Elämän kevät.

Herätys uuteen viikkoon uuteen elämään. Kaksi viikkoa on sujahtanut sekunneissa. Muutot eivät todellakaan ole ihmisen parasta aikaa. Erityisen tästä muutosta tekee se, että maalaiskonkkaronkka on saapunut kaupunkiin, kerrostaloon. Löysimme kuitenkin huippupaikan: kaupungin palvelut ja ison kaupungin fiilis ovat kävelymatkan päässä, mutta luonto on heti alaovella vastassa. Itseasiassa ei tarvitse edes mennä alaovelle saakka. Ikkunasta ulos katsoessa en uskoisi asuvani 140 000 ihmisen ympäröimänä. Kaupungissa on se hyvä puoli, että täällä voi harrastaa ihan mitä vaan. Mahdollisuuksia löytyy joka lähtöön. Heti parissa päivässä löysinkin itselleni uuden ja täysin i l m a i s e n harrastuksen! 

Ihminen on sopeutuvainen eläin. Alle viikossa saavutin kerrostaloasumisen kiistellyn ja tunteisiin menevän ytimen. Minusta tuli heti kerrostalokyttääjä. Ai että, keittiön ikkunasta on suora näköyhteys naapuriasuntoon. Aamut on parasta kyttäysaikaa. Mitä aiemmin jaksaa nousta ylös, sitä paremmat mahdollisuudet on asettua ihan pitemmäksi aikaa kahvikupposen kera, katselemaan naapureiden aamutoimia. Ja kyllä, olen vienyt uuden harrastukseni valokuvaamisen tasolle. Huippuotos on vielä toistaiseksi antanut odottaa itseään, en ole kuviin saanut ikuistettua mitään mainittavaa, mutta kun se hetki tulee niin jaan varmasti asap sosiaaliseen mediaan. Mikä ihana uusi harrastus! Tässä kuva naapuriasunnosta: 

 

Ekoilua ? 

Heti ensimmäisenä kerrostalopäivänä kiinnitin huomiota jätteen määrään. Roskis täyttyy hetkessä! Eilen kiinnitin Prisman parkkipaikalla huomiota kierrättämiseen. On hienoa, että kaupungeissa on järjestetty kierrätysasiat hyvin. Meillä maalla kierrätys tarkoitti sitä, että kaikki jonka voi polttaa, poltetaan, lasipurkit ja muovirasiat säilytetään marjojen ja sienien säilömiseen, vanhat roinat ja vaatteet viedään kirpparille tai hyväntekeväisyyteen ja rikkinäiset isommat asiat viskataan vajan nurkkaan ja muu, lähinnä ruokajäte ja pienet rikkinäiset asiat, menee sekajätteeksi. Näin meidän roskapönttö oli useasti vajaa 4 viikon tyhjennysväleilläkin. Jos olisimme innostuneet kompostimisesta, emme välttämättä olisi tarvinneet jäteastiaa lainkaan. 

Joka tuutissa puhutaan nyt hiilijalanjäljestä. Itsekään en ihan ymmärrä mitä se loppujen lopuksi tarkoittaa, ihmisen jättämään kuormaan maapallolle se liittyy. Siksipä katsoinkin luotettavimmasta nettilähteestä, jonka tähän hätään keksin, eli wikipediasta :D 

"Hiilijalanjäljen ja ilmastokuorman käsitteet on kehitetty mittariksi, jonka avulla voidaan arvioida erilaisten tekojen ja kulutusvalintojen vaikutusta ilmaston lämpenemiseen. Hiilijalanjälki mittaa, paljonko kasvihuonekaasuja esimerkiksi autolla ajaminen tai juuston syöminen aiheuttaa. Tilannetta, jossa nettohiilijalanjälki on nolla, kutsutaan hiilineutraaliksi: toiminta ei vaikuta ilmaston lämpenemiseen lainkaan."

Palatakseni eiliseen pohdintaan, jäin siis miettimään ekoteon lopullista vaikuttavuutta, kun näin erään valveutuneen vanhemman herrasmiehen tuovan jätteitä kierrätykseen autolla. Jäin miettimään mistä saakka hän tulee? Käykö hän samalla kenties kaupassa vai oliko vain lähtenyt toimittamaan kierrätysasiaa? Kuinka iso hiilijalanjälki jää, kun vähennetään kierrätyksen tuoma hyöty maailmalle bensiinikäyttöisen auton käyttämisen tuottamasta kuormasta ilmastolle? 

En ole varsinaisesti mitenkään vihreä tai muutenkaan erityisen valveutunut näissä asioissa. Itse vien roskat roskikseen ja ärsyttää kyllä ympäristönpaskaajat, jotka dumppaavat luontoon roskapussit, sohvat ja telkkarit. Suututtaa!!! Tämä hiilijalanjälkiasia vain kolahti minulle, kun kuuntelin radiosta keskustelua, jossa oli laskettu sähköauton todellinen kuorma maapallolle, jolloin todellisuudessa polttoaineella kulkeva auto on maapallon kannalta parempi vaihtoehto. Sähköauton akut ovat ongelmajätettä ja esim. USAssa ne kuulema dumpataan silti tavalliselle kaatopaikalle!!!! 

Melkoinen ekoteko. 

Kaikenlaista sitä pieni maalainen pohtii täällä kaupungissa. Innolla odotan mitä kaikkea tämä kaupukielämä tuokaan tullessaan, tämän viikon vietän lomaa ja laittelen kotia, ensi maanantaina aloitan työt uudessa paikassa ja sekin on jälleen uusi seikkailu!

Ihanaa ja voimauttavaa kesää Sinulle ja olkoon Aurinko kanssamme tänä kesänä :) 

 

 - Maalta kaupunkiin -

Tuulinen sää,

melkein myrskyää.

Kompassi epäkunnossa,

neula vain vinhasti pyörii.

Pidä kii, nyt mennään!

Tyyntyy, huomaat

satamaan uuteen saapunut oot.

Seikkailu suuri alkakoot'! 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Voimarunoja kuvien kera. Pyrkimys pysähtyä ihan vain hengittelemään ja katsomaan ympärille avoimin mielin, nähdä elämän kauneus. Kannustaa luottamaan itseensä ja omiin kykyihin, tekemään unelmista totta <3

Hae blogista

Instagram