Kati tuunaa vanhoista kansallispuvuista arkivaatteita – hame sopii vaikka kumppareiden kanssa

Turussa asuva Kati Keskihannu, 40, on ammatiltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja. Katin Latviasta ostettu leveä vyö toistaa samaa värimaailmaa kuin suomalaiset kansallispuvut.

Kati Keskihannu pelastaa ja tuunaa huonokuntoisia kansallispukuja. Hän käyttää niitä – tai niiden osia – joka päivä. Keski-Suomen puvun hame sopii vaikka kumisaappaiden kanssa.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Jekku

Kyllä kansallispuvun kanssa saa meikata, ei sitä kukaan kiellä tai paheksu. Itse en ehkä laittaisi kansallispuvun kanssa mitään burleskihenkistä iltameikkiä, vaan aika maltillisen päivämeikin, mutta en lähtisi juhliin saunapuhtaalla naamalla ”autenttisuuden” kuvitelman vuoksi. Onhan minulla puvun alla modernit alusvaatteetkin.

Nahka-asussa

Kansallispuvut alkavat olla pukukoodi, siinä missä muutkin markkinakoodit. Ei mikään aito, elävä kulttuuri, myy esim. Lappia kaivoksille tuhottavaksi, tai markkinamatkailun pilattavaksi.

Vaatteiden ja asujen ylikorostaminen, itsekkäisiin tarkoituksiin, ei varmasti ole ollut, alkuperäisten asukkaiden tarkoitus. Kenenkään vaatteita, ei rehellisessä kulttuurissa, tarvitse kumartaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat