Margareetta, 63, on sukunsa viimeinen: "Nuorena elin liikaa sitkun-elämää"

Margareetta Tenhunen, 63, on eläkkeellä oleva päiväkodinjohtaja. Hän asuu Helsingissä ja herää arkiaamuisin vasta yhdeksän jälkeen. Hän puhuu mielellään ja paljon, mutta osaa myös kuunnella.

Margareetta Tenhusella ei ole sisaruksia, vanhempia, lapsia tai puolisoa. "Vaikka elän yksin, en ole yksinäinen", hän sanoo.Lue koko juttu

Margareetta, 63, on sukunsa viimeinen: "Nuorena elin liikaa sitkun-elämää"

Kommentit (3)

Vierailija

Näin tulee minullekin vielä käymään, jos vain itse en johonkin ennen aikojani kuole. Tosin tilanteeni tulee olemaan vielä selvemmin itseni varassa. Ei ole ollut eikä tule olemaan puolisoa eikä lapsia, koska niitä en halua ja ikääni ehtinyt liki nelikymppinen tietää jo hyvin oman tahtonsa.

Äitini jo yhtäkkisesti menetin ja sain todellakin huomata, että ainut tuki tuli ystäviltä, ei jäljellä olevalta lapsuudenperheeltäni. Varsinkin sisareni yritti vain heti kuolinpäivästä alkaen käskyttää minut itsensä ja veljemmekin auttajaksi. Olin heidän ja isän välissä pakotettuna koko ajan, jotta sain edes äidin hautajaiset kunnialla läpi.

Kumpikin sisaruksistani on todella huomattavasti minua vanhempia ja samoin kaikki serkkunikin, joista osa on jo kuollutkin. Tiedostan todellakin erittäin hyvin sen, että verisiteiden varaan en voi laskea mitään tässä elämässä, en edes nytkään, kun perhettä vielä on.

  • ylös 10
  • alas 2

Hei nimimerkki Vierailija, ystävät voivat tosiaan olla yhtä hyvä tuki kuin perheenjäsenet tai sukulaiset. Kiva kuulla, että sait heiltä tukea äitisi kuolemaan liittyneissä asioissa. Toivottavasti niin käy tarpeen mukaan jatkossakin. Hyvää jatkoa sinulle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidänkin suku on sammuva ja minun perheeni on lapseton. Olen työkyvyttömyyseläkkeellä etenevän sairauden takia, joten minä tiedostan että tulen tarvitsemaan APUJA sitten kun en enää pysty kävelemään. Olen mukana tekemässä adressia Arvokas Vanhuus Kaikille
Me ajamme:
Kotiin on saatava lisää hoitajia ja ne jotka eivät pärjää enää kotonaan, heidät on saatava turvalliseen 24/7 ammattitaitoisten hoitajien hoteisiin. Yritetään Suomessa saada edes vanhusten hoito toimimaan. Sitä kautta näytetään että kunnioitamme ikäihmisiämme.
Allekirjoituksia kaipaa adressimme. Yli puoluerajojen ja tavallisten ihmisten tekemänä (takana eläkeläisiä, omaishoitajia, sairaanhoitajia, vanhusneuvostonjäseniä, edunvalvojia )
Suomeksi; http://www.adressit.com/arvokas_vanhuus_kaikille
På Svenska; http://www.skrivunder.com/arvokas_vanhuus_kaikille

Anneli Koivunen
Arvokas Vanhuus Kaikille
https://www.facebook.com/MaksammeVelkaaVanhuksille

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat