Pappi Salla Autere: ”Synnit korostuvat kirkossa liikaa, siellä pitäisi tanssia ja taputtaa”

Pappi Salla Autere: ”Synnit korostuvat kirkossa liikaa, siellä pitäisi tanssia ja taputtaa”

Salla Autere haluaa kirkon näkyvän kaduilla ja baareissa. ”Jos emme hyväksy erilaisuutta, kirkko saa laittaa lapun luukulle.”

Kirkon pitää rentouttaa tunnelma, jos se ei halua laittaa lappua luukulle, sanoo pappi Salla AutereLue koko juttu

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hänen tyyppisensä pappi saa minut eroamaan kirkosta. Ehkä pitäisi lukea Raamattu. Sen sanoma, niin ilo pulppuaisi aidosti.
Odotin, milloin aletaan puhua homoseksuaalisuudesta. Ja tulihan se, heti parin rivin jälkeen. Silloin kun nämä ”papit” vihkivät heitä, minä ja muutama muu sanomme heipat.

Hyvä ystävä, mihin perustat käsityksesi siitä, ettei hastatellun papin ilo pulppua aidosti?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tavallinen tyttö

Minusta on ihana mennä kirkkoon kun siellä juuri on se rauha ja toivottavasti sinne ei tule koskaan rumpujen pärinää. Istua kirkon penkkiin ja tuntea hyvä olo. Pidän urkumusiikista, eikä sillä ole väliä puhuuko siellä mies vai naispuolinen pappi. Toivotaan, ettei kirkosta tule mitään markkinatoria.

Enemmän ilon kirkkoihin

Olen usein vieraillut Länsi-Afrikassa kirkossa ja voin sanoa, että meininki on  aivan toiselta planeetalta. Pappi pitää saarnan, joskus kuoro esiintyy ja seurakuntakin laulaa, mutta meininki on niin iloista. Varsinkin jouluna kirkot ovat täpötäynnä ja ihmiset laulavat täysillä.

Sieltä kun voisi ottaa mallia, mutta tietysti tämäkin on kulttuurista kiinni. Afrikkalaiset ovat muutenkin iloisempaa sorttia vaikka jokapäiväinen elämä on vaikeampaa kuin meillä.

Valitettavasti homofobia vaivaa niin siellä kuin täälläkin. Itse aina ihmettelen, että "uskovaiset" jaksavat saarnata Jumalasta, mutta samaan aikaan tuomitaan homous tai naispappeus. Eikös Jeesuksen  1 opeista ollut "sallikaa kaikkien lasten tulla tyköni" , itse ymmärrän sen, että kaikki ovat samanarvoisia.

Vierailija

Ei kai se voi olla itsetarkoitus, että saadaan nuoria kirkkoon, jos kirkosta tulee samalla pelkkä monitoimitalo? Joissain asioissa toki voisi modernisoitua, kuten juuri mainittu hevimusiikki. Missä kohtaa Raamatussa sanotaan, että Jumalaa kuuluu ylistää vain mahdollisimman pliisuin ja epäinnostavin sävelin? Eikö se sanoma, sanat, ole tärkein? Itse menisin heti hevimessuun. Myös mainitut asenteet homoja ja naisia kohtaan voisi jo päivittää. Toisaalta Raamattua voi tulkita niin monella tavalla, ja vanhoillisillakin tulee olla oikeus vanhoilliseen katsomukseensa, mutta ei se saa estää muita tulemasta kirkkoon, jos he vilpittömästi haluavat. Naisia papeiksi töihin ja homopareja hakemaan avioliitolleen siunausta. Kuitenkin muistan erään kirkolliskokousehdokkaan hyvän sanonnan, joka meni jotenkin niin, että ei kirkko voi olla tuuliviiri, joka kääntyilee kulloistenkin trendien mukaan, ja hukkaa oman ytimensä ja suuntansa. Ymmärrän konservatiivista tulkintaa, vaikka itse olenkin arvoiltani liberaali. Muutosta tarvitaan, mutta ei niin, että liian rajulla uudistumisella pahoitetaan vilpittömien hartaiden vanhojen ihmisten mieli. Nuoret konservatiivit taas saavat niskakarvani pystyyn, en tiedä, mitä heistä ajatella. Mutta herttaisten vanhusten en soisi liikaa järkyttyvän nykymenosta. Tarvitaan herkkyyttä kuunnella erilaisia kirkon nykyisiä ja mahdollisia jäseniä.

Ps. itse en koskaan taputa kirkossa. Äiti opetti, että kirkossa ei anneta kunniaa muille kuin Jumalalle, ja siitä pidän kiinni. Muuten kyllä voisi varovasti tuoda iloisempaakin menoa messuihin! En käy kovin usein kirkossa. Olen nuori, ja menin kerran uudella paikkakunnalla nuorille tarkoutettuun messuun, koska kaipasin Jumalalta johdatusta elämääni. Joukko nuoria srk-aktiiveja tuli oikein ryntäämällä vastaan ja kätteli ja osa halasi. Ujona ja hankalan elämäntilanteen keskellä vaivaannuin hyvää tarkoittavasta eleestä niin, etten mennyt toiste. Tulin hakemaan yhetyttä Jeesukseen, en paikallisiin muihin nuoriin. Olisi ihan kiva tutustua muihin uskoviin nuoriin, mutta ei kiitos ihan noin amerikkalaisen megahymyilevästi ja tungettelevasti.

Tuittu

Pysyn kirkosta eronneena juuri tämän syrjimisen takia, esim. Homonuorella on ihan riittävän vaikeaa jo muutenkin. Kirkon tulisi tukea eikä syyllistää. Vanhoilliset vastustaa mutta maailma muuttuu. Hyvä Salla!

Konna

En hyväksy milläänmuotoa naisia pappeina enkä homoparien vihkimisiä. Jos joku niin tekee, se on kuitenkin hänen syntinsä, ei minun. Tahtoisin kuitenkin palvella Herraa hänen huoneessaan, en siellä missä pilkkaajat istuvat. Siksi käyn ortodoksipalveluksissa, vaikka virallisesti luterilainen olenkin. Luther kyllä olisi kauhuissaan, jos näkisi mitä hänen puhdistamassaan kirkossa nykyään touhutaan. Jumala on armollinen, mutta Jumalan pilkka on vakavin synti. Herra vihaa syntiä ja kehoittaa ihmisiä sitä välttämään. Kukaan ei pysty synnittä elämään, paitsi Jeesus. Armosta syntejään voi katua ja ne voi saada anteeksi, mutta ei se tarkoita sitä että haureutta harrastetaan tieten tahtoen. Toivon että lut.kirkko eroaa kahdeksi erilliseksi seurakunnaksi; toiseen homovihkimiset ja naispapit laulamaan heviä, toiseen raamattua kunnioittavat. Silloin molemmat saisivat tehdä kuten tahtoo.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat