Tunneli hiirien valtatiellä.

Valoa tunnelin päässä. Kaikille tuttu sanonta. Kuka sinne pimeään tunneliin käski mennä? Eikö tunneliin olisi miellyttävämpää mennä valon kanssa. Vai oliko tunnelissa valot sinne mennessä ja kesken matkan ne yllättäen sammuivat? 

Sitäkö ihmisen elämä aikuisena on? Mennään tunneliin ja joskus ehkä nähdään se valo tunnelin toisessa päässä. Onko se sitten eläke, vai se ikuisen elämän valo? Jäsentelin tuntoni runoksi, koska siitä on tullut minulle luontevaa.

 

Tunneli

Pimeeseen putkeen,

ei ihme et sä pelkäät. 

Sinne vaan!

Niin sen kuuluu mennä,

kyl se siit helpottaa.

Kiihdytät askelii, 

et uskalla kattoo sivuille.

Sit, yks' kaks' - Valo,

ei ihme et sä pelkäät. 

 

Muutos pelottaa aina. Päätös on se vaikein osuus, toteuttaminen sujuu omalla painollaan. Sanoin itseni irti vakituisesta työsuhteesta. Siitä, jossa sairastuin. Olen ollut 7 kuukautta sairaslomalla. Välillä kävin kokeilemassa puolikasta työaikaa, ei toiminut. On tullut aika päättää, jatkanko sairaslomalla ja kuljen sen polun loppuun vai kokeilisinko jotain muuta. Hyppääminen pois tunnelista ilman valoa pelottaa paljon. Enemmän kuitenkin pelottaa jääminen tunneliin. 

Työ tai sen puute on nyt ajankohtainen aihe. Olenko hullu, kun luovun vakituisesta työstä tällaisena aikana ilman tietoa jatkosta. Tekeekö se minusta täysin työkyvyttömän, etten pysty tekemään nykyistä työtäni? Voisiko olla niin, että voisinkin paremmin jossain toisessa työssä? Näihin kysymyksiin saan vastauksen vain kokeilemalla. 

Mikä on oikeasti pahinta mitä minulle voi irtisanoutumisen jälkeen tapahtua? 3 kuukauden karenssi on kyllä paha, mutta vaikka Suomea soimataan monessa asiassa, meillä kuitenkin ON sosiaaliturvajärjestelmä. Työn hakuun on myös alettava. Jos ei hae työtä, ei sitä myöskään melko varmasti saa. 

Tilanne on kaikkiaan itselle myös melko hämmentävä. Kun ei oikein itsekään tiedä, onko nyt täysin hukassa, vai vahvasti oikealla tiellä. Kun ei ole sitä saamarin valoa. Otsalampustakin on patterit loppu. Eikä täällä maalla ole edes katuvaloja. Paikoilleen en kuitenkaan voi jäädä. Sisällä joku ääni sanoo, että eteenpäin on mentävä, mitä se sitten tuokaan tullessaan. Ettei vaan olisi se eilinen hernekeitto... 

Kaikkien näiden ajatusten sekamelskasta löysin kuitenkin yhden tulitikun. Ja liiteristä muutaman kuivan klapin. Sain aikaiseksi valon. Se ei kyllä ollut menossa minnekään, ei näyttänyt kulkijalle tietä. Sen sijaan se sanoi: - "Tässä on hyvä. Hengittelehän hetki." Aika parasta.  

 

Loppuun vielä voimarunoa.

Hyppy

Mikä on pahinta mitä voi tapahtua?

Onnistuminen?

Rohkeus?

Unelmien toteutuminen?

Vai se, ettet koskaan hypännyt?

 

Rohkeutta uuteen vuoteen! <3 

Kommentit (2)

Tuitsi

Kiitos Miia. Ystäväni.
Mietin uskallanko, tohdinko ja kehtaanko? Voinko tehdä kuten sisimmässäni joku ääni sanoo, vai onko toimittava kuten valtaväestö?
Olenko riittävän rohkea vai uhkarohkea?
Voisinko olla Minä Oy:n johtaja ja kapellimestari itse? Hypätä ulos laatikosta, pyörästä, ja luottaa. Go with the flow 😘

Seuraa 

Voimarunoja kuvien kera. Pyrkimys pysähtyä ihan vain hengittelemään ja katsomaan ympärille avoimin mielin, nähdä elämän kauneus. Kannustaa luottamaan itseensä ja omiin kykyihin, tekemään unelmista totta <3

Instagram