Kommentit (14)

Vierailija

Mahtavaa, että fiksut tyypit kantavat vastuuta ja jakavat tietoa. Piiperryksestä ei todellakaan ole kysymys. Lisää tällaisia juttuja!

Siirikki

Minä olen tehnyt saman ennustuksen muutamia vuosia sitten , lihansyönti loppuu maailmasta, ihmiskunta viisastuu!
Itse olen vielä semivege-asteella.Mutta eteenpäin mennään!

Ailani

Jos haluaa olla vegaani, mutta ei pysty luopumaan lihasta, voiko olla vegaani joka syö lihaa, munia ja maitotuotteita silloin tällöin? Kukaan ei ole täydellinen.

sillointällöin vegaani

En tiennytkään, että vegaani voi olla silloin tällöin-mentaliteetilla.
Tässä tapauksessa olenkin ollut tietämättäni vegaani useamman vuoden, syöden silloin tällöin lihaa ja käyttäen muita eläinperäisiä tuotteita (niin ruoka, kuin vaatetuspuolen). Joskus puen nahkatakin, joskus en.
Aiemmin olen luullut, että kyse on siitä, että olen perus sekaani.
Mutta nyt tiedän, että olenkin ollut vegaani koko ajan.
Mikä helpotus.

Vierailija

Nuo 65 miljardia eläintä eivät vain kuole, vaan saavat myös elää sen takia, että me syömme niitä. Kotieläinten elämässä on kosolti hyviä puolia verrattuna villieläinten elämään luonnon ja petojen armoilla.

Vierailija

Palautteen antaminen ravintoloissa ei tarkoita sita etta annos olisi valttamatta huono, voi olla myos etta sadasta ihmisesta 99 ihmista tykkaa siita mutta yhdelle se ei ole mieluinen.
Ja "kun laboratorioissa onnistutaan kehittamaan keinoliha..." ei valttamatta ole niin hyva asia terveyden kannalta.
Muuten kylla ihan hyva artikkeli

lähipossu on parasta

Liha on parempaa kuin ruoho. Jätän heinät heikommille. Ihan sama sinänsä mulle, jos joku tykkää tuottaa itselleen Aasiasta kerosiinilla jotain ihmepapuja. Tommoset muodit menee kuitenkin nopeasti ohi.

Liselotte

Luulen, että osapäiväkasvissyöminen on se tulevaisuuden juttu. Syödään ehkä muutaman kerran viikossa lihaa tai kalaa, muutoin kasvisruokaa. Tai niin, että lihaa on lautasella tosi vähän (50g tms.) ja loppuruoka kasvista eri muodoissaan. Kun omaa lähipiiriäni ajattelen, on tosi vaikea kuvitella meidän kaikkien ryhtyvän vegaaneiksi.

Jurgen Hirvipaisti

Juu ei tule suomalaisista kasvissyöjiä. Riista on vaan niin hyvää, että siitä ei luovuta - ja kala. Yksin hirviä pitää ampua joka vuosi kymmeniä tuhansia, ettei kanta räjähdä käsiin, eikä niitä kaatoja kannata jättää metsiin mätänemään.

Eikä riista ole millään tavalla epäeettistäkään, kunhan ottaa vain sen, mitä tarvitsee, ja ampuu kuolettavan tarkasti. Kaikkea muuta.

Nyhtökauraa ei kyllä tee mieli yhtään, jos syö jo lautasellisen puuroa päivässä. Eipä se toki itselleni sovikaan, kun on tuota ruokavammaa suolistossa.

Vihannes

nimim. lähipossu: "Liha on parempaa kuin ruoho. Jätän heinät heikommille. Ihan sama sinänsä mulle, jos joku tykkää tuottaa itselleen Aasiasta kerosiinilla jotain ihmepapuja. Tommoset muodit menee kuitenkin nopeasti ohi."

Ne on osin niitä samoja ihmepapuja, joilla meidän lahtaamia eläimiä on ruokittu. Paljon enemmän tarvitaan kasvisruokaa tuotantoeläinten ruokkimiseen kuin siihen, että ne kasvikset tuotettaisiin suoraan ihmisen ravinnoksi. Vai uskotko, että eläimet kasvavat ihan vain hengittelemällä? Liharuoan tuotantoon tarvitaan paljon kasvisruokaa enemmän paitsi kasviksia, myös viljelyalaa, vettä, öljyä, sähköä, erilaisia kemikaaleja ja muita resursseja. Näin ollen lihantuotannon aiheuttamat päästöt ovat moninkertaiset kasvisruokaan verrattuna. Tämä lienee normaalilla järjellä pääteltävissä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat