Lue 12 asiaa, joita henkisesti vahvat ihmiset eivät tee

Lukittu

Jokaisessa on jotain vahvaa ja jotain heikkoa. Näistä asioista tunnistat ihmisen, joka on syvimmiltään henkisesti vahva.Lue koko juttu

Lue 12 asiaa, joita henkisesti vahvat ihmiset eivät tee

Sivut

Kommentit (38)

KK

Olen siis henkisesti vahva kun nuo kaikki 12 kohtaa sopivat minuun. Niin olen ajatellutkin kun olen huomannut muiden valittavan koko ajan jotain mille ei vaan voi mitään.

 • ylös 11
 • alas 9
Helmiclaudia

No huh huh!

Pitäähän asiat käsitellä oli sitten vahva tai heikko. Tämä malli antaa käsityksen, että vahva on se, joka ei välitä - mistään.

 • ylös 23
 • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hodel

Voi hyvänen aika sentään. Ensinnäkin, miksi keskitysleiriä tarvitsi sietää? Ne kurjat olosuhteet oli toisten toimesta asetettu heille. Näyttelin viime kesän Viulunsoittaja katolla-näytelmässä ja mietin jonkun verran tätä aihetta. Tuli keskustelua siitä, miksi juutalaiset eivät kääntyneet vastaan, lähteneet taistelemaan.

Eräs sanoi, että olisi ottanut pari natsia mukanaan ennemmin kuin vain sietänyt sen kaiken pahuuden, mitä heille tehtiin. Yksinkertaisesti ei ole vahvuutta vain sietää kaikkea. Olen monessa tämän listan kohdassa hyvinkin eri mieltä. 

 • ylös 17
 • alas 11
Voihan kökkö kommentointi syst...

Voisiko toimitus olla tulevaisuudessa ystävällinen ja linkittää suoraan artikkeliin joka on käännetty.

ihmettelijä

Vierailija kirjoitti:

 "Ei surkuttele sitä miten muut ovat heitä kohdelleet eikä olosuhteita. Olisko tämä pätenyt myös Aushwitchisissa?"

Auttoiko surkuttelu Auschwitzissa?

Ei tainnut auttaa, mutta eipä kai se auta se surkuttelu yksinään muutenkaan. Eri asia surkutella juuri sopivasti saadakseen tyytymättömyydestä motivaatiota muuttaa asia, se taas ei ole surkuttelun ansiota vaan ihminen hyödyntää surkuttelun aiheuttamaa tunnereaktiota. Eiköhän samat universaalit faktat päde oli tilanne miten huono tahansa eli myös siellä keskitysleireillä... :)

ilaa

Myös Nelson Mandela oli vahva. Hän kesti yli kaksikymmentä vuotta vankeutta ja mustien vankien asettamista kaikkein matalimpaan kategoriaan. Arvostan häntä henkilönä suuresti, sillä näin hänen vankityrmänsä ja saaren, jossa vangit olivat. 

nojellous

Minusta parhaat kohdat ovat 5. ja  9.  En näin vanhemmiten millään jaksa olla ihmisten seurassa jotka haluavat aina miellyttää KAIKKIA.  Tuttavapiirissänikin on naisia jotka puhuvat NIIN nätisti,niin nätisti yleisellä paikalla kaikille ja kehuvat,mielistelevät.Sitten kun suunnilleen mennään pihamaalle, haukutaan erään naisen lapsen vaatetusta ja toisen "luomuintoilua" arvostellaan. Hyi olkoon,mitä kaksinaamaisuutta! Ja  AINA ne arvostelijat on naisia.  Siksi kaveeraan mieluumin miespuolisten kanssa.

Kohta 9.  Silloin on munkin mielestä "kasvettu aikuiseksi" kun ei paheksu esim napurin tai veljen tai enon menestystä. Pystyy olla kadehtimatta. Tai jos kadehtii, osaa kuitenkin onnitella em.menestyjää ja ottaa ehkä oppia jos itse haluaa menestyä samankaltaisissa asioissa.  Kateus on niin turhaa, mutta tässä maassa sitä on aivan valtavasti,ainakin pienemmillä paikkakunnilla .Kaikista kateellisimpia ovat ihmiset joilla on ainainen tarve juoruta,  päivittäin ja joka paikassa. He eivät itse OSAA ELÄÄ. 

 • ylös 11
 • alas 3
Hyvähän se olisi

Herkkä ihminen, jolla on luonteessaan voimakas oikeudenmukaisuuden vaatimus, ei kykene olemaan henkisesti vahva. Onko hän siis huono, koksa hän ei siihen kykene? Pitäisikö luopua vaatimasta oikeudenmukaisuutta?

 • ylös 13
 • alas 3
H.M.

Yllätyin kun voin allekirjoittaa aivan jokaisen kohdan tuosta listasta.Tiesin olevani henkisesti vahva,mutta että ihan näin vahva, oli yllätys!

Vierailija

Elämme armottomuuden aikaa. Ei saisi olla herkkä. Surullista ei lohduteta, vaan hänelle sanotaan "sinulla on asennevamma". Ihmisenkö pitäisi olla tunteeton robotti, joka kestää kaiken. Nimenomaan yritysmaailman hammasrattaisiin, konemainen ihannetyöntekijä joka ei valita epäkohdista. Hyi näitä nykyajan ihanteita ja yksilökeskeisyyttä.

 • ylös 13
 • alas 5
Vierailija

Tuollaisen listan pystyy täyttämään ihminen, jolla on ollut onni saada elää elämäänsä ilman suurempia vaikeuksia alusta asti. On helppoa luottaa itseensä ja olla vajoamatta itsesääliin, jos ei ole koskaan vedetty kölin alta. Henkinen vahvuus testataan vasta, kun ihminen on saanut pskaa niskaansa enemmän kuin laki sallii. En tunne yhtään ihmistä, joka olematta psykopaatti, voisi toteuttaa tuon listan asiat traumaattisten kokemusten jälkeen.

 • ylös 22
 • alas 7
papillon

Jos olet menettänyt lapsen, esim. kohtukuoleman seurauksena. Onko se henkistä heikkoutta, että nukahdat ja heräät hän mielessään jo kolmen vuoden ajan taukoamatta? Ajattelet, minkälainen elämäsi olisi nyt, miltä lapsesi näyttäisi ja mitä hän osaisi.

 • ylös 12
 • alas 5
Vierailija

Eikös se nimenomaan ole vahva ihminen että on voinu jatkaa elämäänsä järjyttävästä vastoinkäymisestä huolimatta.

 • ylös 10
 • alas 4
Kutsi, kutsi ja silleen

Helmiclaudia kirjoitti:
No huh huh!
Pitäähän asiat käsitellä oli sitten vahva tai heikko. Tämä malli antaa käsityksen, että vahva on se, joka ei välitä - mistään.

Höpö höpö. Henkisesti vahva ihminen välittää myös itsestään. Mikä pakko yhden ihmisen olla muoden likasanko? Henkisesti vahva tekee sen minkä pystyy ja usein kasvanut vahvaksi antamalla itsestään liikaa ja särkynyt ja sen myötä alkanut kunnioittaa itseään, tunteitaan ja reviiriään.
Ja kun sen oppii, ymmärtää ja arvostaa myös toisten rajoja, ominaisuuksia ja voimavaroja.
Kun itse tajusin tämän, nämä kaikesta valittajat poistuivat elämästäni. Oma-aloitteisesti. Minusta tuli heille hyödytön, kun teennäinen 2-vuotiaan tasoinen kiukuttelu ei vetänyt minua mukaansa.

 • ylös 10
 • alas 0
eipakollinen

Teemalta tuli dokkari jossa oli ihmisistä jotka ovat erityisherkkiä.

He miettivät kokonaiskuvaa kaikesta ja ovat syvällisiä ja miettivät menneitä ja tulevia.

Toiset ihmiset noin 70% ovat tuollaisia kuin tossa listassa kuvattiin.

Se jos ihminen on tälläinen herkkä ei tee häntä henkisesti yhtään sen heikommaksi, vaan erilaiseksi. He kulkevat ns. omaa kaistaa ja rakentuvat siinä.

He ovat hyviä johtajia, taiteissa ja tieteissä nämä herkät, kun he ajattelevat kaiken syvällisesti.

Totta varmaan on, että työyhteisössä alussa listan mukaan kuvatut henkilöt pärjäävät myös, mutta että he olisivat kuva henkisesti vahvasta on kyllä koulukiusaamiseen verratavaa tuubaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat