Uusi vuosi, uusi mahdollisuus.

Uuden vuoden ensimmäinen kuukausi on takanapäin. Tässä vaiheessa monet uutena vuotena annetut lupaukset ovat jo hautautuneet syvälle tammikuisen pakkaslumen alle. Moni lupaus kuitenkin pitää edelleen ja parhaimmassa tapauksessa kantaa läpi loppuelämän. Harmillisen usein omaa hyvinvointia koskevista lupauksista laistetaan ensimmäisenä. Yleisimpien koottujen selitysten joukossa tänäkin vuonna nousevat esille arjen kiireet ja muut (tärkeämmät) velvollisuudet.

Puhuttaessa hyvinvoinnista ensimmäisenä mieleen nousee kuvat terveellisestä ruokavaliosta ja liikunnasta. Toisille nämä asiat ovat luonnollinen osa elämäntapaa. Sitten on suuri joukko meitä, jotka podemme jatkuvaa huonoa omaatuntoa, kun taas laitamme ruoaksi helppoa, halpaa ja nopeaa makaronia, joka ei edes ole täysjyvää. Huonommuuden tunne kalvaa ja pyhästi lupaamme itsellemme, että huomenna laitan makaronin kaveriksi porkkanaraastetta ja käyn lenkillä. Suorittamisen kehä on valmis.

Hyvän arjen suorittamisen sijaan voisi tänä vuonna kokeilla pysähtymistä ja läsnä olemista. Makaronilautasen äärellä on tärkeämpää keskittyä puuttuvan porkkanaraasteen sijaan ruokaileviin ihmisiin ja hetkeen. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen lähtee siitä, että pystyy laskemaan irti kiireen tunteesta, koska yllättävän usein kyse on todellakin vain tunteesta.

Oma kokemukseni on, että helposti tulee painettua enemmän kaasua silloin, kun nimenomaan pitäisi painaa jarrua. Kannustankin nyt ensimmäisenä ottamaan hyvän asennon sohvalla ja käyttämään hetken niiden asioiden miettimiseen, jotka tuovat itselle hyvää mieltä ja aitoa iloa elämään. Itse aion olla tänä vuonna avoin uusille asioille. Aion myös olla vähemmän puhelimen ääressä ja enemmän itseni äärellä. Hetkiin paneutuminen parantaa arkea ja vähentää turhaa stressiä. Kun mielen saa rauhoittumaan, on lenkilläkin enemmän kokonaisvaltaista terveyttä edistäviä vaikutuksia. Hyvän olon saavuttamiseen tarvitaan sekä mieltä että kehoa: lenkki kääntyy meitä vastaan, jos suoritamme sen vain koska lenkillä kuuluu käydä.

Tätä vuotta on vasta kulunut reilu kuukausi ja jäljellä on vielä yli kymmenen kuukautta tehokasta peliaikaa. Ei siis ole mitään hätää, vaikka hyvät uudenvuoden lupaukset olisivat jo lapion ulottumattomissa syvällä lumipenkassa. Tänään on hyvä päivä tehdä päätös omaan hyvinvointiin panostamisesta. Mitään kiirettä ei ole, jokainen hetki on uusi mahdollisuus. Sinä olet tärkeä, pidäthän itsestäsi hyvää huolta <3

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Voimarunoja kuvien kera. Pyrkimys pysähtyä ihan vain hengittelemään ja katsomaan ympärille avoimin mielin, nähdä elämän kauneus. Kannustaa luottamaan itseensä ja omiin kykyihin, tekemään unelmista totta <3

Hae blogista

Instagram