Näin pukeudut oikein häihin

Näin pukeudut oikein häihin

Lukittu

Oletko saanut kutsun kesähäihin? Lue tästä, kuinka pukeudut niihin etiketin mukaisesti.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Piti ihan tarkistaa, miltä vuodelta juttu on ja että onko se käännösartikkeli. Vai että morsiamen vanhemmat tavallisimmin kustantavat häät Suomessa 2010-luvulla!? :D Tälle näkisin mielelläni lähteen...

Vai ei kirkkaan punaista...???  Millä tavalla kirkkaan vihreä tai kirkkaan sininen ovat parempia, eivätkö ne erotu liikaa tai kirkas keltainen? Olisikohan aika jo todella astua nykyaikaan näissä ohjeissa! Kirkkaat värit yhdistettynä esim. mustaan ovat varsin juhlavia ja kauniita. Miksi häihin, jotka ovat kuitenkin iloinen juhla, pitäisi pukeutua ankean tummiin vaatteisiin. Maailmassa on muitakin värejä kuin harmaa ja tummansininen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tyylimoka

Vanhan uskomuksen mukaan punainen häissä naisen päällä tarkoittaa sitä, että nainen olisi maannut sulhasen kanssa (itsehän joskus nuorempana olin tietämättäni tästä tyylimokasta pukenut päälleni punaista).  Vähän typerästi on kyllä kirjoitettu tuossa artikkelissa homma...Varmaan lähinnä just tarkoitettiin sitä, ettei ole liian huomiota herättävää väriä päällä?

Joopa joo,  meidän suvussa oli kirkkohäät ja rikottiin kaikkia etikettiä joka mutkassa. Valkoista mekkoa ei vain ollut muilla kuin morsmaikkusella.  Mutta oli tosi hauskaa ja kiva tunnelma kaikilla. Ruoka ja musiikki olivat hyvää. Pönötys ei sovi ainakaan nuoren parin häihin. Kukaan ei töpännyt, ei riidellyt, ei juonut liikaa. Hääkulutkin laitettiin kolmeen osaan. Eikä ollut kallista, kun kaikkea hömppää ei tarvitse häissä olla.   -  Etiketit heti uusiksi! Elämme muuttuvassa maailmassa.

Vaimo itsekin

Vasta nyt kuulin, ettei häihin saisi laittaa kirkkaan punaista. Tietämättä siitä olen käynyt kahdetkin häät punaisessa jakussa (alla oli toisissa musta ja toisissa mustavalkoinen) ja yhdet kokopunaisessa mekossa, joka tosin ei ollut räikein versio. Yksissä näistä häistä toisella anoppi oli pukeutunut täysin pinkkiin, joka luultavasti herätti enemmän huomiota kuin pelkkä punainen jakkuni. Hän vaikutti tosin muutenkin ihmiseltä, joka ei sulautunut tapettiin, joten olisin varmaankin kummastellut, jos hän olisi pukeutunut johonkin hillitympään. Eikä se silti häitä haitannut. 

Niin, ja näissä kaikissa kertomissani häissä nuoripari oli vähintään 20 vuotta minua nuorempi - eikä minua ole tunnettu puumanaisena - joten tuskinpa kukaan oletti minun sekaantuneen sulhaseen.

Etiketin voi rikkoa kun sen tu...

Herranjestas sentään. Musta puku miehellä on täysin etiketin mukainen, kun kutsussa lukee "Tumma Puku". Musta puku on aina takuuvarma juhlapuku. Sen kanssa et koskaan ole ali- tai ylipukeutunut.  Solmion värillä tehdään ero hautajaisiin. Kuten myös käytöksellä.

Hautajaisiin musta solmio, häihin vaalea.

Mustan puvun pelko on maalaistiedettä, ei etikettiä. 

Business puvuksi musta ei kelpaa. 

etiketti voi olla tiukka

Musta puku on kyllä melko varma vaihtoehto, mutta samalla se on usein tylsä. Sinänsä jos pukukoodi on "Tumma puku" on tämä hyvinkin rajoitettu tyyli jossa puku on musta/tumman harmaa/tumman sininen. Pukukoodiin kuuluu valkoinen kauluspaita (jossa oikeaoppisesti on ranskalaiset kalvosimet) sekä vaalea hillitty solmio (ei värillinen). 
 

Nykypäivänä häissä on harvoin, ainakaan tarkoituksella, koodina tumma puku. Sen sijaan normina on vain puku jolloin vaihtoehtoja on paljon ennemmän ja pukeutuminen on yleisesti "rennompaa". 

Se mikä aiemmassa kommentissa on erityisen outoa on väittämä ettei musta puku kelpaisi business-tilaisuuteen mikä on ihan puppua. Kyllä se kelpaa siinä missä sininen tai harmaa. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat