Maria, 38, köyhän äidin päiväkirjassaan: ”Olisipa varaa ostaa lapsille ihan uudet kengät ja kiivejä”

”Joskus nousee pala kurkkuun, kun joudun kieltämään lapsilta niin paljon. Onneksi meillä riittää rakkautta”, Maria sanoo.

Maria piti päiväkirjaa niistä hetkistä, jolloin suri köyhyyttään. ”Vaikeimpia olivat usein asiat, joita suurituloisempi ei tule edes ajatelleeksi”, hän sanoo.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (32)

Vierailija

Hei, hyvät ihmiset! Miettikää nyt sentään ennen kuin  pistätte rahojanne taivaan tuuliin. Kirjoituksen takana voi olla aivan kuka tahansa: toimittaja, elämäntapaköyhä, hyvin toimeen tuleva sakki tai aivan todella kuka tai mitä tahansa, vaikka yksinäinen teini. Missään nimessä ei pidä antaa lahjoituksia näin epävarmaan ja täysin tuntemattomaan kohteeseen. Ja jos kirjoitus nyt edes on aito, veikkaan silti että heillä on enemmän varoja  käytössä kuin monella näistä, jotka ovat valmiit pistämään viimeisiä pennejään avustukseen. Järki hoi!  Hyvän omantunnon voi hankkia kyllä monella muullakin ja varmemmalla tavalla, siitähän tässä ainoastaan on kysymys.

Vierailija

Jotenkin tuntuu, että jotkut tykkäävät esitellä omaa köyhyyttään ja vielä dramatisoida sitä. Ja jotenkin särähtää tuossa jutussa moni asia, pakastimen sulamisen vuoksi heitetään kaikki pois. paria kiiviä ei ole varaa ostaa, lelukuvastoa eivät lapset saa katsella ja muutenkin tunnelma on kovin nyyhkyinen. Meitä on paljon, jotka syystä tai toisesta ovat köyhiä, mutta emme tee siitä numeroa, vaan yritämme selvitä kuka mitenkin. Monet pesevät hiuksensa halvalla shampoolla jatkuvasti eivätkä haikaile niiden törkeän kalliiden kampaamotuotteiden perään. Ei se hieno shampoo ihmisestä tee onnellista. Moni meistä nappaa pyörä- tai kävelyretkellä löytämänsä tyhjän pullon mukaansa, muutaman pullon hinnalla ostaa jo yhden normihintaisen kiivin. Moni kulkee vanhoissa vaatteissa ja laittaa aina lapset etusijalle ja katsoo ne elokuvat tv:stä. Loppukuusta etsitään ne kolikot takkien taskuista ja laukun pohjalta, mutta ei tulisi mieleenkään julistaa sitä ympäri maailmaa. Moni keskituloinenkin avioeron kokenut yksinhuoltaja tai kroonisesti sairastunut joutuu taloudelliseen ahdinkoon ja joutuu ottamaan lisää lainaa selvitäkseen eikä saa mistään apua. 

Ei se köyhyys ole läheskään aina omaa syytä, mutta ei se sillä voivottelulla ja uhriutumisella parane.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat