Jari Sinkkonen: ”Lapsi tarvitsee suojaa ärsyketulvalta”

Jari Sinkkonen: ”Lapsi tarvitsee suojaa ärsyketulvalta”

Elämme kännyköiden, muiden laitteiden ja tauotta tarjolla olevien ärsykkeiden tulvassa. Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen kannustaa suojelemaan lapsia siltä.Lue koko juttu

Kommentit (12)

Vierailija

Olen tästä erittäin samaa mieltä! Mietin kuitenkin, onko netissä sivuja, jotka esittelisivät lapselle sopivalla tavalla sitä, mitä liika pelaaminen tai netissä roikkuminen aiheuttaa. Ihan äkkiseltään en pelaamisesta löytänyt sivuja. Totta kai jokainen vanhempi osaa kertoa tästä lapselleen parhaiten sopivalla tavalla -- tosin jotkut lapset eivät ehkä halua puhua aiheesta vanhempien kanssa ollenkaan. Silloin olisi hyvä, jos voisi edes antaa lapselle jonkun sopivan tekstin aiheesta luettavaksi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kasvatus pahuuteen

Mitä Jari Sinkkonen on mieltä, kun jos asuinalueelle sattuu joku, joka haluaa että hänellä on joku uhri jota porukassa vainotaan vakavasti eri tavoin ja jatketaan toistakymmentä vuotta.

Esimerkiksi tahallisesti käytetään kovaa ääntä niin että aina kun vaikka perheen lapsikin on ulkona hän altistuu. Halutaan melulla tunkeutua väkisin toisen tilaan.
Lisäksi nämä hyväosaiset ottavat tietoisesti jälkeläisensä mukaan tähän.

Aloittaja haluaa hyötyä rahallisesti. Hän yllyttää ilmoittelemaan kohteesta poliisille ja tekemään rikosilmoja vaikka esim vain kohteen talon edessä on pelattu ajotiellä vuosia vastoin tämän toiveita isolla laumalla ja turvavarusteilla joukkuepelejä ja näin halutaaan väkisin rikkoa kohteen rajoja samoin kuin melulla.
Asiaan liittyy vakavia muitakin tahallisia vahingoittamisen muotoja.

Minkälaisia ihmisiä meidän johtopaikoilla edes on, kun tällaisia ihmisiä ovat ne, joilta ei puutu mitään.

Aloittajapariskunnalla on addiktio lietsoa vihaa ja manipuloida hovia eikä suurin osa ole hiiriä kummempia vastustamaan porukassa yhden vainoa

Vihataan yhtä porukassa, saada...

Tässä vähän samaa tyyliä mitä joku voisi tehdä kerrostalossa

Tässä olisikin sadistiselle persoonalle paratiisi maan päällä!
Nyt aamulla lapset ulos kaverin hakuun, ja jos alueella on muutama kymmenen satoja, niitähän riittää. Ja mieluisa paikka on vaikka rappukäytävä "ukon" oven takana ja lapset kannattaa ohjeistaa niin, että kirkuminen kuuluu terveen lapsen elämään. Toinen paikka tietenkin ukon ikkunan vieressä, mieluummin kuin omassa.
Lasten kirkuminenhan on todistetusti stressaavin ääni ja miehen elämästä voi tehdä helvetin.
Kun ja jos mies itse turvautuu virkavaltaan, ei apua saa, koska kyseessä lapset.
Lopulta voi omien sijasta laittaa uudet asukkaat jatkamaan. Se käy niin, että edelliset ovat uhrinsa uhreja.
On ok kiusata, porukassa, jos kohde on puolustuskyvytön, ja jos muut on helppo saada mukaan hänen vainoamiseen yhteishengen nostattamiseksi.
Muutama vuosi tätä aamusta iltaan, ja lapsille kannattaa tietenkin kertoa, että mies on sairas. Itse voi hänet diagnosoida.
Ja vanhemmat ahkeroimaan, kertomaan, miten mies pelottaa, huolestuttaa, levittämään itse tehtyjä diagnooseja, värväämään vahtimista ja eristämistä. Kai siitä saa jotain, loppupeleissä rahaa? Oikeudessa? Empatiaa?

Vihataan yhtä porukassa, saadaan oikeudessa rahaa, yhteishenkeä, ja tietenkin nauttia yhden rääkkäämisestä porukalla

Vihantyö ainoa työ

Porukassa vainoamista käsitteleviin ketjuihin joku julkaisee feikkinimiä, miksei oikeitakin. Vastasin näin:

Oletan että tämä on keksitty nimi ja osoite jotta ketju ja aihe leimautuisi rumaksi.
Koska kukaan lääkitty eläkeläinen tai itseään tuhoava tuskin pyörittää hovia tai järjestäytynyttä vainoa.
Joillakin hyväosaisilla vihanlietsojilla on kuitenkin seksuaalista tarvettta voimakkaampi tarve yrittää saada ihmisiä tämmöiseen jamaan joukkovoimalla. Tai ainakin yhdellä pariskunnalla suomessa.
Tässäpä olisi taas oiva kohde, jos hyväosaisella alueella asuisi joku vaikka perheetön harmiton joka tuhoaisi itseään. Sen sijaan että hän saisi asua ihan rauhassa, eikä häntä millään tavalla osoitettaisi lapsille, tai kenellekään, samat valheet, juorut , tahallinen haitan ja kiusan teko liikkeelle ja vahtiminen ja kännykkä esillä jos tumputtamiselta ehtii, ja poliisille kirjelmiä joukkovoimalla miehen selän takana, ja ilmoituksia poliisille.

Vierailija

https://forums.digitalspy.com/discussion/724912/playing-football-in-a-st...

Ihminen, joka sallii lapsensa rikkoa lakia ja tuhota tahallisesti toisen omaisuutta, ja täten opettaa epäkunnioitusta ja häirintää, ei usko millään, vaikka kymmenet yrittäisivät kertoa hänelle, että hänen rikoksensa oli paljon, paljon suurempi kuin siitä seurannut kiroilu.

Kiroilua ei olisi jos hänen lapsi ei olisi saanut tuhota toisen ventovieraan ihmisen elämää.

Miten kukaan edes kehtaa väittää, että ihminen joka saa autotiellä porukassa möykätä ja häiriköidä tietäen rikkovansa kotirauhan, ja mahdollisesti toisen omaisuuttakin esim autoon osumia, kärsisi huutamisesta? Joka on tarpeeeksi vanha riekkumaan autojen seassa porukassa, on tatpeeksi vanha ottamaan vastaan reaktion, mikä pitäisi kotona olla todella kova viattoman naapurin kiusaamisesta.

Kaikki yrittävät toitottaa, miten naurettavaa jauhaa lapselle kiroilusta, kun sallii lapselle epäkunnioittavan ja törkeän köytöksen naapuriaan kohtaan, mutta tälle ei mene perille.

Vierailija

Sinkkonen ei ole mikään peliteknologian asiantuntija. Pienet pojat tuskin pelaavat K 18 pelejä, siitä syystä etteivät tuskin osaa hallita niin vaikeita pelikokonaisuuksia...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat