Lukijan kirje: Lääkärit eivät huolehdi minusta kunnolla

Minulla on terveysongelmia, mutta terveyskeskuksessa kukaan ei ota vaivoistani kokonaisvastuuta.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Lääkärit eivät huolehdi minusta kunnolla

Kommentit (6)

Vierailija

Pelottava kirjoitus.Tätä olen juuri miettinyt kun oma työterveyshuolto pelaa loistavasti niin entäs sitten kun putoan sen piiristä. Kun on perussairauksia, joita pitää säännöllisesti hoitaa,kenen puoleen sitten käännyn-kuka kuuntelee.

  • ylös 11
  • alas 12
Toinen vierailija

Valitettavasti minulla aivan samanlaisia kokemuksia julkisesta terveydenhuollosta. Myös minä kuuluin aikaisemmin työterveyshoidon piiriin, mutta en tällä hetkellä. Perusterveydenhuolto ei toimi ja esimerkiksi lähetteiden saaminen erikoissairaanhoidon piiriin kestää kohtuuttoman kauan. Itse odotin lähes vuoden, että sain vihdoin lähetteen erikoislääkärille, joka kirjoitti lähetteen magneettikuvaan kolmannen terveyskeskuslääkärin lausunnon pohjalta, potilasta näkemättä. Tästä kesti vielä neljä kuukautta, että pääsin kuvaan ja sen jälkeen erikoislääkärin vastaanotolle. Magneettikuva oli otettu väärästä kohtaa, koska kolmas terveyskeskuslääkäri ei ollut kuunnellut kunnolla. Nyt sitten odotan jälleen kolme kuukautta uutta kuvausaikaa. Tästä kaikesta tulee ylimääräisiä kuluja paitsi yhteiskunnalle myös minulle. Kipua aiheuttavan ongelman alkamisesta on uuteen kuvaan päästessäni kulunut jo 1,5 vuotta. Opiaatteja saisin kyllä jokaiselta lääkäriltä kipuun, mutta kivun aiheuttajan selvittämisellä ei tunnu olevan kiirettä. Iso ongelma on lisäksi lääkäreiden suomen kielen taitamattomuus. Itse huomasin päivystyksestä kotiin päästyäni, että lääkäri oli kirjoittanut antibiootin, jolle olin allerginen. Kuumeisena oli aika työ saada uusi resepti ja hakea lääkkeet uudemman kerran apteekista.

  • ylös 9
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Törkeää

Pelottavaa. Tuollainen meno sen kun kiihtyy, jos kuuluisa Sote pannaan täytäntöön hirveällä kiireellä ja paineella. Asiantuntijat kritisoivat ja hallitus vain yrittää pakolla saattaa "uudistuksen" voimaan, jotta hoidon laatu muka paranisi.

Uskomatonta, jos lääkärit eivät edes osaa suomea.

Toivottavasti Sipilän hallituksen ministerit saavat maistaa samaa lääkettä, jotta silmät aukenisivat.

Vierailija

Todella pelottavaa on henk kohtanen kokemus 2016 pitkälle levinnyttä syöpää hoidetiin tulehtuneina diverdikkeleinä ja diaknoosi tulehtuneista diverdikkeleistä tuli näkemättä edes potilasta

Niin tuttua. Työpaikkalääkäri määräsi 3pv sairauslomaa ja buranaa kun selkäni murtui. Nyt olen 1,5 vuoden aikana kaatunut pahasti 4x ja kärsin suunnattomista kivuista. Koska magneettikuvissa (otettu 7kk 1. ja 2. kaatumisten jälkeen) ei enää näkynyt mitään hoitona burana joka ei enää sovi vaan aiheuttaa kovia vatsakipuja. Kivut aiheuttavat sen että pystyn nukkumaan buranan avulla 1-2 tuntia yössä, päivällä näiden kanssa vielä pystyy elämään. Työkyky nolla näillä spekseillä mutta ei auta. 3. kerta työkyvyn arviointia tulossa - turhaan. 2v psykoterapiaa kivunhallintaan - turhaan. Kipuklinikka ei ottanut potilaaksi, sairauslomaa ei saa kun ei voi todistaa olevansa kipeä. 

Mitä enää voin tehdä?? Kävellä rekan eteen.

Vierailija

Älä nyt tee mitään peruuttamatonta! Kerroit että sait piittaamattoman vastaanoton työpaikkalääkäriltä? Työterveyspalveluilla on velvollisuus ensisijaisesti saada henkilö takaisin työkykyiseksi, pitkiä sairaslomia eivät taida saada kuin kansanedustajat. Lisäksi työterveyshuolto on kallista lystiä työnantajalle ja joihinkin sopimuksiin ei kuulu esimerkiksi erikoislääkärin palveluita. Entäs jos sinun paikkakuntasi TK taas näkisi asian toisin? Koeta jaksaa vaatia hoitoa, on varmasti olemassa lääkäri tai hoitaja joka on kiinnostunut hyvinvoinnistasi. Kun menet työkyvyn arviointiin, aloita kirjoituksesi viimeisellä virkkeellä. Tsemppiä!

Alkuperäiseen näkemykseen ei voi kuin harmitella, että terveyspalveluista nipistetään koko ajan. Nakertaa ihmisarvoa kun kiireen vuoksi ei lääkärit ja hoitajat ehdi asioihin kunnolla paneutua. Uskon että hekin haluaisivat tehdä työnsä kunnolla ja ihmistä auttaen, mutta minkäs teet kun jono on ovelle saakka jo aamusta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat