”Kun rahat loppuivat, elimme lapsen kanssa näkkärillä”, kertoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen

”Eihän se ole oma häpeä, jos on pieni palkka. Voi senkin sanoa ääneen. Se on palkanmaksajan häpeä. Jestas sentään.”

Millariikka Rytkönen tietää itsekin, miltä tuntuu, kun hoitoalan palkka ei riitä normaaliin arkeen. Siksi entinen kätilö haluaa nyt pitää pienipalkkaisten puolia.Lue koko juttu

”Kun rahat loppuivat, elimme lapsen kanssa näkkärillä”, kertoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen

Kommentit (3)

Nollatoleranssi kiusaamiseen!

”Liksalla ei tule toimeen, ja työkuorma on kohtuuton. Se on aika karu viesti." Hoitoalan suurimpia ja vaietuimpia ongelmia ovat naisvaltaisen alan huono työilmapiiri ja työpaikkakiusaaminen. Suomessa on kymmeniä tuhansia koulutettuja ja ammattitaitoisia hoitajia, jotka eivät ole hoitoalan töissä. He ovat vaihtaneet alaa joko valmistuttuaan tai muutaman vuoden hoitoalalla työskenneltyään.

Epäasiallinen kohtelu, ilkeily, juoruilu, selkään puukottaminen ja työpaikkakiusaaminen ovat arkea hoitoalan työpaikoilla. Epäasiallinen kohtelu ja kiusaaminen voi alkaa jo opiskeluaikana. Pahin kiusaaja on usein opiskelijan oma ohjaaja, joskus toinen opiskelija tai opettaja. Hoitoalan opiskelijoilla on jopa kymmeniä viikkoja pakollisia ja palkattomia harjoitteluja, jotka on pakko suorittaa.

Kiusatut opiskelijat ahdistuvat, kärsivät pelkotiloista, masentuvat ja uupuvat. Kiusatuilla opiskelijoilla harjoittelu voi keskeytyä, opinnot viivästyä, opinnot jäädä kesken ja jopa koko tutkinto suorittamatta. Hoitoalan ammattiliittojen Tehyn, Superin ja JHL:n tulee ottaa jyrkkä kanta asiaan: Opiskelijan epäasiallista kohtelua ja kiusaamista ei hyväksytä ainoassakaan työyhteisössä!!! Opiskelijoita ja työkavereita kiusaavia hoitajia pitää rangaista. Henkinen väkivalta on kiusatulle vähintään yhtä haitallista kuin fyysinen väkivalta! 

  • ylös 11
  • alas 2
Entinen hoitaja

Itse olen tehnyt vanhustyötä sydämellä 25 vuotta mutta nyt tuli mitta täytteen. Sairastuin keskivaikeaan masennukseen enkä osaa vielä sanoa miten tästä pääsee yli mutta yritys on hyvä. Työnantajan puolelta ei tule muuta palautetta kuin että mistä voidaan säästää ja kuinka enään ei oteta sijaisia lyhyisiin s.lomiin vaan nekin revitään meidän selkänahasta. Olen omasta mielestäni antanut kaikkeni omaisille ja läheisille sekä iyse asiakkaille, mutta nyt se mittari täyttyi. Ei vain enää jaksa. Säästöä,omaisten jatkuvaa naljailua ja syyttelyä,kaikkea paskaa joutunut kuuntelemaan paskalla palkalla mutta nyt riitti. Hoitakoon kuka jaksaa ja omaisille terveiset että kyllä se henkilökunta yrittää ainakin mutta aina ei voi miellyttää eikä me olla koneita joiden pitäisi jaksaa kaikkia.

  • ylös 10
  • alas 3
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
joulupipa

hei uupunut, kokeilepa esim. vapaaehtoistyötä ja lähteä vaikka opiskelemaan, ja on myöskin väärin

jos enää ei saa vuorotteluvapaa mahdollisuuksia, se olisi hyvä vaihtoehto rasittuneille, hyvää joulun odotusta

itse kullekin!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat