Kasvatusalan ammattilainen: "Vanhemmuus jalostaa ihmisiä"

Kasvatusalan ammattilainen: "Vanhemmuus jalostaa ihmisiä"

Lukittu

Kypsymättömiä eivät usein ole teinit vaan heidän vanhempansa, sanoo lastensuojelualalla oleva Maaret Parviainen.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Nykykasvatuksessa vanhemmat näyttävät korostavan lelujen jakamista.

Moniko kuitenkaan jakaa itse tärkeimpiä asioitaan?
Kotia kodittomille, esmes helsingissä olisi helppo jakaa kodittomien kanssa koti, kuinka moni jakaa lastensa ruokaa maailman nälkää näkeville?

Tai moniko jakaa autonsa?

Vai opetetaanko lapset jakamaan vain omien kaltaisten kanssa, saa sitten itse vuorostaan, vastapalveluksiin?

Jakamisessa on mahdollisia huonoja puolia, lapsi ei välttämättä kunnioita toisen ihmisen yksityisyyttä ja rajoja. Kaikki julkinen turmellaan.

Vanhemmat eivät myöskään sano nykyään ei, älä. Jos juoksemisesta tai huutamisesta on hyötyä, kuten lapsi näyttää siitä ilahtuvan, niin vanhemmat hyvin harvoin rajoittavat

ellunkanat?

Ajattelin juuri aivan samaa. Eräänä päivänä vain ilmoitti muuttavansa muualle. Ei sen takia että ei tule toimeen mun kanssa,vaan siksi koska se kuuluu asiaan. Itse oli järjestänyt jutut ja hoiti koko homman. Ei mitään valittamista. Ei meillä ollut tuommoista,ei munkaan kotona ollut. Sain olla just sellanen kuin olin eikä siitä murkkuiästä mitään numeroa tehty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
mammamamma

Kaakkuri kirjoitti:
Jännä. Mun Teini uskaltaa näyttää tunteensa. Mutta ei raivoa, huuda eikä paukuta ovia. Se keskustelee. Enkä oo asiasta yhtääm huolissani.
Samat sanat! Ei mun nuoreni rähjännyt eikä sinkoillut edes murkku-iässä. Meillä oli sovitut säännöt joista pidettiin kiinni. Ja konfliktitilanne,esim pelin kanssa kiroilu niin sanoin että se on peli,toosa kiinni tai otan johdon pois. Nyt it-ihmisenä ymmärtää ettei koneen kanssa tarvi tapella. Samoin kuin pyysi uutta lelua pienenä,perustelin asian että tehtaat syytää niitä lisää koko ajan,et ehdi leikkiä entisellä kun pitäs saada jo uusi. 

No sitten tultiin jo lukio-ikään,alkoi hommaamaan muuttoa. Joo heti kirjoitusten jälkeen muutan. Ei sen takia ettei tlla toimeen mutta kun se kuuluu asiaan! Fiksu tyyppi. Nyt on kolmekymppinen kiva ihminen,pärjää omillaan ja osaa kyllä nostaa lattiaritilänkin.

Ei kaikki teinit tappele vastaan,eikä hän ole ollut alistettu eikä nitistetty,eikä ole sanottu muuta isälles. 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat