Mummot ovat tärkeitä lapsen kehitykselle

Mummoilla on merkitystä. Hyvä suhde isovanhempiin voi jopa parantaa lapsen koulumenestystä.Lue koko juttu

Mummot ovat tärkeitä lapsen kehitykselle

Sivut

Kommentit (31)

Mia Marina

Itselläni on lämpimät muistot molemmista mummoistani. Heistä isän äiti asui samalla paikkakunnalla kuin me ja tapasimme usein. Toista harvemmin tavattiin mutta hänen kanssaan tehtiin paljon asioita mm. marjametsään mentiin.

Omien lasteni kohdalla mummit jäivät vähän etäisiksi ja nuorin ei oppinut tuntemaan heitä lainkaan kun toinen jo kuoli hänen pienenä ollessaan ja toinen vaikeasti muistisairas.

Nyt minulla on itsellä seitsemän lastenlasta joille annan aikaani parhaani mukaan. 

Vierailija

Voi kun lähellä lapsenlapsiaan asuvat mummot ja vaarit eivät ryhtyisi kiusaamaan tukiverkottomia lapsia, ihmiset kun muutenkin laumasieluina kerääntyvät auttamaan niitä, joilla on jo tukea, onhan se itselle helppoa, mutta että tukiverkolliset kiusaavat ja yrittävät väsyttää ja uuvuttaa verkottomien lasten vanhemmat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jokainen hoitaa omansa

Äitini ja mieheni vanhemmat eivät juuri osoita kiinnostusta, olen ollut niin hukassa äitinä jolla ei ole aiempaa kokemusta lapsista ja mielenterveydeltään heikon miehen kanssa.. lapseni myöskin. Ainoa turva oli oma isoäiti, joka hoiti ja rakasti niin että siitä riitti vielä annos seuraavallekin sukupolvelle, olen vahva kuin kallio ja hoidan miehen ja äidinkin vielä, jos viitsin, anoppi ja appi saavat löytää lohtua tyttäreltään jonka lapsista ovat huolehtineetkin.

faffa ja mummi

5 vinkkiä isovanhemmille ovat ihan ok 1. lukuunottamatta: jos lapsenlapset ovat meillä, me päätämme mitä syödään ja koska mennään nukkumaan. Lasten kotona oltaessa vanhemmat päättävät.

Vierailija

Tsemppiä! koeta löytää ne omat "juttusi" elämässä, mistä ammennat voimaa. Lämpimiä ajatuksia sinulle <3

Vierailija

Meilla on sijaislapsia, olemme olleet jo 18 vuotta sijaisvanhempia. Mummu rakastaa ihan yhtä paljon näitä taimilapsia kuin jos olisivat biologisia lapsia!

Kaksinkertainen Pappa

Odotan eläkkeelle jäämisen ihanassa toivossa saada antaa aikaani lapsenlapsilleni. Olla heidän kanssaan nyt kun työt ja vielä etäisyyskin rajoittavat. Mutta: tämä hetki on sittenkin kullan arvoinen - sillä meillä on vain tämä hetki, ei huominen. Siksi: tänään se, mihin on mahdollisuus.

Eteenpäin sanoi mummoton perhe

Sääli että meidän mummot ovat omalla käytöksellään erkaannuttaneet itsensä meidän perheestä. He eivät selkeästi olleet valmiita tukemaan omia lapsiaan raskaan pikkulapsiajan pyörteissä ja omilla tekemisillään ovat nyt meidän arjen ulkopuolella. Kun on tehnyt parhaansa, ja saa vain haukkuja osakseen, on vaikea keksiä edes syitä miksi kutsuisi heidät edes juhliin.

Vierailija

Miamin mami kirjoitti:
Mitäs sitten kun mummo(anoppi) on ottanut tehtäväkseen vain aliarvioida ja tyrmätä esikoisen saanutta nuortaparia? Itse en ainakaan koe tällä hetkellä kovin tärkeäksi ihmiseksi kun pääosin aiheuttanut vaan mielipahaa.
Joskus nuorenparin luulot ja kuvitelmat,oletukset tekee hirviö anopin.Jos asioista puhutaisiin niiden oikeilla nimillä heti siinä ruokkapöydän ääressä kaikki asialisesti ja tehtäisiin rajat hirviö anopeille ja mummoille,Elämä olisi paljon suvaitsevampaa.Komunikaation puute tekee välirikot ja  kärpäsistä härän.Aina syylistetään se anoppi,tai ukki.Mieluiten kuitenkin anoppi,josta syylistetään.Varsinkin jos hänellä ei puolisoa ja suvun tukea takana,myös ulkoistetaan! Avioerotkin tulevat,kun ei komunikoida oikein, Sama asia ystävyys suhteet kaatuvat: Asioista ei puhuta heti, niiden oikeilla nimillä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat