Lukijan kirje: Exäni haluaa lapset itselleen

Lukijan kirje: Exäni haluaa lapset itselleen

Olen muuttamassa uuden miehen kanssa toiseen kaupunkiin, mutta exäni ei hyväksy lasten muuttoa.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Kysehän ei ole ex:stä vaan lasten isästä. Ja lapsia ollaan siirtämässä pois isänsä läheisyydestä äidin nyksän työpaikan vuoksi.
Lapsilta jää isän lisäksi koti, kaverit ja ehkä sukulaisiakin 300 km päähän.

Vr:n kantis

Käyn töissä 200 km:n päässä kodista. Tärkeintä minulle on, että lapsella (6 v) on äidin sekä isän koti lähellä toisiaan. Uusi mies on elämäni mies. Asuu työpaikkani lähellä. Arvostaa kun en erota lasta isästään. Jos joku joskus muuttaa, niin hän itse. Meillä on nyt 2 kotia. Välillä väsyttää, mutta haluan ihanasta lapsesta ehjän aikuisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Fairi

Niinpä. Vaikeita juttuja. Itse eronneena, toki viikko-viikko yhteishuoltajuus, en voisi edes ajatuksen tasolla viedä lapsia isältään kauas. Ovat niin hetken pieniä. Itselläni uusi kumppani ja olemme muuttamassa yhteen. Minun ehtoni oli selvä, mieheni muuttaa minun luokseni.
Lapsilleni molemmat
Vanhemmat yhtä tärkeitä.
Ero jo sinällään kivulias lspsilke ja jos molemmat vanhemmat arjessa mukana, olisi mielestäni vääryys lisätä eron tuomas tuskaa. Minun mielipiteeni vain.

Elämän haasteet

Yksin sinun ja uuden kumppanisi onniko on tässä kaiken aa ja oo? Miten voit olla satavarma, että suhteenne kestää tämän uuden miehen kanssa ikuisesti? Säästä lapsesi itsekkäältä onnen tavoittelultasi. Miksi sinun on lähdettävä uuden miehesi mukaan, jos ero lapsistasi on liian vaikeaa sinulle? Oikea rakkaus kestää uudessa parisuhteessa, vaikka kumppanit asuisivat eri maissa töiden takia nimimerkillä kokemusta asiasta jo 8 vuotta. Jos lastesi isä on ollut hyvä viikonloppuisä, niin on sitä varmasti myös lähivanhempana. Lastesi isä on miettinyt asian perinpohjaisesti ilmoittamalla ottavansa lapset luokseen asumaan. Olet hyvä äiti, kun et vie lapsiasi 300 km:n päähän isästään. Jos eri osoitteet arkisin uuden miehesi kanssa ei tule kysymykseen, niin ryhdy tässä tilanteessa itse vuorostasi etävanhemmaksi osoittaen, että kykenet ajattelemaan kaikkien etua. Päätös tekee kipeää, mutta vuosien saatossa tajuat tehneesi oikein. Sinä olet kuitenkin lastesi äiti aina, etänäkin.

Kivioja

Lapselta pitää kysyä kumman luona hän haluaa asua! 12 vuotias voi ja saa itse päättää, että haluaako hän jättää tutut kaverit ja koulukaverit. Ei lapsia saa muutella aikuisten juttujen takia. Lapsen etu on tärkein, aina.

Äitipuoli

Lapsella on oikeus isään!

Asuin useita vuosia satojen kilometrien päässä miehestäni, jotta hän saattoi olla läsnä lapsensa elämässä. Emme edes harkinneet, että mieheni ei olisi lapsensa elämässä tiiviisti mukana vaan minä muutin yksin uudelle paikkakunnalle. Lapsi on pieni vain vähän aikaa ja jos silloin ei pysty muodostamaan lapseen hyvää suhdetta niin vaikeaa on myöhemmin tätä tehdä. Emme ole katuneet ratkaisuamme ja valitsisimme samoin uudelleen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat