Koko Kaakkahautomo lähti lentoon vahingossa viime syksynä, kun päätin ommella viemiseksi kyläpaikkaan yhden siivekkään ja runoilla tälle Sulolle vielä puujalkamallin runonkin.  Kaakka itsessään tuntuu jo miltei kuuluvan sukuun,  nimikin sille iskostui monen sattuman kautta jo vuosia sitten, mutta se on kokonaan toinen tarina.

Ideat ja toteutus tapahtuvat ihan tavallisessa kahden pojan ja yhden äiti-ihmisen kodissa, mikäli tavallisen määritelmä venyy sen verran, että hautomosta johtuen lattialta imoroidaan kohtuullisen taajaan herneitä, kangaspaloja ja langanpätkiä. Kodinhoitohuoneen täyttää tällä hetkellä suunnaton vanupussi ja kaakkaompelun viemästä ajasta johtuen kaaos näennäisen järjestyksen takana, kaappien sisäpuolella, lähenee kohta katastrofitilaa. Paha silti mennä väittämään,  järjestelmällisyys olisi koskaan  ollut hyveeni. 

 

BOTTNASTA KAIKKI ALKOI

Marimekon Bottna oli oikeastaan se alkusysäyksen antaja tälle uudelle sukupolvelle, joka alkujaan lähti palvelemaan ihan omien kotinurkkien sisustustarpeita, kuten kuvista näkyy. Kun on aina pitänyt sisustaa pienellä budjetilla, on välillä tullut keksittyä ihan käyttökelpoisiakin ratkaisuja. Mielestäni on vielä bonusta, jos näillä oivalluksilla vielä saa hauskuutettua muita. 

Kaakkahautomo onkin vastaus niille, jotka eivät halua ottaa sisustamista liian vakavasti. Toinen yhtä tärkeä peruspilari on Nyhjää tyhjästä -ajatus, yksinhuoltajan perheessä ei merkkihuonekaluilla ja esineillä brassailla. Kaikki mööpelit olen ostanut käytettyinä, osan kanssa hikoillut tunnin jos toisenkin saadakseni mieleisen lopputuloksen "pientä laittoa" -projektista. Ja tässä kohtaa totean, että käsitteitä "pieni remontti" ja "pientä laittoa" ei tosielämässä ole olemassakaan, mikään ei ainakaan Kaakkahautomon olosuhteissa näissä askareissa käy tuostanoinvaanohimennen. 

Meillä kotona, hautomon sydämessä, kaakat yleensä viihtyvät kaikkialla. Kuten lapsiperheissä yleensäkin, harvemmin ne sitten kuitenkaan ovat siellä, mihin olen ne alkujaan suunnitellut. Kuten tällä viikolla kirjoitin, osa porukasta viihtyy nykyisin jopa lipaston laatikossa, kun ihan kaikkia prototyyppejä ei viitsi pitää esillä. 

Kaakkahautomon eteisessä vieraat toivotetaan tervetulleiksi kahden kaakan voimin, kuinkas muutenkaan. Tosielämässä toivottajina on yleensä vielä kasa kenkiä, talvisaikaan sulassa sovussa märkien rukkasten ja pipojen kera, mutta onneksi nämä hernepyllyiset vanupäät eivät pienestä kaaoksesta hätkähdä. Ne ovat myös hyvin sopeutuvaisia vaihtuviin tilanteisiin ja ovat valmiita uhrautumaan, silloinkin, jos kuusivuotias minikonstaapeli tarvitsee täydennystä rosvojoukkoon:

Kommentit (2)

Kaakkahautomo
Liittynyt9.3.2017

Hei!

Kiitos kysymästä, itse en enää muista, millaista elämä oli ennen kaakkoja, joten olen hieman jäävi sikäli kommentoimaan. Kaakkojen haudonta-aika, toisin kuin linnuilla yleisemmin, vaihtelee suuresti. Lähinnä tuossa muuttujassa vaikuttaa haudontaan käytettävissä oleva aika, mutta enemmänkin kaakkatoiveen luonne, yleensä vetoavalla pyynnöllä on kyllä päästy nopeastikin valmiiseen yksilöön. Kannattaa olla yhteyksissä Facebookissa yksityisviestillä joko suoraan ylihautojaan (https://www.facebook.com/tea.ikala) tai Kaakkahautomon viestipainikkeen kautta (https://www.facebook.com/TeanKaakat/), noin aktiiviselle kaakkafanille pitää kyllä oma siivekäs laittaa alulle! Tea

Kaakkahautomo Ruovesi

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kaakkahautomo on vastaus niille, jotka eivät halua ottaa sisustamista liian vakavasti. 

Kaakat ovat oma omituinen kansansa. Mensan jäseniksi niistä ei ole, eikä odotettavissa liene minkään alan Nobel-ehdokkuuksiakaan, mutta aikaa niillä on - kuunnella iloja ja suruja. Erityisen taitavia ne ovat samaa mieltä olemisessa. Kaakkoja ei ole kahta samanlaista, niiden joukossa persoonallisuus ja vaihteleva määrä yksinkertaisuutta on kunnia-asia. Kaakkoja syntyy Ruovedellä Pirkanmaalla säännöllisen epäsäännöllisesti, riippuen yleensä hautomon ainoan työntekijän inspiraatiosta.
 

Kaakkojen silmin maailmaa katsoo nelikymppinen (+alv) luokanopettaja, jonka arkea rytmittää junnukiekko ja oma lenkkeilyharrastus.