Lääkäri Helena Miranda: Kipujen juuret ovat usein lapsuudessa

Tiibetinspanieli Oliver on hyvää seuraa. "Lemmikin silittely parantaa oloani aina."

Lääkäri ja tutkija Helena Miranda tietää, että potilasta voi sattua silloinkin, kun lääkäri ei löydä kipuun syytä. Oman kipunsa kanssa Helena elää joka päivä. Hän uskoo, että sen juuret löytyvät lapsuudesta.Lue koko juttu

Lääkäri Helena Miranda: Kipujen juuret ovat usein lapsuudessa

Kommentit (11)

Terveyshoidot

Toivon, että Helena olisi kokeillut issias kipuunsa akupunktiota, tai kokeilisi ainakin jatkossa. ?

 • ylös 5
 • alas 13
Vierailija

Hänhän kertoo jutussa, että akupunktio auttaa. Itseäni ei kyllä akupunktio auttanut pakaraperäiseen iskiakseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ihana kirjoitus. Meillä monilla suomalaisilla on samantyyppisiä taustoja ja ainakin psyykkinen kipu on jatkuvasti läsnä esim. huonommuuden tunne, syyllisyys, rakkaudettomuus itseään tai/ja muita kohtaan. Niitä on hyvä välillä miettiä ja pyrkiä löytämään elämässä mielekästä tekemistä ja ennen kaikkea löytää rakastavia ihmisiä ympärilleen.

Mirandalle kaikkea hyvää?

 • ylös 13
 • alas 12
hellu

Voi kuinka hienoa lukea Helena Mirandan juttu, kun nuo ovat niin tuttuja rakkaudettoman kokemuksia ja tuokin, että aivorakenne ja keskushermosto erilaistuvat jo nuorena. Veljeni esitti tuota teoriaa monta vuotta sitten ja minä suorastaan loukkaannuin! Hän oli oikeassa siitä miten paljon voi jäädä toimimattomaksi juuri tuon takia. Voimia ja siunausta Helenalle ja ymmärrystä kotivammaisille monessa polvessa, tai hyvissä ajoin katkaistuna.

 • ylös 13
 • alas 11

Kiitos kommenteista! Akupunktio on tosiaankin siitä erikoinen hoitomuoto, että se voi auttaa todella paljon toista, mutta ei lainkaan toista. Niin kuin moni muukin.

Hienoa myös kuulla, että Mirandan ajatukset tuntuivat teistä tutuilta myös omakohtaisesti!

 • ylös 11
 • alas 12
onnellisempi kuin koskaan

Ihana lukea, että Helena on ottanut potilaat tosissaan ja lähtenyt tutkimaan kivun lähteitä. Psyyke ja fysiikka kulkevat käsi kädessä, kun toinen on rikki oireilee toinenkin. Olen ihmetellyt koska lääkärit alkavat tutkia syvemmin syitä eikä vain oireita. Elämäni ramppasin lääkäreillä aina jonkin oudon kivun vuoksi, milloin selkä, milloin pää, milloin oli ihme syyhyä, milloin varsakipuja vain noin 1 kymmenestä kerrasta löytyi jotain diagnosoitavaa. Viimein menin psykologin juttusille muistiongelmien vuoksi. Ei vikaa muistissa mutta päässä kyllä. Nyt on 8 v. terapiaa takana ja vaikean lapsuuden ja nuoruuden haavoja auottu ja ommeltu uudelleen kiinni.

 • ylös 10
 • alas 10
Crps2 :den riivaama

Minulle tehtiin iso selkäleikkaus jonka yhteydessä meni hermoja poikki. Crps2 oli tuloksena sekä myöhemmin fibromyalgia. Crps2 on pahimpia hermosairauksia. Ilman lääkkeitä ei oikeasti selviäisi. Käytössäni on lääkkeettömiä hoitokeinoja, kuntoutusta, paras lääkäri mitä Suomesta löytyy, ihanaa vertaistukea sekä stimulaattori. Näistä syntyy kokonaisuus joka pitää minut hengissä ja luulen, että kirjoitan nyt monen muunkin ajatuksin.
Minua niin kuin muitakin kaltaisiani siipirikkoja harmittaa tuo syiden hakeminen ja lääkevadtainen höpötys. Raaka totuus on, että emme pysty elämään päivästä toiseen ilman asian mukaista lääkitystä. Minulla on kolme lasta ja haluan osallistua heidän elämäänsä edes jotenkin. Olen aina ollut aktiivi liikkuja ja tehnyt ihmisläheistä liikkuvaa työtä. Tämä loppui kuin seinään pyörätuoli ja kotona nyt kolmatta vuotta avustajan kanssa kun mieheni tekee pitkää päivää.
Voi olisi niin paljon kerrottavaa, mutta en jaksa kirjoittaa. Harmittaa tuollaiset artikkelit, kun minut on viety sairaalaan kun kivut olivat yli kymmenen, verenpaine korkealla samoin kuume. Kouristelee ja oksensin kivusta. Minulla on ollut onnellinen rakastava lapsuus ❤
Meidän on muutenkin vaikea saada hoitoa ilman, että saamme tulla itkien terveyskeskuksesta jossa hoidon pitäisi olla. Kaupunkini terveyskeskuksessa minut haukuttiin narkomaaniksi ja hoitokeinona oli kuulemma kaikki lääkkeet pois ja lenkille...
Tämän takia ammatti-ihmistenkin tulisi varoa mitä julkisuudessa puhuvat. Tätä sairautta on sanottu myös itsemurha sairaudeksi.

 • ylös 38
 • alas 13
Eevu

Tsemppiä Helena ja kiitos viime kertaisesta Tohlopissa. Jaksamista sinne arkeen, tällä jatkellaan samoin kuin viimeksi <3

 • ylös 18
 • alas 12
Vierailija

Hei Helena

Miksi valehtelet, vaikka olet noin arvostetussa ammatissa? Etkö ymmärrä, että aiheutat isojakin vahinkoja ihmisille, joita et edes tunne?

 • ylös 10
 • alas 6

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat