Kuusivuotias Sini tietää, ettei äidillä ole rahaa ostaa hänelle yhtä jäätelöä

Kuusivuotias Sini tietää, ettei äidillä ole rahaa ostaa hänelle yhtä jäätelöä

Jäätelö maksoi 2,90 euroa. Sinin perheelle se oli silläkin viikolla liikaa, kirjoittaa toimittaja Anna Pihlajaniemi.

TÄTÄ MIELTÄ. Suurin osa köyhistä perheistä ei ole köyhiä siksi, että he olisivat olleet tuhlaavaisia. Eikä yhdenkään lapsen pitäisi joutua murehtimaan perheen raha-asioita, kirjoittaa Anna Pihlajaniemi.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Tukiverkko täytyy olla kestävä jo ennen kuin rupeaa tekemään lapsia, koska läheisten tuki on sanoinkuvaamattoman tärkeää. Omaa järkeä saa käyttää omassa elämässä eikä aina syyttää hallitusta ym. omista virheistä.

Köyhät vs. "köyhät"

Emme osta kioskeista jäätelöitä, kahvia tai muitakaan ruokia. Ihmettelen joittenkin "köyhien" intoa istuskella kahviloissa ja ruokailla ruokaravintoloissa. Paljon halvemmaksi tulisi keittää kahvit ja valmistaa ateriat kotona! Meillä omat eväät kulkevat mukana, jos perheen kanssa lähdetään matkalle. Kioskit, kahvilat ja huoltoasemat tekevät voittonsa perimällä ryöstöhintoja asiakkailta. Jo alaluokkalainen osaa laskea, että kaupasta ostaa kotiin jäätelöä monta litraa yhden kioskituutin hinnalla!

Ostan ruokaa tarjouksista ja päiväysalennettuja tuotteita ilta-alennuksista, jos liikun silloin kaupan lähellä. Vertailemme hintoja, teemme paljon itse, korjaamme ja pakastamme. Hinta- ja laatuvertailuja tehdään ennen hankintoja. Vaatteet, kengät ja harrastusvälineet ostetaan alennus- ja poistomyynneistä, Tori.fi:sta, kirpputoreilta ja joitakin saadaan lahjoituksina ilmaiseksi. Ajetaan käytetyllä autolla. Kerään pulloja ja tölkkejä, kun niitä löydän ja laitan panttirahat säästöön. Maksamme myös hieman korkeampaa veroprosenttia, jotta saamme veronpalautusta vuosittain.

Kun puhutaan ns. "köyhistä" ja oikeista köyhistä, kyseessä on kaksi eri asiaa. Jos ihminen viettää kulutusjuhlia, törsäilee ja ostaa tavaroita ja palveluja, joihin hänellä ei ole varaa, kyseessä ei ole oikea "köyhä". Feikkiköyhä on uusavuton ja uushaluton törsäilijä, joka ei osaa käyttää rahaa. Syy "köyhyyteen" voi olla huonossa elämänhallinnassa, kehnoissa taloustaidoissa, huonoissa elämäntavoissa, väärin mitoitetuissa kulutustottumuksissa ja omassa viitseliäisyydessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tukiverkkoja ei ole kaikilla

Vierailija kirjoitti:
Tukiverkko täytyy olla kestävä jo ennen kuin rupeaa tekemään lapsia, koska läheisten tuki on sanoinkuvaamattoman tärkeää. Omaa järkeä saa käyttää omassa elämässä eikä aina syyttää hallitusta ym. omista virheistä.

Tarkoitatko "kestävällä tukiverkolla" sukulaisia eli sisaruksia, omia vanhempia ja appivanhempia? On sukuja, joissa lapsiperheet asuvat suvulta perityssä, ilmaisessa asunnossa tai he saavat ilmaisen tontin, johon rakennetaan omakotitalo. Isovanhemmat hoitavat perheen lapset ja tekevät kotitöitä. Nämä etuoikeutetut lapsiperheet eivät ymmärrä, millaista on pärjätä ilman tukiverkkoja!

Monilla lapsiperheillä ei ole tukiverkkoja ja sukulaisia apuna, vaan lapsiperheen arkea pyöritetään ilman sisarusten, mummojen, vaarien ja sukulaisten apua. Kunnissa ei ole lapsiperheille toimivaa, tilapäistä kotiapua, vaan kunnallinen kotiapu on tarkoitettu vanhuksille. Onneksi monilla seurakunnilla on lastenhoitoon parin tunnin lapsiparkkeja ja Mannerheimin Lastensuojeluliitosta voi tilata lastenhoitajan kotiin tilapäiseksi avuksi. Isovanhemmat ja muut sukulaiset eivät auta ja syitä voi olla monia. Monesti isovanhemmat ovat jo itsekin avun tarpeessa ja kyläily mummolassa on yhtä kuin työleiri.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat