Kati tuunaa vanhoista kansallispuvuista arkivaatteita – hame sopii vaikka kumppareiden kanssa

Turussa asuva Kati Keskihannu, 40, on ammatiltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja. Katin Latviasta ostettu leveä vyö toistaa samaa värimaailmaa kuin suomalaiset kansallispuvut.

Kati Keskihannu pelastaa ja tuunaa huonokuntoisia kansallispukuja. Hän käyttää niitä – tai niiden osia – joka päivä. Keski-Suomen puvun hame sopii vaikka kumisaappaiden kanssa.Lue koko juttu

Kati tuunaa vanhoista kansallispuvuista arkivaatteita – hame sopii vaikka kumppareiden kanssa

Kommentit (11)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kansallispukufanaatikot saa hepulin.

Ei saa, kun tässä ei loukata mitään vähemmistöä.

  • ylös 19
  • alas 7
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jekku

Kyllä kansallispuvun kanssa saa meikata, ei sitä kukaan kiellä tai paheksu. Itse en ehkä laittaisi kansallispuvun kanssa mitään burleskihenkistä iltameikkiä, vaan aika maltillisen päivämeikin, mutta en lähtisi juhliin saunapuhtaalla naamalla ”autenttisuuden” kuvitelman vuoksi. Onhan minulla puvun alla modernit alusvaatteetkin.

  • ylös 24
  • alas 8
Nahka-asussa

Kansallispuvut alkavat olla pukukoodi, siinä missä muutkin markkinakoodit. Ei mikään aito, elävä kulttuuri, myy esim. Lappia kaivoksille tuhottavaksi, tai markkinamatkailun pilattavaksi.

Vaatteiden ja asujen ylikorostaminen, itsekkäisiin tarkoituksiin, ei varmasti ole ollut, alkuperäisten asukkaiden tarkoitus. Kenenkään vaatteita, ei rehellisessä kulttuurissa, tarvitse kumartaa.

  • ylös 8
  • alas 11
Tant 52v

Itselle kansallispuku on jotain niin arvokasta, jottei sitä mielestäni sovi silpoa. Joko puku kokonaan, tai ei ollenkaan. Pukuun kuuluu vain niihin kuuluvat korut, eikä muuta.

Vierailija

Kannattaisi ensin ottaa selvää kansallispuvuista, ennenkuin aletaan niitä työstään sen enempää.

Vierailija

Mehiläisen Helsingin ympyrätalon psykiatrin Taneli Haaviston tausta on Taistolainen. Hän on ollut Kommunistisessa liikkeessä sen ollessa kiivaimmillaan ja häneen on syytä suhtautua varauksella. Kommunistiset psykiatrit voivat nykypäivänäkin kirjoitella pakkohoitolähetteitä liikkeen vastustajille tai henkilöille jotka eivät suhtaudu suopeasti ajatukseen Venäjämielisestä yhteistoiminnasta, Nistä lienee peräisin hänen tietämyksensä sotilaslääketieteestä. Puna-armeijastako?

Tia.A, 68v.

Itselläni ei ole koskaan ollut mahdolisuus hankkia kansalispukua. Tytärelläni oli/ On kädentaidot. Joskusko hänen olessa teini,olisi tehnyt minulle sen. yksistään materiaalit olisivat maksaneet paljon ja  tilata tilata käsityölehdeltä ne. Liian kallista minun kukkarollleniJoten ihailen heitä, joilla se on ja kantavat sitä oikein.Koska olen vanha,huom! Vanha, en pidä tuunaus.Vanhana jästi päänä ikä lisineen.

Vierailija

Pääkaupunkiseudulla on aktiivista Venäläistoimintaa. Monet ovat jo lukeneet siitä miten ihmisiä huumeöljytään Venäläismielisiksi psykedeelien avulla. Mikäli oppi ei mene perille aletaan painostaa.

Psaykedeelien vaikutus voi olla sellainen,, että erilaiset ärsykkeet stimuloivat alitajuntaa.. Yksi peloittelukeino on käydä ihmisten asunnoissa ja jättää jälkiä käynneistä.

Monet isännöintitoimistot tekevät tätä, jotkut tietämättään, Esimerksiksi sisään pyrkivä Venäläistunkeilija voi esittää vaikka häirittävän kohteen läääkäriä. joka haluaa tarkkailla potilaan asuntoa.

Monia talonmiehiä ja isännöitsijöitä on helppo huijata tällä tavalla jopa pääkaupunkiseudulla,

Kotitalon isännöinti ilmaiestio n yksi näitä yrityksiä jotka päästävät tunkileijan sisään. Pitäsi tutkia onko omistus Venäläistä. Yrittäjäm sukunimi ainakin on Ruotisnkielinen.

Armi Aavikosta kertivassa päivän lööpissä mainitaan kuinka Kotitalon isännöitsijä löysi ruumiin. oliko Armi Aavikko joutunut venäläistämisjyrään ja kuollut vastustaessaan Venäläistämistä. Aina Venäläisstämiskohde ei tiedä mistä on kyse ja hän voi vaikkka luulla kyseessä olevan oman uskonyhteisön toiminta,

Isännöitsijä kertoo nyt, kuinka Armi Aavikon äiti soitti ja pyysi apua – mies käveli sisään espoolaisasuntoon, ja tähden traaginen kohtalo paljastui

Isännöitsijä löysi Armi Aavikon kuolleena 2. tammikuuta 2002. Nyt liki 20 vuoden jälkeen hän puhuu tapahtumista ensimmäistä kertaa julkisuudessa. Isännöitsijä muistaa Armi Aavikon valovoimaisena, ystävällisenä ja fiksuna naisena.

 www.is.fi

Psykedeelien avulla päähän voi tehdä myös happoradion. Ihminen huumataan tilaan jossa hän on huumauksen jölkeen muistamaton ja vasta myöhemmin tajunnanohjaajan kertomat asiat nousevat muistista. Tuolloin ihminen on voitu uskotella luulemaan puhuvansa telepaattisesti ihmisen kanssa, joka on salahuumausta käyttäen tehnyt ihmisen päähän happoradion. Ihminen luulee tuolloin saavansa ohjieta mentoriltaan telepaattiseti ja tätäkin keinoa Venäläiset käyttävät. siekailematta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat