt ehkä pidempään, onhan minulla nyt edes teoreettinen mahdollisuus tehdä asialle jotakin. 

Kävin viime viikolla Lääkärikeskus Aavassa, jossa Hyvinvointipalveluiden ihana Jussi Sievälä teki minulle testin InBody -laitteella. Itse testi on todella yksinkertainen: menin paljain jaloin seisomaan anturoiden päällä ja otin käsiini kahvat. Siinä sitten seisoin muutaman minuutin. Lopputuloksena syntyi täydellinen analyysi siitä mitä rouva pitää sisällään.

 ”InBody-laitteissa käytetään tekniikkaa, jossa kehon koostumus mitataan segmentaalisesti viidessä osassa käyttäen monitaajuista sähkövirtaa.”

Tulokset tulevat koneesta saman tien. Ehkä Jussi olisi voinut jotenkin varoittaa, että sieltä saattaa tulla tiukkaa tekstiä. Hän yritti kyllä tosi kauniisti ja ammattitaitoisesti selvittää, mistä on kysymys. En saanut silmiä irti viskeraalirasva (niitä huonoja rasvoja) arvosta, joka oli 162.  jSen pitäisi olla alle 100 . Aloin jo nähdä silmieni edessä  valkoista rasvamössöä, joka peittää minut kokonaisuudessaan sisältä ja alkaa kohta tursuta ulos korvistani ja muista kehoni rei’istä. Miten tässä näin kävi? Ajatus siitä, että Tuo arvo voi olla korkea myös laihoilla ihmisillä, ei auta minua yhtään. 

Nyt pitäisi lopettaa alkoholi ja ruokanautinnot.

Edesmennyt isäni kerskaili aina kaljavatsallaan ja sanoi, että tämä on kuulkaas pojat rahalla tehty ja elämästä on nautittu. En voi toistaa isäni elämäntyyliä. On pakko olla joku muu keino nauttia elämästä, koska haluan tappaa  nuo rasvapallot.  Nyt on vaan luovuttava joistakin nautinnoista. Mielenkiintoista nähdä, miltä arvot näyttävät uhrauksien jälkeen, kun menen laitteeseen uudestaan elokuussa.  Numerot ovat armottomia, niitä en voi selitellä paremmiksi.

Kuljetan tuota paperia laukussa ja pakotan itseni katsomaan sitä päivittäin. Oman minäni kohtaaminen peilistä, vaa’asta, InBodysta , verikokeista ja magneettikuvista on ollut tässä projektissa kaikista rankinta ja kasvattavinta. Kiistämättömät tosiasisat saavat minut nöyräksi. Elämä on ihanaa ja kasvun tiellä mennään.

Hyvää juhannusta!

Kommentit (1)

Yksi pieni elefantti

Tzemppiä - sain pudotettua 9kg vajaa 6kk. Paharasva tippu 13sta kymppiin. Kotipuntarissani siis viskaalirasva-arvo on normaali 1-9 välillä. Olen onnellinen ja tiedän, että kuka tahansa pystyy, jos allekirjoittanut pystyy ? go4it!

Seuraa 

KAUPALLINEN BLOGI Täytän lokakuussa 50 vuotta ja toteutan nuoruuden unelmani: nousen lavalle tanssijana. Koreografiasta vastaa Hanna Brotherus. Hyvinvointiani ja tätä blogia tukeeLääkärikeskus Aava. Tässä blogissa kerron matkasta kohti parrasvaloja. Tervetuloa mukaan!