18 tapaa häätää kotilot ja etanat puutarhasta

Tutki piha erityisen tarkkaan, jos siellä mönki lehtokotiloita jo viime kesänä.

Kotiloiden ja etanoiden häätäminen on syytä aloittaa heti keväällä, kun ne eivät ole vielä munineet.Lue koko juttu

18 tapaa häätää kotilot ja etanat puutarhasta

Kommentit (6)

mamimummi

paras tapa tappaa etanat on pudottaa ne pulloon., jossa on pohjalla 4-5 cm väkiviinaetikkaa  etikka pysyy tappotehokkaana paremmin kuin kiehuva vesi, joka ei kovin pitkään olekaan kiehuvaa.

  • ylös 30
  • alas 35
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Suffeli

Mun mielestä on julmaa tappaa mitään luonnon eliöitä, hyviä vinkkejä nuo missä ei tapeta.

  • ylös 8
  • alas 18
Vierailija

Sähköpaimen, mitä käytetään karjan valvomiseen nurmialueilla. Laitoin vain yhden langan kiertämään kasvimaata ja kotilot on pysyneet pois kasveistani. Maajohto ja vartiolangan oltava irti / eristys maasta. Mulla on lanka 2cm.korkeudessa maasta.

  • ylös 11
  • alas 5
Vierailija

Suodatinkangas kasvimaan ympäri ja yläpinnalle paimenpojan sähköjohdot vierekkäin muutaman millimetrin päähän toisistaan. Paimenpojan jännite on induktiivi sähköä ja ei ole vaarallista ihmisille. Jokainen pojankloppi on pissinyt paimenlankaan. Myönnän tehneeni sen itsekin. Suodatinkankaan läpi ei nurmikko, eikä rikkaruohot kasva. Siitä hyvä, kotilot eivät osaa lentää.

Kotilot kelpaa linnuille

Usein leikattu nurmikko tuottaa runsaasti uutta kasvustoa ja se on varsinaista herkkua kotiloille. Kun nurmikko on saanut keväällä tehokkaan lannoituksen, niin kotilot tulevat suurin joukoin usein jo vuorokauden kuluessa nurmen leikkuusta herkuttelemaan nuorella kasvustolla. 

Kun nurmikolle tappaa liiskaamalla parin kolmen metrin välein kotiloita, niin näihin paikkoihin kerääntyy runsaasti muita kotiloita popsimaan lajitoverinsa poskeensa. 

Linnuille on varsin helppoa käyttää ravinnokseen raatojen ympärille kerääntyneet kotilot. Koko joukko lintuja on jo oppinut käyttämään kotiloita ravinnoksi.

Nuori nurmikko ja lajitoverit ovat kotiloiden herkkua ja kotilot ovat lintujen herkkua.   

Viime vuoden keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat