Charity, 36, muutti Filippiineiltä töihin Suomeen: ”En voi pitää lapsiani sylissä, mutta annan heille tulevaisuuden”

Hymyilevästä Charitysta on tullut hoitaja, jonka moni asukkaista haluaisi omia itselleen.

Charity Dela Cruz hoitaa vanhuksia Puolangalla ja ikävöi Filippiineillä olevia lapsiaan. Lue juttu, jonka lukijat äänestivät Kodin Kuvalehden 17/2017 parhaaksi.Lue koko juttu

Charity, 36, muutti Filippiineiltä töihin Suomeen: ”En voi pitää lapsiani sylissä, mutta annan heille tulevaisuuden”

Kommentit (2)

"Finipino"

Olisikohan Suomen tulevan hallituksen aika tarkistaa tarveharkintaista TYÖ- peräistä oleskelulupa politiikkaansa...? Maahanmuuttoa kuulutellaan vastaukseksi vähenevään väestöömme mutta sitä miettiessä kannattaa eroittaa Kanadan mallin mukaan KEITÄ hallituksemme ja edustajamme tänne haluavat?! Tällaisia työteliäitä Filippiiniläisiä jotka kuten jutustakin tulee ilmi, haluaisivat tuoda perheensäkin tätä yhteiskuntaa rakentamaan ilman SDP:n Rinteen kuuluttamia vauvatalkoitakin Suomalaisille. Vaihtoehtoina vaikkapa Afrikasta, Lähi-Idästä jne. tulevia "paperittomia" poikamiehiä joista nyt Vihreä Haavisto saanut ideaa kouluttaa hoivakotien henkilökuntaa vaalipuheissaan. Ulkoministeri Soini on jo sanonut vuosikausia Filippiiniläisistä hoitajista ja muusta työväestä hyviä kokemuksiaan heistä, joten olisiko aika kuunnella ainakin tässä asiassa eikä AY Tehy väen torpata tietämättömyydellään maasta eikä tavoista.  Hyvästä hoidosta vanhuksillemmehan tässä on loppujen lopuksi kysymys. Se taas voidaan järjestää työolosuhteita ja sopimuksia korjaamalla.           Todella kiva lukea tällainen positiivinen juttu hienosta persoonasta ja hienosta kansasta joka kunnioittaa vanhempiaan ja perhettään.

Äidit hoitamaan lapsiaan!

"Lapset ovat alkaneet kutsua mummoa äidiksi". Karua! Äidin tulisi muuttaa takaisin lastensa luo Filippiineille! Ei ole normaalia, että lapset pitävät mummoa äitinään. Lapset kasvavat ja äiti on ollut jo vuosia pois lastensa luota. Ei ole myöskään oikein, että Filippiinit kouluttaa sairaanhoitajia ulkomaille ansaitsemaan perheilleen rahaa. Filippiineillä suoritetulla sairaanhoitajan koulutuksella ei saa ulkomailta sairaanhoitajan töitä. Filippiineillä sairaanhoitajaksi opiskelleet tekevät ulkomailla töitä muun muassa siivoojina, hoitoapulaisina ja lähihoitajina.

On epäeettistä, että sivistysvaltio Suomi riistää kehitysmaista tulevia köyhiä ihmisiä! Hoitoalan työvoimapula on Suomessa totisinta totta. Vastavalmistuneet hoitajat eivät halua vanhustenhoitoon ja kotihoitoon töihin. Hoitoalan ammattiliitot Tehy, SuPer ja JHL voisivat ottaa yhteyttä Suomen kymmeniin tuhansiin, koulutettuihin hoitajiin, jotka eivät toimi hoitajina. Nämä hoitajat ovat siirtyneet hoitoalalta muille aloille kehnon palkan, epämukavien työaikojen, kurjan työilmapiirin ja työpaikkakiusaamisen takia! Jos hoitajilla olisi kunnollinen palkka, työajat olisivat ergonomiset ja niihin voisi itse vaikuttaa ja työilmapiiri olisi kannustava ja positiivinen, niin hoitajia löytyisi Suomestakin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat