Talvipäivä Etelä-Konneveden kansallispuistossa.

Aikalisä

Mitä jos tipunkin, alla pumpulii vai asfalttii?

Mitä jos katoon, iteltäni tai kokonaan?

Mitä jos nousenkin siivilleen, tutustun itteeni uudelleen?

Mitä jos löydänkin ihmisen, joka haluun olla. 

 

Jes! Aurinko paistaa viimeinkin. On sua odotettu ja toivottu. Reppu selkään ja retkelle, termariin kahvit mukaan. Pari kilsaa polkua pitkin ja laavulla tauko lammen rannalla. Kahvitauko. Ihana luonto, ihana talvi, ihana rauha. Viime päivinä on päässä käynyt sellainen suhina, että siinä jää akumyrskyjen pikku puhurit kakkoseksi. Nyt siis hengittelemään raitista ilmaa, kyllä ne ajatukset siitä kirkastuu.

Sillä hetkellä, kun saa kahvin kuppiin ja perseen pöllille, herää Lumi-koira tilanteeseen. "Hei, eieiei mitään istuskelua nyt! Tällänen keli, koskematon hanki, keppiä kehiin ja leikkimään!"  Olin ärsyyntynyt. Seuraavalla kerralla tulen kyllä yksin. Koira on pahempi retkikumppani kuin pienet lapset makkaranpaistoreissulla. Minun piti tulla tänne mietiskelemään.

Muutaman kepinheiton päästä oli pakko heltyä. Koiralla on pointti. Miksi tuhlata kallista aikaa asioiden vatvomiseen, kun voi pitää hauskaa ja nauttia elämästä. Koiran vilpitöntä elämäniloa katsellessa suupieli alkaa väkisinkin vääntymään ylöspäin. Kahvimuki toisessa kädessä, keppi toisessa unohdin helposti surut ja murheet, oli vain se hetki. Pian tammikuun aurinko painuikin lammen vastapäisen metsikön taakse. Keppikin oli hyvin leikitty, jäljellä pieni, hyvin kuolattu tikku.

Takaisin päin polkua tarpoessa, auringon laskiessa, lumisen lammen pinta näytti erilaiselta kuin parikymmentä minuuttia sitten tullessa. Silloin piti hetkeksi pysähtyä ihan kahtelemmaan. Miten sama asia voikin näyttää niin erilaiselta eri silmin. Toinen näkee kauniin talvipäivän, aurinko tuo valoa pimeyteen vihdoinkin. Toiselle valo tuo ikävästi pidempiä varjoja maisemaan. Riippuu mistä ikkunasta maisemaa katsoo.

"Mutsi hei, ala tulla jo! Ei jäädä uneksimaan. Löysin uuden Kepin!” Ja häntä heiluu. 

 

Viikon voimaruno loppuun: 

Ikkuna

Ulkona kaunista, aurinko korkeel.
Koskematon hanki sua kutsuu.

Valo sun valoos vahvistaa,
Kiität - ihanaa!

Vai luoko oksat varjojaan?
Ikävästi asettuu tielle.

Enkö koskaan näkymää täydellistä saa?
Esteet seuraa kulkijaa.

Joku päivä näät varjoissa elämän sävyt
- kauneus

(Myös Instagramissa @miianrunot #viikonvoimaruno)

Kommentit (0)

Seuraa 

Voimarunoja kuvien kera. Pyrkimys pysähtyä ihan vain hengittelemään ja katsomaan ympärille avoimin mielin, nähdä elämän kauneus. Kannustaa luottamaan itseensä ja omiin kykyihin, tekemään unelmista totta <3

Instagram