Lukijan kirje: Johtuuko masennus maallistumisesta?

Näyttää siltä, että masennuksen kasvun ja uskonnollisuuden vähentymisen käyrät kulkevat tasatahtia.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Vierailija

Hyvä rinnastus, olisi kiinnostava todellakin, jos joku tekisi tutkimuksen noilla spekseillä. Periaatteessa looginen ajatusrinnastus.

Kesäkuu 111

Voi hyvin ollakin ainakin osittain.Mitä menettää jos hakee apua korkeammalta Voimalta onhan se mahdollista että sellainen on todella olemassa.

Nuori aikuinen

Olen pohtinut samaa. Omalla kohdalla olen huomannut että uskontoni on suojellut monelta pahalta ja antanut turvaa elämään. Kaverit ihmettelevät miten olen niin tyyni suurien elämänmuutosten keskellä. On vaikea selittää ateistille että uskon kaiken menevän niin kuin on tarkoitettu. Ainakin itse koen että ilman uskontoa olisin turvattomampi. Mietin myös usein että kuinka paljon ateistit miettivät kuolemaa tai pelkäävätkö he sitä...?

Vierailija

Hengellisyys ja uskonnollisuus ovat kaksi eri asiaa. Hengellisyys on mielenterveyttä ja sielun hoitoa, varsinaista uskonnollisuutta siihen ei tarvita. Suomalaiseen kulttuuriin ei hengellisyys oikein kuulu, jos uskonnollisuutta ei koeta omaksi, jäädään tyhjän päälle.

Vierailija

Uskonto on tuonut ihmisille voimaa mutta se alkaa olla jo mennyttä aikaa. Nyt pitäisi keksiä muita keinoja saavuttaa henkinen hyvinvointi mutta siihen vaiheeseen ihmiskunta ei vielä oikein ole päässyt.

Kansan syvät rivit

Uskonto ei missään nimessä ole mennyttä maailmaa. Maailmalla kristillisyys leviää hurjaa vauhtia. Lähinnä täälä läntisessä Euroopassa ja erityisesti Suomessa eletään jossain uskon häpeämiskuplassa. Samaan aikaan kansamme monimuotoistuu ja kirjavoituu eri kulttuureista ja uskontokunnista tulevien ihmisten myötä. Nyt jos koskaan tarvitaan uskonnonlukutaitoa ja uskon ymmärtämistä. Jos ei tiedä eikä ymmärrä, on keskusteluargumentit aika vähissä. Usko on syvällisyyttä, oman pineuuden tunnustamista. Se on luottamusta johdatukseen, asioiden kantamista suurempiin käsiin. Se tuo mielenrauhaa, joka ehkäisee masentumista. Se laajentaa tajuntaa, kun maailma ei olekaan vain se, mitä voi mitata ja aistia. Ihminen on lopulta aika pieni ja voimaton olento, kun elämä oikein heittelee, joten on hyvä, kun on joku itseä suurempi, johon voi ankkuroitua. Ja toisaalta - jos kaikki olisikin huijausta, en olisi menettänyt mitään. Toki olen saanut kokea Jumalan todeksi, joten uskallan luottaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat