Iloa ja hyötyä kaksoisneulasta

Lukittu

Monissa trikoovaatteiden ompeluohjeissa kehotetaan käyttämään kaksoisneulaa. Mitä hyötyä sen käytöstä on ja miten se langoitetaan?
Kysyy Niina Jyväskylästä.Lue koko juttu

Iloa ja hyötyä kaksoisneulasta

Kommentit (9)

Mistä tiedän saako omaan ompelukoneeseeni kaksoisneulan? Vai saako sellaisen laitettua kaikkiin?

Neula kulkee joka pistolla pistolevyn läpi puolakotelon yläpuolelle. Pistolevyssä (kangasta kuljettavien syöttäjänhampaiden välissä) olevan poikittaissuuntaisen neula-aukon leveys määrittää, miten leveä kaksoisneula siitä mahtuu. Suunnilleen yhtä leveä kuin on koneesi levein siksak. Siksak-ommelta et tietenkään voi kaksoisneulan kanssa käyttää, vain suoraa ommelta neula keskiasennossa. Oli vähän hankala löytää oikeat säädöt ennenkuin hoksasin löysätä alalangan kireyttä.

Vanhoissa koneissa alalangan kireyttä voi säätää ainoastaan koneen mukana tulevalla meisselillä puolakotelon ruuvista kts. koneesi käyttöohje. Pienenpieni ruuvinkierto tekee ison muutoksen. 1985 jälkeen rakennetuista ihmekoneista en tiedä mitään. Ehkä niissä on jokin säätöautomatiikka myös alalangalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun ompelee joustavaa kangasta, käytä pallokärkikaksoineulaa! Näin välttyy kankaaseen tulevilta rei'iltä.

  • ylös 12
  • alas 9

Minkä takia minulle tulee aina tikkien väliin palko, vaikka käyttäisin niin löysää ommelta kuin mahdollista? 

Vierailija

Juu, kyllä kaksoisneulan saa kaikkiin koneisiin, sillä alkuhan on kuin yksi neula, joka sitten haaroittuu "telineessä".

Useissa koneissa on mukana, kai jo kaikissa, 2-lankarullalle pikkuteline ja kaksoisreikä etupaneelissa sille, siihen se toinen rulla sitten vaan, ja alalankahan on tietysti sama aina. Ihan kätevä käyttää...kunhan se aina jaksaa laittaa mimimkerkki laiska kommervenkkien tekijä. Usein ompelen kaksi kertaa ympäri, menee se niinkin kotiraatarille.

Vierailija

Voisin kuvitella, että palko tulee jos on kovin ohut kangas...tai sitten alalanka on kovin kireä. Vai mitä muut tuumaatte? Itse hiukan syötän kangasta käsillä.

  • ylös 13
  • alas 6
Lady_A

Hyvä että löysin tämän sivun googlesta kun etsin aihetta kaksoisneulasta kun olen juuri pähkäillyt että löytyykö kyseinen ominaisuuskaikista vai tietyistä ompelukoneista ja täältähän se vastaus löytyi. Olen ostamassa ystävältäni vanhan ompelukoneen ja hänellä ei ollut tietoa ettei pystyykö ompelemaan kaksoisneulalla. kuitenkin kakkos lankakerälle on paikka.

Muutenkin kun koitin googlettaa niin kyseistä koneesta ei ainakaan suomeksi löydy edes käyttöohjetta. on se sen verran vanha kapistus. jos joku nyt kiinnostu että mikä ompelukone niin Singer ideal 1014.

utelias

Kiinnostuin tästä kaksoisneulan käytöstä, sopiikohan se minun koneeseen.

Omistan jo 40vuotta vanhan Berniinan(mailman paraskone).

Osaisikohan kenelläkään tietoa????????????

Vierailija

Sori tämä sivujuonne, mutta luin juuri Facebook-jutun  "miten täydellinen nainen viettää lomaa" vai miten se meni. Ja tähän sopi väärinlukeminen: Iloa ja hyötyä kaksoisleuasta!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat