Lukijan kirje: Aikuinen lapsi ei pidä yhteyttä

Lukijan kirje: Aikuinen lapsi ei pidä yhteyttä

Kolmekyppinen poika on etääntynyt lähes tavoittamattomiin, ja se tuntuu kipeältä.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Myös meillä kolmekymppinen poikamme hyvin harvoin on yhteydessä. Hän soittaa, kun ja jos on asiaa. Hän asuu meistä kaukana, joten näemme ehkä kolme kertaa vuodessa. Olen surrut. Sitten aloin muistelemaan itseäni tuon ikäisenä. Katkoin napanuoraa, tuli kolmenkympin kriisi, alkoi oma kasvu. Muovasin omaa elämääni. Kipeää lapsen kasvu omaan elämäänsä tekee äidillekin, mutta se kuuluu ihmisen elämään ja kasvuun. Kullakin on oma kasvutiensä.

Äiti

Kyllä ihmetyttää, jos aikuinen lapsi ei pidä ollenkaan yhteyttä omiin vanhempiinsa! Jos lapsen vanhemmat ovat tavallisia, kunniallisia kansalaisia, herää kysymys, missä on vika? Valitettavasti on aikuisia lapsia, joitten vanhemmat ovat alkoholisteja, rikollisia tai väkivaltaisia. Valitettavasti joillakin aikuisilla lapsilla on samoja ongelmia. Joskus lasten ja vanhempien välit voivat katketa kokonaan eri syistä, esimerkiksi epäluotettavuuden, alkoholismin tai perheväkivallan takia.

Oletteko kysyneet aikuiselta lapselta ja hänen puolisoltaan suoraan, mistä välttely johtuu? Kannattaa kysyä suoraan, miksi lapsi ja hänen puolisonsa eivät halua pitää Teihin yhteyttä! Voisiko aikuisella lapsella olla mahdollisesti mielenterveysongelmia kuten masennusta ja ahdistuneisuutta? Entä onko aikuisella lapsella mahdollisesti päihdeongelmia? Onko lapsella tai hänen puolisollaan narsistinen luonnehäiriö? Onko vanhemmalla päihdeongelmia tai mielenterveysongelmia? Onko vanhemman suhde lapseen ollut huono jo lapsen asuessa kotona? Onko lapsella ollut vaikea murrosikä? Onko hän käyttäytynyt ilkeästi kotona, valehdellut, käyttänyt päihteitä, pinnannut koulusta ja karkaillut kotoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Surulliset vanhemmat

Miksi aikuinen lapsi ei halua pitää yhteyttä vanhempiinsa ja sisaruksiinsa? Onko vika vanhemmissa vai lapsessa, kun lapsi käy harvoin kotona, vaikka häntä kutsutaan käymään? Miksi lapsi ei kutsu perheenjäseniä omaan kotiinsa? Miksi lapsi ei halua osallistu perheen yhteisiin menoihin ja tapahtumiin, joihin häntä kutsutaan hyvissä ajoin? Miksi aikuinen lapsi ei vastaa puheluihin? Tekstiviesteihin vanhempi saa vastauksen vasta päivien kuluttua tai ei saa vastausta ollenkaan. On tavallinen koti ja tavalliset vanhemmat ja sisarukset. Kotona ei juopotella ja vietetään normaalia perhe-elämää. Miksi aikuinen lapsi käyttäytyy kummallisesti ja haluaa laittaa välit poikki lapsuudenkotiinsa?

Vierailija

Minäkin mietin tämän jutun luettuani, että oletko itse sitten yhteydessä poikaasi? Eikö hän vastaa puhelimeen? Vai etkö viitsi edes itse soitella hänelle? Ehkä valitat joka kerta siitä, kun hän ei ole soittanut tai tullut käymään? Yritä itse olla aktiivinen osapuoli yhteydenpidossa, ja pidä esillä positiivisia asioita. Älä valita siitä, ettei hän soittanut vaan sinä. Älä marise vaivojasi vaan yritä keskustella iloisista asioista. Jospa se keskusteluyhteys siitä pikkuhiljaa palautuu.

Voi myös olla, että lapsella on oma elämä, omat tuttavat ja omat kiireet, eikä hän vain ehdi nähdä kaikkia ihmisiä. Eivätkä kaikki tykkää jutella puhelimessakaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat