Sairastatko tietämättäsi masennusta? Lue masennuksen viisi yllättävää merkkiä

Masennus voi pahentaa kipuja, ja kivut voivat pahentaa masennusta.

Masennus ei ilmene vain alakuloisuutena. Jos tunnistat nämä masennuksen vähemmän tunnetut merkit itsessäsi tai läheisessäsi, etsi apua.Lue koko juttu

Sairastatko tietämättäsi masennusta? Lue masennuksen viisi yllättävää merkkiä

Kommentit (13)

Yo. tuntuu Aika tyhjänpäiväiseltä jutulta...

Kun minulle on tapahtunut jotain OIKEIN PAHAA (Pahin se, että tuntematon mies pahoinpiteli minut), tapahtui tämä:

* Olin 4 päivää shokissa, ennen kuin pystyin menemään edes lääkäriin. Hän sanoi (syytellen): "Nuo sinun haavat otsassa ja nenässä olisi pitänyt ommella HETI! - Laittoi haavoihini tiukkaa teippiä ja neuvoja jatkohoidon suhteen.

* Viikon kuluttua pystyin hakeutumaan ennestään tutulle psykoterapeutilleni. Vasta 3-5:den hoitokerran jälkeen muistiini palautui sen suhteen Mitä oli tapahtunut!

* Vaivuin pahaan depressioon ja ahdistukseen (kävin kerran viikossa terapiassa).

* En päässyt ylös sängystä. Sain just ja just käytyä kaupassa, kun ruoka loppui. - Kaikki Py-säh-tyi.......

* Tyttäreni ei tukenut minua (hänellä itsellään oli aikamoisia vaikeuksia elämässään). Yksi ystäväni tuki minua jonkin verran. Työpaikkani ihmiset olivat SUURENMOISIA! Kerroin heille mitä oli tapahtunut. He tukivat sähköpostein ym.

* Ahdistusta ja masennusta kesti 1,5 vuotta!

Minulla on ollut pari muutakin masennuskautta piiitkän elämäni aikana. Olen tavannut monia-MONIA muita, jotka ovat olleet masentuneita. Kertomalla omista kokemuksistani - JA: Kuuntelmalla Heitä tarkkaavaisesti, keskeyttämättä ja empatialla, uskon, että olen puolestani voinut auttaa aika monia...

 • ylös 38
 • alas 45
Vierailija

Näitä artikkeleita, joiden avulla tunnistaa masennus, riittää. Mutta mitä sitten kun se on tunnistettu? "Hae ammattiapua" - mitä hiivattia se tarkoittaa?

 • ylös 57
 • alas 20
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nimimerkki Vierailija, kiitos kommentista. Se on totta, että aina ei ole ihan helppo tietää, mitä ammattiapua voisi löytää ja mistä. Yksi hyvä lähtökohta on varmasti terveyskeskus, toinen erilaiset järjestöjen auttavat puhelimet, jotka ohjaavat varmasti eteenpäin.

 • ylös 13
 • alas 9
Pig Bharma

"Mutta mitä sitten kun se on tunnistettu? "Hae ammattiapua" - mitä hiivattia se tarkoittaa?"

Varmaankin sitä, että haetaan lekurilta mielialalääkeresepti.

Nehän toimivat tutkitusti masennuksen hoidossa melkein yhtä hyvin kuin placebo tai reipas ulkoilu.

 • ylös 10
 • alas 17

Pig Bharma, toki ammattiapu tarkoittaa myös esimerkiksi terapiaa. Ikävää on se, että sitä on kaiketi aika heikosti saatavilla, ellei ihmisellä ole varaa käyttää yksityisiä palveluita. 

Lääkehoitoakaan ei minusta kannata väheksyä, kuten niin usein tehdään. Mielialalääkkeiden vaikutusta on tutkittu paljon, ja ainakin Käypä hoito -suosituksen mukaan ne kyllä tehoavat, mikäli annos on tarpeeksi suuri.  Käsittääkseni myös itsemurhien määrän väheneminen on osaksi seurausta siitä, että masennusta on alettu lääkitä paremmin. 

 • ylös 12
 • alas 8
Vierailija

Pahat ihmiset kolmessa polvessa jollei neljässä, jotka porukassa potkivat yhtä nauttien, eivät tunne tarpeeksi masentuakseen tai ainakaan hävetäkseen.

 • ylös 10
 • alas 13
Vierailija

Tämä on hyvä lista siinä mielessä, että ihminen voi havaita, että jokin on vialla ja antaa itselleen anteeksi ja antaa itselleen lepoa. Mutta turha kuvitella saavansa sairaslomaa, jos menee lääkäriin valittamaan, että nukun hyvin mutta työkaverit ärsyttää hirveesti. Eikä se olisi myöskään oikein. Sairasloma ei kuulu työkykyiselle. Nämä oireet on korkeintaan lievästi työkykyä alentavia, jolloin työtehtäviä voi säätää kevyemmiksi. Ja lääkärikin voi yleensä tarjota vain lääkkeitä, joista monien sivuvaikutukset voi olla huomattavasti pahempia kuin yllä kuvatut oireet. Itselläni on ollut paljon pahempaa kuin tuo, mutta lääkkeisiin en ole turvautunut, eikä kaduta.

 • ylös 11
 • alas 5
Nuorten masennushoito aivan re...

Nuorten masennukseen ei Tampereella saa apua millään. Tarjotaan jo lyhyen ,yhden käyntikerran jälkeen lääkitystä ,jopa ala-ikäisille, vanhempien siitä tietämättä.Apua yritetty hakea monelta taholta jo neljä vuotta.Pallotellaan ympäriinsä nuorta ihmistä ja kukaan ei välitä.

 • ylös 13
 • alas 6
En voi ymmärttää

Kymmenen vuotta itsemaksavana terapiaa reilu 100€/45min.
Jokinlainen lääkitys, ja esim. Nyt lähes vuosi selviytymistä taistellen!!
En koskaan ole harkinnut itsemurhaa, minulla on hyvät suhteet läheisiini, ystäviä...
Haluaisin osallistua, tavata ystäviä, matkustaa...
Mutta, mikä HITTO mun saa jatkuvaan ahdistuneeseen tilaan??!!
Jatkuva ahdistus ( aamut aivan kauheat ) ja pelkotila estää!!!

 • ylös 10
 • alas 7
Vierailija

Placebo lääkkeistä en tiedä mutta reipas ulkoilu ei auta oikeasti yhtään mihinkään kun on tarpeeksi masentunut ja ahdistunut. Niin ja terveyskeskukseen yms meno on ihan pois-suljettua kun ei voi kuin hädintuskin kaupassa ryntäillä kun on jo pakko päästä takaisin kotiin... niin ja ainakaan mun mielialalääkkeet ei auta yhtään mitään,mutta mites haet uusia kun EI VAAN VOI!

 • ylös 11
 • alas 10
Vierailija

Meillä lääkkeet vsin voimistivat oireita ja tuottivat LISÄÄ uusia oireita, kuten seksuaalisuuden poisttumisen. Syvällinen keskusteluterapia voisi auttaa, mutta lääketehtaat haluavat sen sijaan tyntää lääkkeitään terapiaa tarvitsevalle. Terapia on kallista mutta eikö sairaudem pitkidt9

 • ylös 9
 • alas 10

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat