Parasta! Näin keität riisipuurosta ihanan pehmeää etkä polta sitä pohjaan

Joulukuussa riisipuuropäivä voi olla vaikka joka päivä.

Riisipuuron huippusesonki alkaa pian, mutta lempeän pehmeää puuroa kelpaa syödä jo nyt – ja miksei vaikka vuoden ympäri.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Vierailija

Riisiä täytyy keittää ensin vedessä kunnolla, jotta jyvät aukeavat ja pääsevät imemään maitoa. Ei siis vain parin desin määrässä, vaan puolessa litrassa niin, että vesi on lähes kokonaan imeytynyt tai haihtunut. Sitten vasta litra punaista maitoa kattilaan. Jos haluaa välttää pohjaan palamisen, hämmentämistä ei saa lopettaa hetkeksikään. Nykykattiloissa puuro palaa pohjaan, vaikka kuinka matalassa lämpötilassa hauduttaisi. Ei auta, jos viiden minuutin välein käy lierauttamassa. Ehei, lastaa täytyy heiluttaa pohjaa myöten koko sen 45 minuuttia, jonka puuroutuminen vie. Lopuksi vielä puoli teelusikallista suolaa, ruokalusikallinen sokeria ja muutama voisilmä sulamaan, ja kunnon sekoitus. Siitä sitten lautasille ja oman maun mukaan lisää höystöjä päälle.

Vierailija

Joka sunnuntai syömme riisipuuroa. Emmekä suinkaan seiso kattilan vieressä. Kun riisit kypsentää viittävaille kypsiksi vedessä ja loppumetreillä vasta lisää maidon,ei pala pohjaan ja voit lukea aamun lehden aivan rauhassa.Hyvää on ja helpolla

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat