Suomalaisen sielunmaisema löytyy useimmiten kesäiseltä maaseudulta tai metsästä. Varsinkin meillä savolaisilla sielunmaisema liittyy yleensä mökkielämään, rantasaunalle ja mökkilaiturille, veden äärelle. Kesällä on helppo hengittää kauniin maiseman äärellä ja heräämme henkiin pitkän talven jälkeen. Suomen kesä on kuitenkin aina liian lyhyt ja ensilumi yllättää erityisesti autoilijat joka syksy.

Sielunmaisemaan liittyy vahvasti maiseman lisäksi kokemus. Siksi siitä käytetään myös nimitystä henkinen koti. Henkinen koti löytyy monien sydämistä lapsuuden aurinkoisista ja lämpimistä kesistä. Vettä ei satanut koskaan, tai jos satoi niin nopeasti ohi menevinä kuuroina ja sateella pompittiin kuraläköissä paljain jaloin. Kylmä ei ollut koskaan ja aina oli hyvä sää uida. 

Sielunmaiseman voi taltioida sydämen lisäksi valokuviin, joihin voi palata syksyn koleilla ja talven pakkasilla. Kun arki alkaa painaa, voi hetkeksi pysähtyä katselemaan kesän kuvia ja karata takaisin kesälomalle. Tunnetusti jo kymmenen minuutin luonnossa oleilulla on runsaasti kokonaisvaltaista terveyttä edistäviä vaikutuksia. En näe mitään syytä sille, miksei luontohoivaa voisi talvella toteuttaa valokuvien kautta sohvan nurkassa, lämpöisen viltin alta käsin. 

Sielunmaisema voi löytyä myös aivan uudesta paikasta. Sielunmaisemassa parasta onkin se, että niitä voi olla monia. Uusien paikkojen löytäminen ja seikkailut kuuluvat kesään aivan kuin hyttysparvi rantasaunan laiturille. Uuden löytämiseksi ei aina tarvitse lähteä kauas. Luonto on siitä hieno, että se muuttuu koko ajan. Välillä riittää, että katsoo vain eri suuntaan. Tai että tutulla mökkitiellä avaa silmät oikeasti ympäröivälle luonnolle. Uteliaisuus elämää kohtaan on se mikä ratkaisee oman kokemuksen. Uusi maailma avautuu auki olevalle sydämelle. Muumien viisain sanoin: " Niin kauan kuin on luontoa, ei sinulla pitäisi olla koskaan tylsää." 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Voimarunoja kuvien kera. Pyrkimys pysähtyä ihan vain hengittelemään ja katsomaan ympärille avoimin mielin, nähdä elämän kauneus. Kannustaa luottamaan itseensä ja omiin kykyihin, tekemään unelmista totta <3

Hae blogista

Instagram