Lukijan kirje: Äiti ei selviä enää yksin

Muistisairas, kaatuileva äiti aiotaan palauttaa sairaalasta kotiin, koska asiantuntijat arvioivat hänet riittävän hyväkuntoiseksi.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Äiti ei selviä enää yksin

Kommentit (4)

M

Taistele asiasta kaupungin kanssa että se paikka on löydyttävä... Oma äitini oli 50v kun sairastui muistiongelmaan ja tappelin monen tahon kanssa ennenkuin paikka irtosi vanhainkodista. Se vaatii pitkää pinnaa mutta lopussa kiitos seisoo varmasti!!  Tsemppiä ja aurinkoista kevättä! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heikki

Pyydä lausunto kirjallisena lisäyksellä, että omaiset katsovat asian heitteillejätöksi. Pyydä lääkäreitä kirjaamaan myös ylös, että ottavat vastuun tulevista onnettomuuksista, joihin äitinne joutuu. Hehän ovat sitä mieltä, että äitinne pärjää yksin, joten vastuunottamiselle ei varmaankaan heidän puoleltaan voi olla mitään estettä. Täytyy pistää kova kovaa vasten, muuten ei saavuta mitään.

Puhdasta välinpitämättömyyttä

Kaupungin ja kuntien painostamiseen tarvitaan isompaa joukkovoimaa. Toimenpiteissä on kyse myös tilastoista. Kyse ei ole vanhusten tilanteen parantamisesta, vaan toimenopiteistä, joilla tilatot saadaan näyttämään kauniimmilta.

Takavuosina pääkaupunkiseudulla muutettiin kuntdoisuusluokittelujen perusteita - ja kas - yhtäkkiä oli tilastoista hoidettu pois iso joukko vanhuksia, jotjka eivät enää tarvinneet tilastojen mukaan apua. Pystyttiin vähentämään kotihoidon tukea.

Kunnissa on valittu strategiaksi vähentää vahusten laitoshoitoa ja lisätä kotihoidossa olevien määrää. Sekin hoituu osin mukavasti kuntoisuusluokituksilla. Kun tilastot kertovat, että vanhus on hyväkuntoinen, hän ei tarvitse niin paljon kotihoidon tukea kuin aikaisemmin.

Huonokuntoinen vanhus ei itse pysty valittamaan. Jos apuna ei ole lapsia tai muita lähiomaisia tai ystäviä, jotka huolehtivat heistä ja vaativat hoitoa, kukaan ei välitä. Välittäminen ei kuulu viranomaisten toimenkuvaan.

Monet julmat esimerkit aivan lähipiirissä nostavat henkistä närästystä ja pelkoa omasta tulevaisuudesta muutaman vuosikymmenen päästä. Onko ihme, että Suomessa vanhusten itsemurhat ovat yleisiä ja muualla maailmassa, missä se on mahdollista, armomurhat lisääntyvät.

  • ylös 4
  • alas 10

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat