Sisustusbloggaaja Miia, 35: ”Huomasin, että tavaran raivaamisesta voi tulla riippuvaiseksi”

Sisustusbloggaaja Miia, 35: ”Huomasin, että tavaran raivaamisesta voi tulla riippuvaiseksi”

”Huomasin monesti etsimällä etsiväni tavaraa pois laitettavaksi. Mitä enemmän sain karsittua, sitä enemmän teki mieli karsia. Koin jopa pettymyksen tunteita, kun en löytänytkään mitään turhaa kierrätettäväksi”, Miia muistelee.

Kun Miia oli karsinut kotoaan kaiken ylimääräisen, jäljelle jäi levoton olo: mistä voisin vielä luopua? ”Jouduin opettelemaan, että onni ei riipu tavaramäärästä –  tai tavaroiden vähyydestä.”Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (18)

Arialisa

Anteeksi, mutta valokuvat ovat kuin jostain sisustusmainoksesta: mustaa ja valkoista Ei ollut, mitä kuvittelin, vaatteita eri aikakaudelta ja värit sen mukaiset.

Arialisa

Eihän Kodin Kuvalehti ja yleensä mainostavat lehdet lähde haastattelemaan "minimalisteja", koska tarkoitushan on saada koko ajan myydä tavaraa ja asiaa. Lehdethän vain ruokkivat rahan törsääjiä, ostakaa, ostakaa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Onkohan se Marie Kondo myös hoksannut, että elämäkin on rajallinen tila ja ettei ihminen millään  turhan suurella rahamäärälläkään  tee mitään ja että maailmassa on paljon (ilman mitään  omaa syytään) hätää  kärsiviä , oikeasti köyhiä ihmisiä, nälkäisiä, suojattomia lapsia ja orpoja  jne. äärimmäisessä kurjuudessa eläviä ihmisiä, joita ei todellakaan mikään maapallon hyvin toimeentulevan vähemmistön aatteekseen korottama 'minimalismi' lämmitä, vaateta tai tarjoa heille sillä edes mitään käyttökelpoista ruokailuastiaa.

Tuossa pyrkimyksessä (saati  sillä vielä netin kautta ja avulla jonkun miljonääriksi rikastumisessa) ei sinänsä ole nähtävissä muuta kuin omaan napaansa tuijottavan, elintason itsestäänselvyytenä ympäröimän ihmisen omahyväisyyttä ja luonnosta (tai edes muusta  ihmiskunnasta ) täysin piittaamatonta asennetta .

Kaikki tavarahan siinä 'konmarittamisessa' nimittäin vain heitetään pois  ( jonkun oman katharsiksen tai muun ihmeellisyyttä säteilevän, mystis-filosofisen   'tavaranpoisto-orgasmin' saavuttamiseksi ), eli siis todellisuudessa omalta osaltaan vain  lisätään sitä maapallon jo aikaa sitten globaaliksi ympäristöongelmaksi paisunutta jätekuormitusta heittämällä jätevuoriin tavaraa, joka sinänsä  periaatteessa (ja käytännössäkin) olisi vielä  aivan käyttökelpoista jollekin ja ehkä jopa kipeästikin kaivattua jossain päin maailmaa (tai ehkä jopa aivan lähelläkin).

Sanoja 'ekologisuus', tai 'kierrätys' nimittäin ei niissä hänen kirjasissaan kertaakaan edes mainita ja ilmeisesti ne ovatkin hänelle aivan tuntemattomia. 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat