Lukijan kirje: Minut irtisanottiin yhtäkkiä

Yhtenä tavallisena päivänä minulle ilmoitettiin, että vakanssini lakkautetaan. Minulle annettiin 20 minuuttia aikaa pakata tavarani, minulta otettiin kulkulupa ja saatettiin ulko-ovelle.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Minut irtisanottiin yhtäkkiä

Kommentit (10)

Jotain rajaa

Toivottavasti työntekijä ymmärtää, että työnantaja ei voi koskaan toimia näin. Heti pitää ottaa yhteyttä liitton lakimieheen. 

Kvartaalitalous ja pomojen bon...

Irtisanomisissa käytetään tosiaan hyväksi yleistä taloustilannetta. Kun media pauhaa hiekoista talousnäkymistä ja yleinen ilmapiiri jo vastaanottaa ilmoitukset irtisanomisista olankohautuksella, firmat käyttävät tilannetta hyväksi.

Kyse on bisneksen muuttumisesta lyhyen tähtäimen voitontavoitteluksi. Irtisanomiset näkyvät suoraan plussana johtajien bonuksissa ja osakkeenomistajien osingoissa. Siinä painaa hyvin vähän enää työntekijän kärsimys ja asenteet.

Harvoin irtisanomisille on oikeasti muita taloudellisia syitä kuin edellämainitut. Firmalla saattaa mennä aivan hyvin tai loistavasti, mutta rakennemuutos vaatii irtisanomisia ja ne on helppo hoitaa vakiintuneella retoriikalla.

Yhteys vain liiton lakimieheen. Kaikkea ei tarvitse sietää.

  • ylös 10
  • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tasapuolisuus puuttuu

Hallitus edellyttää työntekijöiltä lisää työaikaa ja suostumista leikkauksiin työttömyyslukuihin vedoten, mutta hallitus ei edellytä työnantajilta, että heidän on sitten vastavuoroisesti perustettava lisää työpaikkoja. Viime vuonna firmat jakoivat Suomessa ennätysosingot, ja samaan aikaan pistettiin koko ajan lisää ihmisiä pihalle työttömiksi.

  • ylös 11
  • alas 7
nolla

Tai kun esimies antaa avoimeksi tulevat pestit omilla ystävilleen, joilla ei ole edes pätevyyttä tehtäviin (ei koulutusta eikä kokemusta). Ja sivistystoimenjohtaja hyväksyy tällaisen toiminnan. Se oikeudenmukaisuudesta ja moraalista!!!!

  • ylös 12
  • alas 8
TA

Minullekin potkut tulivat yllättäen 2012. Jouduin riitauttamaan potkuni ja voitin käräjät 2014. En ole vieläkään työllistynyt. Olen 51-vuotias toimistoalan ihminen.

Työttömiin kohdistuva vihapuhe kauhistuttaa! Kaikki työttömät yleistetään laiskoiksi , saamattomiksi ja passiivisiksi.

Monet eivät ymmärrä ettei nykyään palkkatyötä riitä kaikille. +45v on vaikeaa saada töitä, ikäsyrjintä kukoistaa.

Hei kaikki kommentoijat, kiitos, että olette jakaneet kokemaanne ja ajatuksianne. Työelämä on käynyt kovaksi, toivottavasti elämässä on myös samaan aikaan jotain muuta, joka on sitäkin pehmeämpää. Toivon näköaloja toivoen!

Rahaa on ja se haisee...

Siitä on nyt noin 7 vuotta kun minut irtisanottiin kolmen muun työkaverini kanssa. Oli ollut Yt-neuvottelut ja liikkeenluovutukset ja sillanrakennusjuhlat entisen ja uuden firman välillä, oli pidetty puheita ja nostettu maljoja. Meidät vietiin firman hienolla autolla kotiin ja kaikki oli olevinaan hyvin.  Voi mitä teatteria, ihan kuin Keisarin Uudet Vaatteet-sadussa.

Kaksi henkilöä oli lomalla, heille ilmoitettiin puhelimitse. Minä ja toinen henkilö olimme töissä, meidät kutsuttiin erilliseen huoneeseen ja kerrottiin ,että huomenna on viimeinen työpäivänne tässä firmassa. Kerätkää tavaranne ja lähtekää. Sain hysteerisen kohtauksen ja pakenin huoneesta ja lähdin kotiin.  Kävin kuitenkin seuraavana päivänä hyvästelemässä työkaverini. Olin ollut firmassa 39 vuotta...  Melkoinen järkytys, josta selviäminen vei monta vuotta. Ei auttanut liitto enkä saanut enää uutta työpaikkaa.

Nyt olen eläkkeellä enkä enää juurikaan ajattele menneitä. Olen huomannut että elämässä on paljon muutakin kuin tuo työ joka oli silloin minulle äärettömän tärkeä. Työkaverit ovat nyt melkein kaikki eläkkeellä ja tapaamme muutaman kerran vuodessa ja meillä on hauskaa yhdessä. En ole enää katkera, lähinnä ihmettelen kuinka isolla firmalla oli varaa vetää sellaista näytelmää. Se kesti kuitenkin kaikkine kuvioineen useita vuosia ennekuin meidät neljä ulkoistettiin kirjaimmellisesti ihan  pihalle.

Vierailija

Järkyttävää. Törkeää. Toimivat noin äkkinäisesti potkujen kanssa koska syystäkin pelkäävät työntekijän kostotoimia. Tietäbät tekevänsä väärin. Näille firmoille ei kannata elämäänsä, terveyttään, perhettään ym uhrata!!!

Selviät. Älä tunne häpeää. _Sinulla_ ei ole siihen aihetra.

Pettuleipä

Hirvittävää henkistä väkivaltaa. Törkeää!
Toivottavasti olet jo toipumassa tuosta todella väärästä kohtelusta.
Voimia aloittajalle (ja muillekin) ja hyvää joulunodotusta!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat