Tätä mieltä: Huomaavaisuus pitäisi lisätä kouluaineeksi

Tätä mieltä: Huomaavaisuus pitäisi lisätä kouluaineeksi

Palstalla toimitus parantaa maailmaa yksi epäkohta kerrallaan.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Lisette

Hyvä juttu! Varmasti on kohta joku marisemassa, että tällaiset asiat opitaan kotoa, turha niitä koulun opettaa. Vaan kun ei Suomessa aina oikein opita, siltä ainakin tuntuu. En ole missään nähnyt niin "epähuomaavaista" käytöstä kuin Suomessa. Siitä, että koulukin puhuisi oppilaille vuorovaikutustaidoista, ei voi olla mitään haittaa. Niitä se sukupolvi, jolle kansainvälisyys tulee todennäköisesti olemaan paljon isompi osa elämää, todella tarvitsee - Suomessa ja muualla.

Kuuden mummi

On tosi surullista että Suomessa monet aikuisetkaan eivät osaa käyttäytyä. Tervehtiminen, kiittäminen ja anteeksipyytäminen ovat liian vaikeita asioita usealle suomalaiselle. Hyvät tavat ja toisten huomioiminen helpottavat elämää ja kanssakäymistä ja ovat pohjana positiiviselle asenteelle muita ihmisiä kohtaan. Tapakulttuuria voi opettaa muiden aineiden yhteydessä koska hyvät tavat kuuluvat kaikkiin tilanteisiin. Taitaa olla vaan taidot monilla opettajillakin hukassa ja valitettavasti kaikki eivät perusasioita kotona opi, mutta koulussa viimeistään olisi vaadittava sivistyksen perustaidot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Muodolliset kuhunkin kulttuuriin sisältyvät tavat kuten tervehtiminen ovat hyvä juttu kun on kohtuukokoinen yhteisö kuten luokka. Kiitos ja anteeksi ovat hyvä juttu aina.

Sitten on noita paljon isompia asioiita kuten yhteisön manipuloiminen henkisesti pahoinpitelemään ja vihaamaan yhtä. Jostain syystä suomessa kunnostaudutaan siinä. Sen sijaan että jokainen haluaisi ottaa muut mukaan, me pelkäämme yksin jäämistä ja haluanme liittoutua kiusaajan kanssa jota pidämme vahvana.

http://www.vauva.fi/keskustelu/2900731/narsistin-hovi-loytyyko-talla-pal...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat