Mietitkö, oletko masentunut? Tunnista 11 masennuksen hälytysmerkkiä

Mietitkö, oletko masentunut? Tunnista 11 masennuksen hälytysmerkkiä

Älä jää yksin, jos elämä tuntuu liian pimeältä.

Jos kaikki tuntuu harmaalta, rintaa puristaa ja itkettää, kannattaa pysähtyä.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (21)

Harmaayyhoo

En mene lääkäriin. Kyllä se tästä. On nuo fyysiset krempatkin,mutta antaa olla. Kyllä pärjään. Töissäkin puhuvat ivaillen,että pitäsköhä esittää masentunutta niin minä olen oikeasti,mutta en hae sairaslomaa,etteivät pääse irvistelemään irvinaamat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Joku vaa

Kaikki paitsi 8 mä hämmästyin kuinka monia asioita mä noista oon mitettiny tänäänki jotenki kyl arvasin et oon ainaki vähän masentunu 11v ja masentunu vitsi mu tulevaisuus näyttää kirkkaalta

Ei oo häpee olla kipee

Masennusta ei pidä hävetä, eikä omaa pahaa oloaan. Kerro vanhemmille ja pyydä varaamaan aika ammatti ihmiselle. Tai jos porukoille puhuminen on vaikeaa, voit kertoa kouluterveyden hoitajalle, joka auttaa vanhempien kanssa puhumiseen. Ja jos puhuminen ei tunnu luonnistuvan, voit aina kirjoittaa kirjeen! Joskus tunteet ja ajatukset ovet niin sekaisin, ettei suu vain aukea. Sillon on hyvä ottaa kynä ja paperia ja pysähtyä hetkeksi. Mä oon nyt 27 ja ekaa kertaa syön masennuslääkkeitä. Epäilen että tää mun masennus alkoi oireilla jo 10-11 vuotiaana vanhempien eron jälkeen ja kadun etten koskaan avannut suutani auttavalle aikuiselle. Äidillä oli tarpeeksi rankkaa muutenkin, isää ei tuntunut kiinnostavan mun elämä, enkä muuta sukua pahemmin nähnyt lapsena. Joten painoin vain eteenpäin "kyllä tää tästä, pitää jaksaa, pakko pärjätä" ja se on kostautunut. Nyt vasta itse ymmärrän kuinka polttavasti olisin jo aiemmin tarvinnut ammattilaisen apua elämän ja tunteiden käsittelyssä. Muista että sä olet oman elämäsi tärkein ihminen ja tärkeimmästä on huolehdittava <3 sä olet hyvä just tollasena :)

Vierailija

Minun tyttäreni 13-v. oli masentunut enkä minä äitinä tajunnut ollenkaan, luulin että teini vain vetäytyy koska on teini. Ystävät ottivat yhteyttä minuun. Mentiin terveyskeskuslääkärille ja sitä kautta nuorisopsykiatrian polille. 2 viikon intensiivijaksoa päivisin ja masennuslääkitys + keskustelua. Tilanne on nyt huomattavasti parempi.

Teille nuoret: ottakaa yhteyttä vaikka kouluterveydenhoitajaan, heille nämä asiat on tuttuja. Tai koululääkäriin, opettajaan, kuraattorin, koulupsykologiin. Kertokaa vanhemmille heti kun pystytte.

Nuoruus on rankkaa aikaa. Ottakaa apua vastaan jos se käy liian rankaksi. Kaikesta voi selvitä ja elämä muuttuu. Nuorena se muuttuu nopeastikin. Teistä välitetään enemmän kuin arvaamaan.

Vierailija

Ota minut pois
Uusia masennuslääkkeitä on tullut vanhojen lisäksi joten voi hyvin löytyä joku muu lääke aiemman tilalle, joka sinulle sopii jolla ei ole niin suuria sivuvaikutuksia. Toivottavasti olet ottanut yhteyttä lääkkeitä varten jo koska kommentistasi on jo aikaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat