Kommentit (10)

mittumaari

Tehkää sopimus työnjaosta sisällyttäen riittävästi vapaa-aikaa ennen kuin menette mökille. Ilman sitä älä lähde, ja mökillä toimit sen mukaan ajankäytöllisesti, mitä olette etukäteen sopineet.

  • ylös 15
  • alas 1
Vaimo myös

Ratkaisunne on mielestäni hyvin kummallinen - jos vaimosi haluaa että joku asia korjataan niin hänhän voi ihan itse ottaa vasaran kauniiseen käteen. Suosittelen lämpimästi, että kerrot vaimollesi että sinun näkemyksesi rentouttavasta ja mukavasta mökkielämästä on sitä kun saa olla vaan, etkä aio olla enää työmies. Jos ja kun mökillä pitää vaimosi mielestä jotain fiksata niin palkatkaa mökkitalkkari tekemään se. Vaimo saa asiat korjaantumaan ja sinä saat leposi. Olette ilmeisesti asiasta keskustelleet mutta nyt lienee aika laittaa kova kovaa vastaan - kerrot miten asia on ja sitten yksinkertaisesti alat toimimaan mökillä kuten haluat vaimosi syyllistämisestä huolimatta. Ajan kanssa hän kyllä tajuaa tilanteen ja löydätte yhteisen sävelen & hyvän kompromissin.

  • ylös 16
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Diplomatiaa kehiin.

Sano vaimolle ihan reilusti, että haluaisit vaihteeksi tehdä lomalla jotain muutakin kuin mennä mökille.

Telmiira

Me aina keväällä teemme mielessämme listaa, josta sitten toteutuu entistä vähemmän, koska työtahti on hieman laantunut 20 vuoden aikana vaikka melko harvoin hellepäivinä lököilemme, jota lapset jaksaa ihmetellä. Ehkä aamupäivän kuumin pari tuntia, mutta sitten pitää jotain puuhastella, mutta se tekeminen on puuhastelua jossa voi välitä levätäkin jos muistaa, ja ajan myötä on muodostunut omat jutut mitä kumpikin haluaa tehdä. Minun puupinolle ei kuulu miehen tulla sotkemaan ja minä risutan kaikki oksat, jotta ne tulee silputuksi oikein, ja minä olen myös maalaistalosta kotoisin, että kyllä minä tiedän miten se kuuluu tehdä. Mies ei tietenkään osaa tehdä sitä riittävän hyvin.
Ehkä sitä mökkihommissa haluaa nähdä kättensä työn jäljet mikäli sitä ei omassa palkkatyössä saa näkyviin ja ärsyttää se jos toinen puoliso ei näe juuri tuon oman jutun tärkeyttä. Eli ihan tuttu juttu, kun lueskelin juttuasi. Ehkä sitä on vaan parempi kertoa miltä itsestä tuntuu, koska itse ei pakosta huomaa minkälaisena esittäytyy muille ahkeruuden saadessa täyden otteen. Oma poika, 24 vuotias totesi minulle, että komennan häntä mökillä joka hommaan, ja se kuulostaa pahemmalta kuin naapurin koiran jokapäiväinen räksytys. Kuulostelin koiran räksytystä ja hieman se hiljensi muiden ohjeistusta. Yritin hetken miettiä, että miten mökillä voi vapaa-aikaa viettää ja onko tällä työtahdilla mitään järkeä, koska välillä ei oikein ehdi uimaankaan, kun muut menevät nauttimaan.
Ja sitten kun lapset ovat häipyneet häiritsemästä työntekoa, voimme miehen kanssa ohjeistaa taasen toisiamme, kunnes toisen pinna palaa. Välillä sitten yritämme muistutella, kun sanasota yltyy melko kiihkeäksi, että eikös tämä mökkeily olekaan harrastus.

Vierailija

Itse maalla kasvaneena en ollenkaan ymmärrä miksi suomalaisten on niin pakonomaisesti rakennettava, suurennettava, parannettava ja ehostettava lomalla. KOKO AJAN. Tottakai talosta jne täytyy pitää huolta, mutta eikö loma ole rentoutumista varten? Milloin kaikista niistä grillikatoksista ehtii nauttia jos koko ajan touhuaa? Tai ehkä kaupunkilaisilla on liian pitkät lomat :D

Vierailija

Tässä yksi  mökkiläinen vastaa seiskalle. Minusta siinä nyt ei ole mitään pakonomaista, jos haluaa pitää mökkinsä kunnossa. On vain niin, että kun kyseessä on vapaa-ajan asunto, jossa oleillaan vain lomilla ja ehkä viikonloppuina, tehtävää kasaantuu välttämättä. Joka kevät on tarkistettava laiturin kunto ja yleensä vähän jotain paikkaa korjattava jäiden jälkeen. Sitten on pantava vene vesille, katsottava toimiiko moottori, pestävä vene yms. Piha on oma lukunsa. Aina on talven jälkeen pihalla roskaa, vaikka ei yrittäisi mitään näytöspihaa pitääkään. Samoin rannassa on kaisloja ja usein myös rantaa on hieman paikattava jostain kohtaa. Talvella tippuu puista oksia ja risuja, jotka on siivottava. Ikkunat on pestävä, mökki siivottava ja mielellään peitot ym. tuuletettava ja ehkä jotain pestäväkin.  Harva täysipäinen ihminen pystyy oikeasti rentoutumaan, jos silmien edessä on liuta tekemättömiä töitä.

Meillä tehdään näitä ja muita hommia yhdessä aamupäivisin yleensä pari tuntia ja loppupäivä on vapaata; on ruuan laittoa, tiskiä, kävelyä, soutelua, saunomista, lukemista ym. Tällä tahdilla mökki ja piha pysyvät kunnossa, riitaa ei tule kun molemmat osallistuvat yhtä lailla ja vapaa-aikaa on riittävästi. Jos on isompia hommia kuten puiden kaatoa ja jälkien siistimistä, poiketaan aikataulusta ja tehdään pidempää päivää. Mutta lopulta kun työ on tehty, on hyvä mieli. Oikeastaan sellaista rentoutumista - esim. rannalla makaamista ja auringonottoa - emme kestä ollenkaan; tylsää!

Suurempiin remontteihin käytämme ammattilaisia.

Tosi nopeasti paikat ränsistyvät, jollei huolehdi säännöllisesti. Jos haluaa mökin, jossa vain oleillaan, se kannattaa vuokrata. Mutta siivota sekin kyllä täytyy!

Bell

Nuo hommat joita luettelet(pusikon raivaaminen,puiden pilkkominen...)osaa naisihminenkin tehdä.Pyydät kauniisti rouvaa tekemään itse-mökkeily ei saa olla mitään työleiriä,jossa yksi antaa ohjeita ja toinen tekee.

  Mökillä on ihana olla yhdessä kun tehdään työt yhdessä,siellä on myös mukavaa olla välillä yksin ilman puolisoa (ota riitojakin uhmaten lomasi eri aikaan:) saat tehdä mitä itse haluat,vaikkapa syleksiä kattoon sadepäivänä

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat