Lukijan kirje: Emme järjestä aikuisille lapsille joulua – haluamme viettää sen kaksistaan

Ilmoitimme aikuisille lapsillemme, että tänä vuonna lähdemme lomalle emmekä järjestä joulua. Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Uskon, että tämä koskettaa monia, siksi hyvä keskustelu. Lehdissä lukenut, miten aikuiset lapset perheineen menevät jouluksi mummolaan. Nämä usein pienillä eläkkeillään joutuvat kustantamaan lapsiperheen joulun lahjoineen. Jotkut ostavat jopa pikavipeillä kalliita lahjoja. Kyllä pitäisi olla jo toisinpäin, vanhemmat tulisivat valmiiseen jouluun.

Meillä taas (yli 70v) äitini loukkaantuu jos emme mene heille jouluksi. Ei kelpaa kutsu valmiiseen pöytään ja täysihoito majoituksineen. Kun hänen täytyy saada "paapoa" lapsukaisensa. Mieheni on yli 50v ja hänellä aikuiset lapset, joille hän taas haluaa järjestää joulun. Olen hankalassa välikädessä ja mieluiten itse jättäisin koko joulun väliin.

Vierailija

aina väärässä paikassa kirjoitti:
Kunpa omat vanhempanikin ajattelisivat noin. Haluaisin viettää joulun ihan rauhallisesti kotosalla, mutta aina, kun niin teen, kannan pahaa omaatuntoa. Äitini osaa syyllistää, tahtoen tai tahtomattaan, kun puhumme puhelimessa.

Käsityksemme joulusta on hiukan erilainen, minä haluaisin enemmän lepoa, hänelle taas on tärkeää, että esim. pöydässä on kaikkea, mitä jouluna on tapana tehdä ja olla, riippumatta siitä, tykkääkö siitä joku. Joten joulun jälkeen on aika lailla takki tyhjä olo eikä suinkaan ole akut lataantuneet kuten kotijoulun jälkeen.

Meille hän ei taas suostu tulemaan, kun pelkää, ettei meillä ole pöydässä ihan kaikkea niitä tuhatta sorttia syömistä.

Näistä syistä en oikeastaan pidä koko joulusta, toivon että se olisi jo pian ohi.

Näinpä, meitä on niin moneen junaan. Itsekin mieluiten skippaisin joulun. Kirjoitus nro 16 on minun kirjoittamani, joten samassa veneessä ollaan. 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat