”Pukeudu neutraalisti”, neuvoi tutkija koulukiusattuja

”Pukeudu neutraalisti”, neuvoi tutkija koulukiusattuja

Tutkijan kuvailemassa maailmassa koulukiusaamisen voi välttää pukeutumalla tietyllä tavalla. Tärkeää on siis valita oikeanlaiset vaatteet. Onko todella näin, pohtii toimituspäällikkö Mari Markkanen.

Tutkija antoi nuorille pukeutumisohjeen, jolla välttää kiusatuksi tuleminen. Hänen kuvaamansa maailma on varmasti totta, mutta pitääkö siihen vain alistua?Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (18)

Typerää

Jostain ne tavat on opittu. Ei lapset kyttää toisia tai toisten pukeutumista. Itsellä neljä murkkua niin tämä ”akateeminen””tutkimus”hah!

Vierailija

Voi voi tuonkin ajan ja rahan olisi voinut vaikka laittaa oikeasti auttamiseen. Jos haluaa konkreettisesti auttaa nuoria pitäisi osata hypätä nuorten saappaisiin. Jos tutkimus jo puhuu arvostellen niin mitä halusitkaan opettaa?? Arvostelemaan!!
Hyvä nyt ku tämäkin on tutkittu juttu ”nuoret haluaa olla cooleja” en olis arvannu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Oma tyttöni ei murrosiässä suostunut pukeutumaan merkkivaatteisiin. Koki, että ne ovat lapsityövoimalla tehty ja jatkuva kuluttaminen tuhoaa maailmaa. Kierrätti ja välillä itseänikin hirvitti, kun näytti, että kulkee niin kuluneissa ryysyissä, ettei tosikaan.

Kukaan ei kiusannut, vaan tyttöäni pidettiin rohkeana ja valistuneena nuorena. Olen ollut ylpeä hänestä. Näin olin itsekin nuorena. Koin, että muutos maailmassa lähtee minusta ja jos alistun, niin saan juosta karkuun joka päivä. Siksi nyt aikuisenakaan ei kukaan ole pystynyt alistamaan minua, koska en ole suostunut siihen. Minusta ei ole saanut nöyrää lammaslaumaa, joka keskittyy kuluttamaan ja tavoittelemaan trendikkäintä puhelinta ja tekoripsiä, että minut hyväksyttäisiin. Samoin ajatteli tyttöni. Jos ette hyväksy häntä, niin ihan sama. Ehkä se olikin juuri se juttu, kun hän ei yrittänyt miellyttää ketään, niin pärjäsi itsenäisenä.

Hassuinta oli kyllä jotkut opettajat, jotka paheksuivat, kun tytöllä ei ollut päällä muodikasta henkkamaukan paitaa ja adidaksen verkkareita. Että onko hänellä ongelmia, kun pukeutuu niin köyhän näköisesti ja huonosti, vaikka vaatteet olivat puhtaita ja ehjiä, mutta kirpputorivaatteita ja vanhoja.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat