Kirjoitukset avainsanalla hyvä energia

Sunnuntaisämpylät.

Tällä viikolla olin mielenterveyden ensiapu 2-koulutuksessa. Siellä puhuttiin mielen haavoittuvuudesta. Kakkoskurssilla käydään läpi diagnooseja; millaisia piirteitä mihinkin mielen sairauteen liittyy ja kuinka niitä hoidetaan. Todella mielenkiintoista, mutta tosi tuhtia tavaraa. Yksi päivän paritehtävistä oli kysyä toiselta kuulumisia. Niin, kuinka yksinkertaisena ja päivänselvänä asiana me pidämme kuulumisten kysymistä. Miksi tuota nyt tarvitsee harjoitella kurssilla? 

"Hei, mitä kuuluu?"

"Kiitos ihan hyvää." 

Kysyminen onkin yleensä helppoa, vastaaminen ja vastauksen kuunteleminen eivät välttämättä ole. Mitä oikeastaan kertoo "ihan hyvää"? Ei yhtään mitään. Mitä tarkoittaa se, oletko oikeasti valmis kuuntelemaan vastauksen? Vastaatko "ihan hyvää" vastaukseen: "No sehän kiva, heippa!"  Vai esitätkö kenties jatkokysymyksen, tai raotatko hieman omia kuulumisiasi? 

Niin, ei olekaan enää ihan niin iisi biisi. 

 

Mielenterveyden ensiapukurssit ovat Mielenterveysseuran järjestämiä, kaikille avoimia ja ILMAISIA kursseja. Syksyllä olin mielenterveyden ea1-kurssilla. Silloin opimme mielenterveydestä elämäntaitona. Perehdyimme Tunteiden tuulimyllyyn ja siihen, kuinka mielenterveyttään voi edistää ja suojella eri selvitymiskavanavien avulla. Jos mieli on herkkä haavoittumaan niin yllättävän pienillä teoilla sitä on myös helppo suojella.

Edellisessä blogitekstissäni kerroin, että olen hieman siivoillut. Käteeni osui lukioaikana, kauniisti tusseilla askarreltu huoneentaulu: Nalle Puh-filosofiaa. Ai että tulin hetkessä hyvälle mielelle! Nalle Puh on ihan paras esimerkki siitä, millaista hyvän elämän kuuluisi olla. Erityisiä suosikkejani ovat mm. seuraavat mietteet:

 

- Joka päivä on syytä juhlia. Riittävä syy juhlien järjestämiseen on, että on hyvällä tuulella.

- Elämässä on oltava utelias ja avomielinen. Monia asioita kannattaa kokeilla, vaikkei niistä oppisikaan mtään. 

- Jos vastaan tulee jokin vaikea ongelma, on se jaettava hyvän ystävän kanssa, joka ei myöskään osaa ratkaista sitä. Kaksin on aina mukavampaa. 

Tänään leivoin sämpylöitä, koska olin hyvällä tuulella. Ilo tarttuu. Oli hymyileviä kasvoja tuvan pöydän ympärillä mussuttamassa uunituoreita sämpylöitä :) Pieni teko, niin paljon mielenterveyttä suojaavaa hyvää energiaa. 

Oikein hyvää energiaa Sinulle uuteen viikkoon <3 Uusi viikon voimaruno Instassa, käsittelyssä elämän monimuotoisuus ja kauneus. 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Voimarunoja kuvien kera. Pyrkimys pysähtyä ihan vain hengittelemään ja katsomaan ympärille avoimin mielin, nähdä elämän kauneus. Kannustaa luottamaan itseensä ja omiin kykyihin, tekemään unelmista totta <3

Instagram