Lukijan kirje: Itsensä vähättely on rasittavaa

Jos ihminen keskittyy koko ajan ajattelemaan, miten huono hän on, tuskin hän mitään uutta oppiikaan.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Itsensä vähättely on rasittavaa

Kommentit (6)

Vierailija

Kysy, että miksi ihminen itseään vähättelee. Jos vaikka saisitte yhteisen pohdinnan aikaiseksi ja vähättely ainakin vähenisi. Sitä ei jaksa kuunnella, eikä tarvitse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Terrttu

Eiköhän tossa oo takana ihan se perinteinen "kehu mua" ruikutus. Sanot vaan kylmän karskisti että lopeta se naukuminen ja rupee hommiin.

Empatiaa kiitos

On ollut helppo elämä, jos mielletään alemmuudentunto automaattisesti huomion kerjäämiseksi. Voi kuitenkin olla, että ihmisellä on ihan reilusti vain heikko itsetunto. Empatiakyvyn puutetta on kykenemättömyys ymmärtää toisten erilaisia tilanteita.

Ihmisillä on erilaisia puutteita ja elämä helpottuu, jos ei takerru toisten puutteisiin, vaan hyväksyy ihmiset omina itsenään.

 Jos ei pysty sietämään toisen puutteellista käytöstä, joka ei ole millään tavalla loukkaavaa tai inhottavaa, niin kannattaa suunnata tarkastelu omaan itseensä.

Miksi tämä on minulle niin vaikeaa, kun ei toinen kuitenkaan tee minulle mitään pahaa? Eri asia on sitten, jos toinen osapuoli on loukkaava,  ilkeä tai hyväksikäyttävä. Sitä ei tarvitse sietää. 

Vierailija

No minä en ainakaan jaksa kuunnella tuollaista jatkuvaa rutinaa. Uskon, että kyse olon juuri huomion ja kehujen kerjäämisestä. Ja vaikka ei olisi, niin ei ole minun velvollisuuteni käydä kenenkään itsetuntoa paikkailemaan. Onneksi tässä maailmassa ihminen saa itse valita ystävänsä. Itse olen valinnut iloisten, positiivisten ihmisten seuran ja hyvin menee!

Vierailija

Itselläni on lähipiirissä juurikin tuollainen ihminen. Hän on myös tavattoman kateellinen kaikesta mitä muut ihmiset saavat aikaan, se suorastaan pakottaa kyseisen ihmisen haukkumaan itseään. Ja monesti vika on myös kaikissa muissa ympärillä olevissa ihmisisssä.

Alussa yritin sympatiseerata ja auttaa, se aina tepsi hetkeksi mutta hetken päästä hän kiukkusi ja tuittusi jotain uutta ongelmaa. Valitettavasti huomasin että parhaiten auttaa perushuomaamattomuus, eli meuhatkoon itsekseen. Ihmistä ei voi väkisin auttaa, siinäkin vain rasittaa itseään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat