Olen ollut muutaman vuoden totaaliyhäri. Sillä tarkoitetaan sitä, että kasvatan lastani täysin yksin, ilman toisen vanhemman osallistumista elämäämme millään tavalla. Sanalla on hirveän negatiivinen kaiku, vaikka todellisuudessa arki ei ole juuri sen kummempaa kuin muillakaan perheillä. Haastetta tietysti tuovat vain yhdet ainoat tulot, varsinkin kun olen vielä tällä hetkellä opiskelija. En kieltämättä kuvitellut perustavani perhettä yksin, näin vain sattui käymään. Olen myös huomannut etten voi kertoa olevani totaaliyhäri mainitsematta tätä toista osapuolta, "isää"- jos häntä siksi voi kutsua, millään tavalla. Tunnen lapseni isän hyvin ja hän tietää meidän olemassaolostamme. Uutinen lapsesta tuli kuitenkin sellaiseen elämäntilanteeseen, että tajusimme kumpikin, että tämä on kaikkien kannalta parempi ratkaisu. Hän on myös suostunut tarvittaessa tapaamaan lapsensa tämän ollessa isompi. Jää tosin nähtäväksi miten siinä käy, emme ole olleet missään yhteydessä sen jälkeen kun hänelle raskaudesta kerroin. Moderni perhe-sarjassa kerrottiin hienosti adoptiosta lapselle "Äitisi rakasti sinua niin paljon, että hän halusi sinulle paremman elämän meidän kanssamme". En usko, että luopuminen on kenellekään vanhemmalle helppoa vaikka tilanne ei olisi ihanteellinen. Aionkin käyttää tätä ajatusta kunhan lapseni vielä hieman kasvaa.

 

Selittääkseni mistä blogin nimi tulee, täytyy lainata mun aiempia kirjotuksia, tunteita ensimmäisen ultran jälkeen:

"Tänään on hyvä päivä aloittaa sillä aamulla oli eka ultra. Istuskelin siellä yksin väkinäinen hymy kasvoilla tuijotellen onnellisia pariskuntia. En kyllä tiiä mikä mun oloa ois siinä hetkessä helpottanu, se on ainakin varma et eniten vihaan sääliviä katseita.

Säpsähdin ku mun nimi huudettiin. Teki mieli sanoa sille että “hysssss, tää on vielä salaisuus”, kuitenkin pieni jännityksen ja ylpeyden virne kohos kasvoille, onneksi paikalla ei ollu tuttuja. Jouduin puuskuttelemaan siellä huoneessa niin ku synnytyksessä ois, niin paljon jännitti. Viikot on 12+5 ja tää oli eka oikea varmistus sille et pikku kaveri siellä on – sen yhden sinisen viivan lisäksi.

Ekat kyyneleet kohos silmiin ku hoitaja sanoi et elossa oleva kaveri täällä on. Oon saanut pari vuotta sitten keskenmenon, joten pelko oli nytkin suuri, mutta siitä toisella kertaa lisää. Kun sydämen äänet oli kuunneltu ja hoitaja kertoi että kaikki on hyvin, ei itkulle meinannut tulla loppua. Hoitajakin vähän häkeltyi mun reaktiosta ja kysyi että “onko nuo ilon kyyneleitä”. Siihen kysymykseen ei ole kuin yksi oikea vastaus, enkä jaksanut siinä alkaa kertomaan mitä kaikkea kyyneleet piti sisällään. Siihen hetkeen kasautui miljoona eri asiaa ja tunnetta, helpotusta, huojennusta, huolta tulevasta, pelkoa yksin pärjäämisestä ja vihdoinkin tajuntaan iski se että totta tämä on.

Musta tulee äiti."

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 
Teemat

Blogiarkisto

2017
Joulukuu