Pää kylmänä ruokakaupassa - näin säästät rahaa ja ruokaa

Lukittu

Pidä pää kylmänä ruokakaupassa! Tässä viisi testattua säästövinkkiä ruokakaupassa kävijöille.Lue koko juttu

Pää kylmänä ruokakaupassa - näin säästät rahaa ja ruokaa

Kommentit (7)

säästäjä

Tarjoukset kannattaa hakea ja säilöä kylmään,pakastimeen. Maanantaisin paljon -50, tai -30 %,pakkaseen lihaa,leikkeitä yms. Ruokaa tehdän iso satsi ja pakkaseen loput. Keitetyistä kasviksista kasvispihvejä. Maito jogurtiksi. Ei mene ruokaa roskiin.

Maanantaialennukset ovat tosiaan usein hyviä. Erityiskiitos nimimerkki säästäjä, että muistutit kasvispihveistä. Ihan turhan usein ainakin meillä kasvikset saavat nuukahtaa lokerossaan bioroskisvaiheeseen asti. Maito jogurtiksi, sitä en ole keksinyt. Enkä taida osata - onko vaikeaa? Ystävällisin terveisin, Ulla, toimittaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niitä isoja pakkauksia (yhden henkilön kotitaloudessa) en suosi, sillä olen huomannut että ruokaa kuluu vähän. Pakkasessa on kuitenkin  hyvä olla varavarastoa jos vaikka sairastuu eikä pääse silloin kauppaan.En lue ruokamainoksia enkä juokse tarjousten perässä vaan ostan tarpeen mukaan. Roskiin menee eniten leipää jos lankean ostamaan ( "edullisen") suuren leipäpakkauksen. Ostan maanantaisin pienen pakkauksen vasta leivottua leipää ja se riittää viikoksi. Jos kikkailen säästötempauksilla ( valmistan paljon ruokaa pakkaseen) huomaan että pakastettu ruokaan tarttuu pakkasen  maku. Ja se ei minulla menesty.

Annepanne

Meidän kolmen hengen taloudessa hävikki on mielestäni melko pieni. Yksi hyvä vinkki on säilyttää leipä pakkasessa. Enpä muista onko meillä juurikaan koskaan laitettu homeista leipää roskiin. Kun nyt muutenkin tykkäämme paahtaa leivän, niin homma hoituu helposti. Voi ostaa useampaa sorttiakin pakkaseen ja ottaa pienemmän annoksen sulamaan tai hoitaa homma paahtimen kautta. 

 

Annepanne

Lihaa voi myös ostaa isomman satsin ja laittaa pakkaseen pienemmissä erissä. Ennen tuli ostettua paljon kokonaisia broilerin tai kalkkunan paisteja ja leikattua ne sitten itse pihveiksi. 3-4 pihviä pussiin ja pakkaseen. Jostain syystä näitä kokonaisia paisteja ei ainakaan meidän lähiPrismassa ole viime aikoina näkynyt.

Hyviä vinkkejä, kiitos! Pakastinta tulee käytettyä tosiaan turhan vähän hyödyksi isojen satsien kanssa. Pitäisi suosiolla laittaa esimerkiksi juuri lihaa sinne eikä jättää jääkaappiin vanhenemaan. Leivänpaahdin pelastaa meilläkin leipiä entistä ehommiksi. Ulla, toimittaja

Birgitte

Älä mene nälkäisenä kauppaan! Meillä myös tehdään ruokaa iso satsi, vaikka kahden hengen talous ollaankin. Loppu pakkaseen jos tuntuu ettei ehditä kaikkea syömään ennen kun huonoksi menee. Lihaa kannattaa myös ostaa tarjouksesta. Metsän antimet myös pakkaseen/kuivaukseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat