Ahdistaako joulu vanhempien luona? Näin selviydyt siitäkin

Joulu on yhdessäolon aikaa, mutta pakkojoulu omien tai kumppanin vanhempien luona saattaa ahdistaa. Silloin on paikallaan miettiä, millaisen joulun itse todella haluat.Lue koko juttu

Ahdistaako joulu vanhempien luona? Näin selviydyt siitäkin

Kommentit (2)

Tonttutyttö

Minusta on aivan ihanaa mennä lapsuuteni kotiin jouluksi, vaikka olen asunut omillani jo 8 vuotta ja avopuolisokin minulla on ollut jo useamman vuoden.
Osallistun innoissani jouluvalmisteluihin: siivoan äitini apuna, haen isäni kanssa joulukuusen, teen jouluruokia, koristelen taloa ja lähden myös mielelläni valmistelemaan ainoan elossa olevan isovanhempani talon joulukuntoon. Avopuolisoni on joko mukanani valmisteluissa tai omien vanhempiensa tykönä.
Koiranikin ovat erittäin tervetulleita niin lapsuudenkotiini kuin appivanhempieni kotiin myös jouluna, mikä on minulle erityisen tärkeää. Haluan viettää joulun nimenomaan perheeni kanssa, johon kuuluvat niin vanhempani, puolisoni, sisarukseni kuin rakkaat koiranikin. Lapsuudenkodissa tunnelma on jotakin ainutlaatuista joulun aikaan, sen tunnelma tahdon omaankin kotiini sitten, kun vanhemmistani aika jättää ja siirryn viettämään joulun muiden läheisteni kesken.

  • ylös 16
  • alas 10
Reissujoulu ahdistaa

Minä ja avopuolisoni vietimme kumpikin joulun omien vanhempiemme luona ja järjestely sopi meille mainiosti. Kun saimme lapsia, aloimme viettää joulun vanhempieni luona, sillä he asuvat lähellä meitä, samassa kaupungissa. Mieheni vanhemmat asuvat 200 kilometrin päässä. Nyt olemme viettäneet 7 joulua vanhempieni luona ja mieheni haluaisi tänä jouluna matkustaa omien vanhempiensa luokse. Ajatuskin siitä ahdistaa minua, ei huvittaisi millään pakata tavaroita ja lahjoja autoon ja lähteä reissuun. Mieheni on perheensä ainut lapsi ja he ovat aina viettäneet joulua vain oman perheensä kesken, hänen isovanhempansa eivät ole heidän joulunviettoonsa kuuluneet. Meillä taas isovanhemmat olivat aina mukana joulunvietossamme kun olin pieni, niin kauan kuin he elivät. Ajattelen varmasti tosi typerästi, mutta mielestäni voisimme viettää edelleen joulun kotipaikkakunnallamme minun vanhempieni kanssa, koska meillä on ollut tapana viettää joulua, johon kuuluvat myös isovanhemmat. Mieheni vanhemmat viettäkööt joulun keskenään, ilman lapsenlapsiaan, kun eivät aikanaan ole ottaneet mieheni isovanhempia mukaan joulunsa viettoon. Toki mieheni vanhemmat ovat tervetulleita meille viettämään joulua jos haluavat, mutta minä en haluaisi jouluna reissata kotoa mihinkään.

  • ylös 6
  • alas 30
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viime vuoden keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat