Parasta! Näin keität riisipuurosta ihanan pehmeää etkä polta sitä pohjaan

Parasta! Näin keität riisipuurosta ihanan pehmeää etkä polta sitä pohjaan

Joulukuussa riisipuuropäivä voi olla vaikka joka päivä.

Riisipuuron huippusesonki alkaa pian, mutta lempeän pehmeää puuroa kelpaa syödä jo nyt – ja miksei vaikka vuoden ympäri.Lue koko juttu

Kommentit (10)

Vierailija

Riisiä täytyy keittää ensin vedessä kunnolla, jotta jyvät aukeavat ja pääsevät imemään maitoa. Ei siis vain parin desin määrässä, vaan puolessa litrassa niin, että vesi on lähes kokonaan imeytynyt tai haihtunut. Sitten vasta litra punaista maitoa kattilaan. Jos haluaa välttää pohjaan palamisen, hämmentämistä ei saa lopettaa hetkeksikään. Nykykattiloissa puuro palaa pohjaan, vaikka kuinka matalassa lämpötilassa hauduttaisi. Ei auta, jos viiden minuutin välein käy lierauttamassa. Ehei, lastaa täytyy heiluttaa pohjaa myöten koko sen 45 minuuttia, jonka puuroutuminen vie. Lopuksi vielä puoli teelusikallista suolaa, ruokalusikallinen sokeria ja muutama voisilmä sulamaan, ja kunnon sekoitus. Siitä sitten lautasille ja oman maun mukaan lisää höystöjä päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Joka sunnuntai syömme riisipuuroa. Emmekä suinkaan seiso kattilan vieressä. Kun riisit kypsentää viittävaille kypsiksi vedessä ja loppumetreillä vasta lisää maidon,ei pala pohjaan ja voit lukea aamun lehden aivan rauhassa.Hyvää on ja helpolla

Vierailija

En kyllä alkaisi lämmittää maitoa mikrossa! :( Ennemmin vaikka pikku kattilassa viereisellä levyllä, jos sitä maitoa niin tärkeä on esilämmittää. Osaako joku sanoa, mitä väliä sillä on, lisääkö maidon kylmänä vai lämpimänä? Kai se puuro alkaa taas kiehua hetken päästä, vaikka kiehuminen loppuisikin välissä. Vai onko jotain, mitä en tajua?

Kokeillut myös

Just näin. Litra täysmaitoa kerralla perään ja sekoitetaan kunnes puuro kuohahtaa kunnolla. Lämpö pienelle sen jälkeen ja annetaan hautua kypsäksi. Ei pala pohjaan. Välillä voi vähän pyöräyttää lastalla pohjasta.

Hei! Ruokatoimitukseemme on tullut kysymyksiä siitä, mikä olisi paras maito riisipuuroon vegaaneille. Ruokatoimituksessa keskusteltiin aiheesta ja kerrotaan, että periaatteessa kaikki kasvimaidot sopivat myös riisipuuron valmistukseen. "Se mikä maidossa palaa herkästi pohjaan, on maitoproteiini, joten kasvimaidoissa ei ole tätä ongelmaa. Tosin nekin voivat kärähtää pohjaan, jos ei sekoita välillä pohjaa myöten", toimittajat kertovat.

Kasvimaidon väri ja maku vaikuttavat puuron lopputulokseen. Esim. jotkut kauramaidot ovat hieman harmahtavia tai rusehtavia, minkä vuoksi riisipuuro saattaa saada niistä väriä. Mantelijuoma antaa puuroon miedosti mantelisen maun. Jos käyttää rasvaista tölkkikookosmaitoa, kannattaa lisätä osa puuron nesteestä vetenä, jotta puurosta ei tule kovin rasvaista ja raskasta koostumukseltaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat